PRIVATNI DETALJI

Knjaz otkrio zanimljivosti o Vatrenima: ‘Jedan je lijepo odgojen, a ovaj drugi... Taj je jači od nuklearke Krško!‘

‘Stalno si mislim koliko će mi taj nogomet skratiti život. A kad ne gledam, opet se nerviram jer ne gledam‘ - kaže simpatični novinar

Robert Knjaz

 Cropix

Za serijal "Knjaz kod Vatrenih", zbog kojeg je, između ostalog, nominiran među najboljih pet TV novinara u zemlji, Robert Knjaz pripremao se cijeli svoj život.

- Spremao sam se prateći nogometnu reprezentaciju prije svega srcem, kao navijač, a onda i kroz različita snimanja i serijale s različitim generacijama ‘vatrenih‘ kroz ovu 31 godinu na telki. Konkretno za ovaj serijal bio je klasični protokol, istraži sve što možeš o svakom igraču na netu, dobro se pripremi, a sve ostalo je ‘snađi se, druže‘, spontano na licu mjesta - otkriva Knjaz kojeg pitamo što ga je tijekom snimanja najviše iznenadilo kod naših igrača.

Glasajte za pobjednike u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

- Gvardiol je jako drag i simpatičan dečko, neposredan i uvijek nasmijan. Iznenadilo me kako dobro tehnicira narančom, jabukom i bananom koje smo mu dali, a na kraju se ‘u kameru‘ ispričao što tehnicira hranom, a to pokazuje koliko je lijepo odgojen. Perišić je zericu sramežljiviji od Gvardiola, ali također jako simpatičan. Iznenadilo me da godišnje ima 60 utakmica, 290 klupskih te 230 individualnih treninga, plus masaže, terapije, kiropraktiku, osteopatiju… Ajme, koliko energije ima, jači je od nuklearke Krško. Barišić je pravi slavonski lega, otvorena srca i neposredan od prve sekunde. Sve u svemu, svaki od ‘vatrenih‘ koje sam snimao vrlo je drag, vrijedni su ljudi, očito nisu slučajno toliko uspješni - ističe Knjaz koji priznaje da je priprema za snimanje ovog serijala bila poprilično zahtjevna.

image

Robert Knjaz i Borna Barišić

Privatni album
image

Robert Knjaz i Ivan Perišić

Privatni album

- Prvo dogovori s igračima: tu je bilo zivkanja, moljakanja, paljenja svijeća na Kamenitim pa opet zivkanje i moljakanje. Puno su nam pomogli i iz HNS-a, naročito zlatna Iva Olivari, koju ljubim u kopačku. A onda kad dečki pristanu, kreće strepnja oko organizacije da sve bude u željenom terminu između kraja prijelaznog roka 31. kolovoza do 19. rujna, kad se reprezentacija okupljala za Ligu nacija. U tom periodu morali smo snimiti bar četiri epizode inače bismo promašili termin emitiranja prije Katara. Pa ti uskladi klupske obveze igrača u Francuskoj, Engleskoj, Njemačkoj, Škotskoj, Španjolskoj i njihove privatne obveze, sredi sve dozvole od klubova, avionske karte i transfere, vrijeme u danu kad su slobodni i drži fige kad poletiš da im trener ne ubaci nenadani trening baš kad mi dolazimo - govori Knjaz.

Je li naše nogometaše dugo trebalo nagovarati da otkriju svoje hobije, ispričaju kakvi su kuhari...?

- Jednom kad smo sredili svu logistiku, sama snimanja bila su izuzetno ugodna jer, ponavljam, dečki su normalni, jednostavni i simpatični. A opet svatko od njih ima karakter, posebnosti i zanimljivosti koje su neophodne da emisija bude interesantna gledateljima. Vjerujem da su i oni zadovoljni jer to je uspomena za cijeli život. Kada sam davno snimao Mandžukića u Bayernu, što možete vidjeti na mom YT kanalu knjazTV, nisam ni slutio da će odmah nakon toga promijeniti klub, niti da će se ta emisija i dandanas gledati sa zanimanjem. Vjerojatno i Mandžo koji put škicne i s nostalgijom se sjeti kako mu je bilo u Bayernu. Vjerujem da će tako i ‘vatreni‘ koje smo sada snimili jednog dana ponovno gledati serijal - kaže Knjaz koji je veliki nogometni navijač, a utakmice prati u društvu.

- Tijekom gledanja osjećam se kao da sam sišao s Himalaje, uvijek su mi noge i ruke od nervoze hladne kao led. Normalno da se derem i navijam i stalno si mislim koliko će mi taj nogomet skratiti život. A kad ne gledam, opet se nerviram jer ne gledam. Jedino rješenje je neka komuna za odvikavanje od nogometa. Što je opet teško jer takve emocije možeš doživjeti samo s ‘vatrenima‘. A posebno je dirljivo što smo tada konačno svi ujedinjeni i ne gleda se tko je siromašan ili bogat, brkat ili ćosav, lijevo ili desno, sjeverno ili južno. Da je barem takva sloga 365 dana u godini, život bi nam bio bajka! A Hrvatska bi bila Švicarska, čak i za Švicarsku - mašta autor kojeg publika zahvaljujući njegovim emisijama opisuje kao originalnog, kreativnog, urnebesnog... Slaže li se on s tim ocjenama?

- Možeš mislit‘… (smijeh) Ne postoji nitko savršen, svi smo mi i crni i bijeli. Kaže se: ‘Istina je u oku promatrača‘, dakle svatko od nas ima mišljenje i rijetko tko ima isti ukus, tako da za nekoga mogu biti super, a za drugoga truba. A ovisi i o kojem području života govorimo, jer to je kao nogomet, treba pronaći svoju poziciju na terenu, tj. u životu, gdje možeš pružiti maksimum, jer zamislite Modrića na golu ili Livakovića u napadu. A ovako, svi su oni na svom prirodnom mjestu - genijalci - govori autor kojeg smo uhvatili u pripremama za nove projekte.

image

Robert Knjaz

Nikola Zoko

- Upravo finaliziramo nastavak serijala o životinjama. Ova sezona se zove ‘Pametan kao vrana, hrabar kao jež‘, osam epizoda po 52 minute o vranama, ježevima, vjevericama, zečevima, medvjedima, lisicama, jazavcima, jelenima, pčelama… Iako se radi o pretežno šumskim životinjama, a ne ljubimcima i domaćim kao u prvoj sezoni, vjerujem da će biti zabavno i zanimljivo… - najavljuje Knjaz.

Pitamo ga kako će proslaviti nagradu ako uspije osvojiti Zlatni Studio.

- Svečano i radno. Uz puno veselja, plesa i grohotanja. U krugu obitelji, prijatelja, poznanika, rođaka, nepoznatih, poznatih, visokih i niskih, kosatih i ćelavih, u krugu ‘vatrenih‘, ‘barakuda‘, ‘kauboja‘ i mažoretkinja. Ma bit će fešta skoro kao na dočeku ‘vatrenih‘ - obećava.

image
Jutarnji.hr
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 18:08