HRT-OV GLAZBENI HIT

Krenule prijave za novu, četvrtu sezonu showa ‘The Voice‘

Nakon pet emisija audicija slijede tri emisije nokauta, zatim jedno izdanje dvoboja, a vrhunac sezone bit će posljednje tri emisije uživo

The Voice Hrvatska

 HRT

Krenule su prijave za novu, četvrtu po redu sezonu HRT-ovog "Voice-a". Natjecanje u kojem nisu važni ni izgled ni dob, nego samo glas, pratit ćemo u 12 emisija od 11. studenoga 2023. do 27. siječnja 2024.

Nakon pet emisija audicija slijede tri emisije nokauta, zatim jedno izdanje dvoboja, a vrhunac sezone bit će posljednje tri emisije uživo. Za ovo prestižno natjecanje mogu se prijaviti svi državljani Republike Hrvatske s navršenih 18 godina i prebivalištem u Republici Hrvatskoj. Prijavljivanje kandidata moguće je samo putem web-aplikacije, a sve upute vezane uz način prijave kao i upitnik za prijavu kandidati mogu pronaći na mrežnoj stranici.

Predizbori će se održati u Osijeku, Rijeci ili Opatiji, Splitu i Zagrebu, a izabrani kandidati glasovne će sposobnosti pokazati na audiciji pred četiri mentora. Predstavit će, uistinu, samo svoj glas jer mentori na audiciji ne mogu vidjeti kandidate. Sjede u stolcima, kandidatima okrenuti leđima i nemaju baš nikakvu mogućnost suditi im na temelju izgleda ili scenskog nastupa. Pritiskom na tipku „Moj glas“ mentori odabiru kandidata za daljnje natjecanje i u tom trenutku njihov se stolac automatski okreće i prvi se put suočavaju s kandidatom. Četiri mentora izabrat će tako najbolje glasove u svoje ekipe i poučavat će ih zajedno s glazbenim stručnjacima - savjetnicima mentora.

Nakon audicija slijede tri emisije nokauta tijekom kojih se broj kandidata smanjuje na šestero, i to onih šestero za koje mentori smatraju da najviše mogu napredovati tijekom natjecanja. Šestero izabranih kandidata u sljedećem izazovu, dvoboju, pjevaju u duetu, a mentor mora izabrati samo po jednog kandidata iz svakog dueta koji će nastaviti natjecanje. Trima natjecateljima svake ekipe pridružit će se još jedan natjecatelj kojeg je mentor odlučio spasiti, a koji je dotad bio član nekog drugog tima.

Završnu fazu natjecanja čine tri emisije uživo. U prvoj emisiji uživo o natjecateljima koji nastavljaju natjecanje odlučuju i mentori i gledatelji. U preostale dvije emisije uživo (polufinalnoj i finalnoj) odluku donose samo gledatelji telefonskim glasovanjem ili slanjem SMS-a za svakog natjecatelja. Pobjednik 4. sezone „The Voice Hrvatske“ bit će natjecatelj koji će dobiti najviše glasova publike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 07:50