IZBOR ZA NAJ-PJESMU

Kedžo je ostao bez Eurosonga, a HRT ponovno organizira Doru. Znamo i kada

Hrvatsku će na Eurosongu 2021. predstavljati onaj tko pobijedi na sljedećoj Dori, a ne ovogodišnji pobjednik Damir Kedžo
 Matija Djanjesic/Cropix

Dora 2021. održat će se 13. veljače, neslužbeno doznajemo s HRT-a. Natječaj za nove pjesme kreće uskoro, jer je HRT odlučio kako će Hrvatska svog predstavnika za Eurosong 2021. birati putem Dore.

Podsjetimo, nakon što je zbog pandemije koronavirusa Eurosong 2020. u nizozemskom Rotterdamu odgođen sa sljedeću godinu, HRT je još u lipnju donio odluku kako nastavlja sa svojom tradicijom i kako će se Dora sljedeće godine održati kako je i planirano, u veljači 2021. te će shodno tome Hrvatsku na Eurosongu 2021. predstavljati onaj tko tada pobijedi. U službenoj izjavi za medije HRT se zahvalio Damiru Kedži na izvrsnoj suradnji nakon pobjede na Dori 2020., kao i autorima pjesme 'Divlji vjetre' Anti Pecotiću i Bojanu Šalamonu Shalli.

image
Matija Djanjesic/Cropix

Oglasio se tada i još uvijek aktualni pobjednik Dore, Damir Kedžo:

- Cijelo ovo Dora 2020. iskustvo je bilo puni krug. Od sreće do tuge, od pobjede do otkazivanja Eurovisiona zbog Covida 19, pa do otkazivanja mene kao izravnog predstavnika za Rotterdam 2021. Hvala svima, mom bendu, curama koje su sa mnom dijelile pozornicu u Opatiji i ovu virtualnu dok smo ljudima diljem Europe i svijeta pjevali 'Divlji vjetre' online. Hvala svima na podršci i potpori sada kada znamo da je HRT odlučio da ima novo natjecanje i da nas u Rotterdamu 2021. izravno ne predstavljam ja. Nije jednostavan ovaj 'rollercoaster' emocija i promjena izdržati, zato hvala još jednom svima i jedva čekam s vama prolaziti sve ono što će nam donijeti budućnost - kazao je tada Kedžo, koji još sa svojim timom nije odlučio hoće li se možda kao natjecatelj pojaviti i na Dori 2021.

Glazbenik s Kvarnera u međuvremenu se zarazio koronavirusom, no, kako doznajemo od njegovih prijatelja, osjeća se dobro i barem zasad nema nekih izraženijih simptoma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:56