POSLJEDNJE ZBOGOM

Kićin sin otkrio nam je detalje očevog pogreba: ‘Istovremeno će se odvijati dva ispraćaja‘

‘Od tate ćemo se oprostiti uz zvukove jedne od njegovih najljepših pjesama, ‘Plavuše‘‘, rekao je njegov sin, Pavao
Krnoslav Kićo Slabinac
 Bozidar Vukicevic/Cropix

Posljednji ispraćaj Krunoslava Kiće Slabinca bit će u četvrtak 19. studenoga u 12.40 na Zagrebačkom krematoriju.

- Od tate ćemo se oprostiti uz zvukove jedne od njegovih najljepših pjesama, 'Plavuše', koju će izvesti Ante Gelo, Drago Laban i Miran Glinac. Tamburaši iz brojnih tamburaških sastava izvest će pjesmu 'Otišo je s mirisima jutra' - kaže nam Pavao Slabinac, sin legendarnog glazbenika kojeg će u četvrtak njegovi najbliži na posljednji put ispratiti i uz zvuke skladbe 'My Way', ali u verziji Elvisa Presleya, pošto su Kiću Slabinca mnogi, s punim pravom, nazivali našim Elvisom.

image
Marko Colic/Cropix

U trenutku kada će se Zagreb opraštati od Kiće Slabinca (koji je u 77. godini preminuo u petak, 13. studenog), posljednje 'zbogom' reći će mu i rodna glazbenikova Slavonija. S obzirom na to da mnogi zbog pandemije neće moći biti nazočni njegovu pogrebu, kolege iz osječke podružnice Hrvatske glazbene unije odlučili su organizirati glazbeni ispraćaj, pa će u četvrtak u 12.40 sati na Trgu Ante Starčevića i na Strossmayerovu trgu u Đakovu te na Trgu kralja Tomislava u Županji odsvirati dvije njegove skladbe. Nakon toga u Osijeku će se zaputiti prema Promenadi kako bi u rijeku Dravu pustili ruže za Kiću.

Članovi obitelji preminulog glazbenika zasad nam nisu mogli potvrditi vijest da će Kićo Slabinac biti pokopan u zagrebačkoj Aleji velikana na Mirogoju. No, kako neslužbeno doznajemo o tome se razgovaralo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 00:55