MLADA NADA

Kći naše poznate pjevačice zasjenit će i mamu: Danas je 17-godišnja ljepotica, a tek kakav glas ima

Svestrana Gita u samo nekoliko je minuta pokazala kako je od poznatih roditelja naslijedila talent i za pjevanje i glumu

Gita Hajdarhodžić. Dodjela nagrade Zlatni Studio 2023, after party

 Zeljko Puhovski/Cropix

Baš kao i sama dodjela Zlatnog Studija, i party koji tradicionalno slijedi nakon nje nerijetko spontano izrodi neku novu zvijezdu koja zablista na bini uz legendarni bend Ante Gele. U opuštenoj atmosferi tuluma o kojem se još danima priča, propjevali su mnogi glumci, najveće zvijezde domaće scene održale su mini koncerte za pamćenje, a na posljednjoj je upravo Gelo, između ostalih, pozvao na pozornicu iznimnu 17-godišnju Gitu Hajdarhodžić koja je sve prisutne ostavila bez daha otpjevavši pjesmu Jadranke Stojaković "Što te nema".

image

Ante Gelo i Gita Hajdarhodžić

Zeljko Puhovski/Cropix

Svestrana Gita u samo nekoliko je minuta pokazala kako je od svojih poznatih roditelja, glazbenice i psihologinje Maje Vučić i glumca Igora Hajdarhodžića naslijedila u jednakoj mjeri talent i za pjevanje i glumu. A upravo tim dvjema umjetnostima namjerava se ozbiljno posvetiti na studiju u Londonu, ali i u budućnosti.

- Zanimaju me i gluma i pjevanje, željela bih se fokusirati na oboje, zato i planiram upisati Akademiju u Londonu i probati vani na sceni nešto napraviti, u smislu da mogu spojiti te svoje interese, primjerice u nekom mjuziklu, ali i zasebno, objaviti pjesme, snimati, glumiti... Svjesna sam težine izazova kad je u pitanju gradnja karijere van granica Hrvatske, kao i da tamo ima jako puno talentiranih ljudi. Plan postoji, a hoću li uspjeti ovisi o mom trudu i puno drugih faktora, pa ćemo vidjeti kako će se to odvijati. Ovdje sam krenula raditi na dosta raznih projekata i sve mi se to svidjelo, pa sam zaključila da i tu imam neke prilike i da bih mogla i ostati raditi, ne bi to bilo loše, ali zašto ne proširiti malo vidike - smatra Gita.

image

Ante Gelo i Gita Hajdarhodžić

Zeljko Puhovski/Cropix

Od malih nogu gluma i pjevanje Giti su bili izuzetno interesantni i sve je vodilo k tome da će se time baviti u budućnosti.

- Kad sam bila skroz mala djevojčica voljela sam pjevati i uvijek sam doma radila predstave i izvodila ih kad god bi netko došao. U drugom razredu osnovne škole mama me je dovela u zbor Zvjezdice u kojem je i ona krenula s glazbom i tamo sam se u početku većinom bavila klasikom i kroz to sam je jako zavoljela. Malo po malo krenule su i solo dionice u operi dok smo sudjelovali kao zbor. Krenuli su i koncerti na kojima sam i sama pjevala. Dosta opera radili smo i u HNK-u, sve je počelo s malim solom u La Bohemeu, pa smo radili operu "Malu lukavu lisicu", "Toscu", "Turandota" i "Čarobnu frulu" gdje sam imala meni jako dragu ulogu i to je bio odličan projekt kojeg potpisuje Krešo Dolenčić. S njime sam radila i operu "Brundibar", također meni iznimno dragi projekt, kroz koje je i on prepoznao moj talent za glumu i dosta mi pomogao. Sudjelovala sam i na meni jako dragom koncertu posvećenom Novom valu koji su organizirali Ante Gelo i Nikša Kušelj i tu smo se odlično zabavili u dijelu gdje smo nastupali kao djeca glumaca. Svi smo se jako zbližili i to mi jako lijepo iskustvo - prisjetila se Gita.

image

Gita Hajdarhodžić

Zeljko Puhovski/Cropix

Zanimanje za glumu također je krenulo vrlo rano, u nižim razredima osnovne škole.

- Upisala sam se na dramsku radionicu u 4Sobe kod Darie Lorenci Flatz i malo po malo krenula raditi predstave, pa čak i jedan mali mjuzikl na Ribnjaku. Uz to sam se počela baviti i sinkronizacijom, pa sam i to zavoljela i sad pokušavam sve to spojiti - objašnjava.

Nakon pjevanja klasike, kod kuće je počela eksperimentirati s popom, jazzom i soulom i više se posvećivati tim žanrovima, a krenule su i neke manje gaže.

Trenutno je Gita učenica trećeg razreda X. Gimnazije, no maturirat će u Londonu na Rochester Independent Collegeu.

- Oni imaju drugačiji sustav školovanja i tamo mogu birati tri, četiri predmeta koji mi se sviđaju, pa sam se odlučila za glumu, pjevanje, ples i još par sličnih kolegija. Kad dođem tamo želja mi je naći ljude koji će me dobro pripremiti za prijemni za tamošnju Akademiju - priželjkuje Gita Hajdarhodžić čije vrijeme i uspjeh, bez sumnje, tek dolazi.

image

Zlatni Studio

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 13:03