NEZADOVOLJSTVO

Kaštelskim zaljevom orit će se Jelena Karleuša i Aca Lukas, iz Domovinskog pokreta se žale: ‘Dužni smo čuvati kulturu‘

Otočić Barbarinac lokacija je festivala Island of Love, a neka ovogodišnja izvođačka imena Domovinski pokret ne odobrava

Jelena Karleuša i Aca Lukas

 Instagram/ Jelena Karleuša/ Extra FM

Otočić Barbarinac je arheološki lokalitet u Kaštelanskom zaljevu gdje rado na izlete idu Kaštelani, Vranjičani, Solinjani i Splićani, a među partijanerima poznat je kao techno oaza koja pruža nezaboravnu zabavu. Ove godine su se na popisu izvođača pojavila neka imena za koja, prema objavi na Facebooku, Domovinski pokret Splitsko-dalmatinske županije smatra da im tamo nije mjesto.

„Gradonačelniče Ivanović, zašto ste dopustili nastupe Karleuše i Ace Lukasa na Barbarincu?”, započeli su svoju objavu.

„I ovo ljeto postaje mjesto zabave. Island of Love festival na otočiću Barbarincu godinama je bio tehno-partijanerska oaza koja je bila posjećena i zapamćena po dobroj zabavi. Disco otok ove godine ugošćuje Jelenu Karleušu, Acu Lukasa i Harisa Džinovića. Domovinski pokret Kaštela smatra da ovaj glazbeni izričaj ne pripada našem podneblju te kako moramo čuvati mediteransku i europsku kulturu kojoj pripadamo”, poručili su iz Domovinskog pokreta Splitsko-dalmatinske županije.

Nadalje, tvrde kako festival posjećuju brojni domaći i strani gosti.

„Glazba oblikuje našu stvarnost i društvenu filozofiju, a navedeni izvođači pripadaju nekom drugom identitetu. Prljavo kazalište otvara festival i nakon njih će tijekom srpnja Kaštelani, Vranjičani, Solinjani, Splićani i brojni gosti slušati Karleušu, Lukasa i Džinovića, bili u tom trenutku na Barbarincu ili ne bili. Glazba se širi zaljevom. Dužni smo čuvati kulturno dobro, a grad Kaštela, koji je izdao koncesiju na zaštićenom kulturnom dobru, trebao bi voditi računa koji će se događaji organizirati na otoku.”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 08:21