KOMENTIRALA I ŽIRI

Konstrakta o Eurosongu: ‘Donio mi je novac, pažnju i posao. Tako će biti i Baby Lasagni‘

Baš kao i Baby Lasagna, Konstrakta je dobila veliki broj glasova publike, ali nije bila uspješna kod žirija

Konstrakta (desno) o Baby Lasagni (lijevo)

 Cropix/

Ovogodišnji predstavnik Hrvatske na Eurosongu i velika glazbena senzacija, Baby Lasagna, ima puno zajedničkog s Anom Đurić Konstraktom, predstavnicom Srbije 2022. godine - veliki hit na Eurosongu, prvo mjesto na Billboardu i mjesto headlinera na Sea Star Festivalu, a u nedavnom je gostovanju u RTL Direktu iskazala oduševljenje spomenutim hrvatskim fenomenom Babyja Lasagne.

image

Konstrakta u RTL Direktu

Screenshot/rtl/

Kada je Konstrakta pročitala rezultate srpskog žirija s tabletićem i dodjelila Hrvatskoj 12 bodova, našom je državom zavladala opća euforija, a pjevačica tvrdi kako joj je "bila čast dodijeliti te bodove".

- Da, 12 bodova i s jednog i s drugog mjesta. Meni je drago da mi je pripala čast da dodijelim te bodove. Kolegica je pripremila tabletić. Bilo mi je simpatično - ispričala je.

image

Konstrakta čita rezultate glasovanja

Naime, baš kao i Baby Lasagna, Konstrakta je dobila veliki broj glasova publike, ali nije bila uspješna kod žirija. Kako tvrdi, "ne znam kako bi to protumačila".

- Mislim da bi s jedne strane bilo dobro da budu dvije nagrade, jedna od žirija, a druga od publike. Nesrazmjer postoji iz godine u godinu. Možda je i žiri opterećen nekim stvarima, a kojim publika nije. Publika možda gleda, da tako kažem širu sliku. Vežemo se za karakter, a Lasagna ima karakter za kojeg se vežeš. Vrlo je simpatičan - osvrnula se na autora hita "Rim Tim Tagi Dim" i nesrazmjer glasova žirija i publike.

Pričajući o rezultatima Eurosonga, zaključila je kako ukidanje žirija nije loša ideja.

- Ako postoji nagrada žirija, postoji i nagrada publike, možda bi to bilo OK. Ali tada se postavlja pitanje gdje će se održati Eurovizija. Možda na dva mjesta - rekla je.

image

Baby Lasagna

Ivana Grgic/Cropix

Što se tiče ovogodišnjeg Eurosonga generalno, kaže kako je pratila natjecanje, ali nije proučila sve pjesme, jer "nema živaca".

- Talijanka mi se svidjela, to nekako volim. Nemo, odlična izvedba, dobra pjesma. Irkinja kontroverzna. Imam dojam da natjecatelji svake godine imaju zahtjevnije i kompleksnije nastupe - prokometirala je.

Inače, Konstrakta je puno nastupala u Hrvatskoj posljednjih godina, a 5. mjesto na Eurosongu donijelo joj je, kako tvrdi, "novac i posao".

- Pretpostavljam da će se to dogoditi i Lasagni. Budući da je tržište na kojem mi radimo prilično ograničeno. Radimo festivalski, i onda tu ide uzlazna linija, kada obiđeš sve te festivale od Slovenije do Makedonije, a onda ide pauza nakon toga jer nema beskonačno mnogo festivala. Samostalni koncerti odigravaju se u većim gradovima. Ali, da, donijela nam je Eurovizija širu publiku, pažnju i posao - ispričala je 45-godišnja Đurić koja Baby Lasagni predviđa uspješnu europsku karijeru, kakvu trenutačno ima Maneskin.

image

Konstrakta

Vedran Levi/Cropix

- Dosta je omiljen, a eurovizijska publika pamti. Mislim, eurovizijska publika je ograničena i bitno je izaći van toga terena - izjavila je glazbenica koju ćete imati priliku vidjeti i čuti na krovu MSU-a, i to 7. lipnja.

- Vidjet ćete Konstraktu s nekim novim materijalima, ali nismo od 2022. napravili neka čuda jer ja ne radim tako brzo, to je već dobro poznata stvar. Ali to nije važno, koncert nisu samo pjesme, već ono što se događa između pjesama što je meni dosta bitno - zaključila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. lipanj 2024 09:09