MATE BULIĆ ZA JUTARNJI

Kralj dijaspore susreo se s premijerom: ‘Otkrit ću vam o čemu smo razgovarali u zgradi Vlade...‘

Doktori su me tijekom dugih devet mjeseci, koliko sam proveo u bolnici, više puta već bili ‘prekrižili‘ - otkriva pjevač

Mate Bulić i Andrej Plenković

 Twitter/Andrej Plenković

Volio bih da cijeli svijet zna kako je naš premijer, unatoč odgovornim državničkim obavezama, jedan drag, normalan i komunikativan čovjek, kojeg funkcija nije nimalo promijenila. On je uz sve to bio i ostao pravi prijatelj! Znam što govorim, jer smo nas dvojica prijatelji već nekih dvadesetak godina Znamo se još iz doba dok je on radio u Bruxellesu, gdje smo se i upoznali, jer sam ja tamo iz Njemačke, u kojoj godinama živim, često dolazio - otkriva Mate Bulić, koji je jučer poslijepodne navratio do svog prijatelja, premijera Andreja Plenkovića, na 'čašicu razgovora' u Vladi.

- Po savjetu doktora odlučio sam Njemačku na neko vrijeme zamijeniti morem, točnije Brelima. Putujući prema Dalmaciji, kratko sam stao u Zagrebu i javio se nekim svojim prijateljima, između ostalog, i Andreju koji se baš obradovao kada me čuo. Pitao sam ga ima li možda vremena da se nađemo, a on je rekao: 'Mate, za tebe uvijek imam vremena. Ako možeš, svrati do Vlade oko 6 popodne' - prepričava legendarni pjevač.

Fotografiju susreta s prijateljem naš premijer jučer je podijelio na svom Twitteru uz tekst:

- Drago mi je ponovno susresti se s našim poznatim glazbenikom Matom Bulićem, koji je dugo vodio bitku s covid-19. Želimo mu puno zdravlja i novih uspjeha - poručio je premijer Plenković pored fotografije na kojoj pozira s Bulićem, od kojeg doznajemo da su njih dvojica jučer uglavnom pričali o Matinom čudesnom oporavku od korone.

- Doktori su me tijekom dugih devet mjeseci, koliko sam proveo u bolnici, više puta već bili 'prekrižili'. Opaka je to bolest, znam, nažalost, po vlastitom iskustvu, no ja sam je nadvladao snagom volje, i uz ljubav moje supruge Zdenke i kćeri Katje i Ane. Ja, znate, još uvijek nisam onaj stari. I dalje se brzo umaram, ponekad mi još uvijek fali daha. Ali, definitivno sam jači iz dana u dan i siguran sam da će mi morski zrak pomoći da se sasvim oporavim - priča kralj dijaspore, koji, na radost svojih brojnih obožavatelja već radi na novim pjesmama.

- Rano je još govoriti kada će biti moj prvi koncert, ali na pjesmama na veliko radim - kaže Mate Bulić kojeg pitamo zna li koja je njegova pjesma omiljena premijeru Plenkoviću.

- Znam da voli mnoge moje pjesme, ali koja mu je najdraža stvarno ne znam. Mi tijekom naših druženja zapravo najmanje pričamo o politici ili mojoj glazbi. Umjesto toga, rado razgovaramo o sportu, vremenu i ostalim uobičajenim temama. Je li premijer ikada bio na nekom mom koncertu? Znam da je silno želio doći na nastup koji sam u proljeće 2020. godine završio turneju koja se zvala 'Ja sam na vas ponosan', no bio je spriječen u posljednji trenutak - prisjeća se glazbenik koji je na tom svom posljednjem koncertu izveo svoje najveće hitove poput ‘Narodno veselje’, 'Ostarit ću nikad neću znati' i 'Tiho, tiho teče Neretva'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:05