ŠTO JE BILO?

Kontaktirali smo sad već bivši Bebekov bend: ‘S razlogom je odjeknulo u medijima. Željka smo odavno obavijestili‘

Denis Dex Marjanović s Bebekom je svirao 11 godina, Dominik Žuga Žagmešter 9, Mislav Žaba Žabarović 8, a Nikola Babić 6 godina

Koncert Željka Bebeka

 Josko Ponos/Cropix

The Bend. The End - tim su se riječima na društvenim mrežama od Željka Bebeka oprostili glazbenici iz njegovog benda koji ga je godinama pratio na sceni. Denis Dex Marjanović s Bebekom je svirao 11 godina, Dominik Žuga Žagmešter 9, Mislav Žaba Žabarović 8, dok je Nikola Babić u Bebekovom bendu bio 6 godina. Što je bilo, zašto su napustili rock legendu?

- O razlozima doista ne bismo pričali putem novina. Profesionalci smo, puno smo vremena proveli skupa, a najvažnije nam je da smo se rastali bez grubih riječi, uz stisak ruke - kaže Denis Dex Marjanović, koji priznaje da je vijest o razlazu pjevača i njegovog vjernog benda, samo mjesec dana uoči Bebekovog nastupa u Areni Zagreb na kojem će on proslaviti 50 godina karijere, s razlogom odjeknula u medijima.

- To je sad tako senzacionalistički ispalo, mada tu nema nikakve senzacije. Željka smo o našoj odluci odavno obavijestili, on već, koliko mi je poznato, radi s novim bendom, a na društvenim smo se mrežama od angažmana s njim javno oprostili kako bismo iskoristili priliku da se zahvalimo i Željku i njegovoj supruzi Ružici, kao i svim menadžerima, organizatorima koncerta, ljudima iz tehnike, divnoj publici... Godinama smo više vremena provodili s njima nego s vlastitim obiteljima - ističe Marjanović, od kojeg doznajemo da će članovi benda prije nego što uđu u nove angažmane neko vrijeme provesti na odmoru.

image

Željko Bebek i sin Zvone

Niksa Stipanicev/Cropix

Premor i nezadovoljstvo financijskim dogovorom po estradnim se kuloarima inače navode kao dva glavna razloga zbog kojih je došlo do rastanka Bebeka i njegovog sada već bivšeg benda, no članovi benda to ne žele ni potvrditi ni demantirati. Iz izvora bliskih samom glazbeniku doznajemo pak da je Bebek sa svojim pratećim glazbenicima razlaz dogovorio još početkom ljeta, što potvrđuje i izjava Ružice Bebek.

- Odluka o poslovnom razlazu Željka i benda nije donesena tek sada, to traje još od ranije, samo smo mi dogovorili da se odradi što se treba odraditi s njima. Drugi bend je već odavno spreman - kazala je Ružica Bebek za Story dodavši kako će Bebekov 20-godišnji sin Zvonimir, na radost mlađe ženske publike, nastaviti svirati sa svojim tatom.

- Naravno da će Zvone i dalje svirati s ocem, ovo nema veze s njim - kazala je Ružica Bebek, dok je njen suprug Željko sav u pripremama za veliki nastup što će ga u Areni Zagreb održati 28. listopada.

- Ja se već mjesecima pripremam za taj događaj i, vjerujte mi, to što spremam nešto je najljepše na svijetu. Ja sam sretnik što svojih 50 godina rada mogu proslaviti sa svojom publikom kojoj ću prirediti pravi glazbeni spektakl - ističe Bebek, koji će nakon tog svog, kako kaže, ‘životnog‘ koncerta nastaviti s turnejom na kojoj s publikom slavi pola stoljeća svog glazbenog djelovanja. U sklopu te turneje koncem godine su i nastupi u Zurichu, Londonu, Beču, Munchenu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. ožujak 2024 20:07