DORA 2023.

Kedžo na Dori nastupa u kostimu Matije Vuice: ‘Bit će to unutarnja borba anđela i demona‘

‘Matija je za mene modna ikona i velika vizionarka te sam oduvijek želio raditi s njom‘, kaže Kedžo

Damir Kedžo i Matija Vuica

 Martina Movrić

Damir Kedžo u subotu će se na Dori, gdje s pjesmom ‘Angels and Demons‘ nastupa pod rednim brojem 12, pojaviti u kostimu Matije Vuice inspiriranom unutarnjom borbom anđela i demona.

- Rijetko sam u ovim ‘muškim vodama’, ali svidjela mi se ta Damirova priča o unutrašnjoj borbi anđela i demona, lutanju i traženju izlaza, pa sam ga tako i zamislila: kao pustinjaka, lutalicu ali i ratnika koji će pokidati svoje okove, razotkriti se i dati nam se takav kakav jest. Kulminacija je scena igre svijetla i ogledala, dok pokidane vezice vise kao znak oslobađanja i nekog novog svjetlijeg života. Pri izradi kostima koristila sam prirodne materijale i metal, kako bih bolje naglasila bezvremenski moment borbe dobra i zla - kaže Matija Vuica, kojoj je u samoj ideji kostima pripomogao i pjevač.

image

Damir Kedžo

Martina Movrić/
image

Damir Kedžo

Martina Movrić/

- Čim sam prvi put čuo pjesmu ‘Angels and Demons‘ vizualizirao sam moćan kostim koji bi se uklopio u priču koju pjesma predstavlja, a to je opozicija dobra i zla koju svatko može tumačiti na svoj način, bilo to u ljubavi ili svakodnevnom životu. Matija je za mene modna ikona i velika vizionarka te sam oduvijek želio raditi s njom pa mi je zapravo čast da je pristala surađivati na ovom projektu i u cijeli nastup unijeti svoj potpis. Ovogodišnja Dora za mene osobno je jedan od najvećih kreativnih i glazbenih izazova do sad te sam jako zahvalan na posvećenosti Matiji i cijelom timu koji ulaže svu svoju kreativnost da na opatijskoj pozornici priredimo svjetski performans - rekao je Damir Kedžo, koji je nastup na Dori već proglasio svojim najvećim scenskim iskorakom dosad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:18