USPJEŠNA KARIJERA

KRENULA DRUGIM SMJEROM Sjećate li se Vesne Pisarović? Njezini pop hitovi i danas se pjevaju

 Screenshot

Vesna Pisarović devedesetih je bila jedna od naših najslušanijih pjevačica, a hitovima 'Jutro donosi kraj', 'Da sutra umrem', 'Poslije svega', osvajala je nagrade i festivale.

Godine 2002. s pjesmom 'Sasvim sigurna' pobijedila je na Dori i predstavljala Hrvatsku na Eurosongu gdje je završila na 11. mjestu.

No zaokret u karijeri napravila je nakon udaje za Ozrena Pupovca, sina Milorada Pupovca. Poslije vjenčanja preselila se u Berlin i posvetila studiju jazza koji je zavoljela još 2005. godine kada se susrela s glazbom free jazz umjetnika Petera Brötzmanna, u jednom berlinskom klubu.

Studij jazza prvo je pohađala na Kraljevskom konzervatoriju u Den Haagu, a 2012. godine je i magistrirala na slavnoj londonskoj školi Guildhall. S jazz bendom s kojim nastupa prvi album izdala je krajem 2011. godine, a tijekom godina objavila je i CD ' “With suspicious minds' - koji se sastoji od obrade pjesama Elvisa Presleya s kojima je 2013. godine bila i na europskoj turneju u sklopu koje je tada nastupila i u Zagrebu.

Kako je jedno prilikom izjavila, intervju tijekom studija nije željela davati intervjue jer nije imala što reći.

Zadnjih godina je održavala jazz koncerte po Europi, a jednom prilikom je i izjavila da joj je sada, kada uživa u dva glazbena pravca, veći gušt pjevati pop pjesme.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 01:27