NOVA SERIJA

Ksenija Pajić: Bit ću načelnica policije, s mladim pojačanjem, bez puno posla i signala

Serija ‘Dar Mar’ puna je originalnih elemenata te zabavne radnje, a iza koncepta i scenarija stoje iskusni i uspješni scenaristi

U novoj seriji igram ulogu načelnice policije u mjestu Dizmovo, to je malo mjesto s osebujnim stanovnicima, pa je takva i policijska postaja. U Dizmovu nema osobitih prekršaja i kriminala, pa su policajci sretni da se bilo što događa, da na izgube posao. Imamo u policiji dva mlada dečka - tumače ih Roko Sikavica i Fabijan Pavao Medvešek, a starog policajca u mirovini, koji još uvijek želi biti aktivan, glumi Milan Štrljić, s kojim sam puno puta već do sada igrala.

Čim sam pročitala ulogu Božene, jako mi se svidjela. Jako je zabavna i ima neke karakterne osobine koje i mene zabavljaju pa se nadam da će se i publici svidjeti. Lik je odlično napisan, duhovito, svega ima… Ekipa na setu je odlična i ostali glumci koji igraju su zaista svi sjajni - svi daju sve od sebe kako bi što maštovitije dočarali svoje pomalo čudnovate likove.

Snima se brzo, snimanje ide glatko, služi nas i lijepo vrijeme i nije mi teško rano ustajanje, s veseljem odlazim na set - kaže Ksenija Pajić, koju ćemo uskoro gledati u novoj seriji Nove TV, ‘Dar Mar’.

Tko sve glumi

Nova je to dnevna dramska serija s elementima humora, nastala prema ideji glumca Luke Juričića. Serija ‘Dar Mar’ puna je originalnih elemenata te zabavne radnje, a iza koncepta i scenarija stoje iskusni i uspješni scenaristi Nataša Buljan, Mile Božićević i Tomislav Hrpka, poručuju s Nove TV, televizije koja predstavlja zabavnu priču s humorističnim elementima, a ispričat će je kroz brojne zgode i nezgode plejada zanimljivih likova koje će utjeloviti zvučna imena hrvatskog glumišta.

Novi projekt Nove TV nastaje pod redateljskom palicom Zorana Margetića kao glavnog redatelja, a režiju potpisuju i Tomislav Rukavina, Darko Drinovac, Danijel Kušan i Robert Orhel.

Serija okuplja vrhunsku i brojnu glumačku postavu, pa ćemo tako imati priliku uskoro upoznati i osebujne likove koje će utjeloviti Ksenija Pajić, Milan Štrljić, Siniša Ružić, Barbara Nola, Ankica Dobrić, Enes Vejzović, Draško Zidar, Jasna Odorčić, Meliha Fakić, Stjepan Perić, Igor Mešin, Jan Kerekeš... Nove karaktere malog imaginarnog mjesta Dizmova uprizorit će i glumci Roko Sikavica, Fabijan Pavao Medvešek, Mia Anočić Valentić, Katarina Madirazza, Lucija Glavich Mandarić, Martina Stjepanović, Robert Ugrina, Ana Begić Tahiri...

Serija prati dogodovštine neobične šefice najmanje policijske postaje u državi - Božene - i njenih kolega policajaca, Branka i Željka, te umirovljenog policajca Milu, u jednom malom, mirnom i pitoresknom mjestu bez signala, koje kao da je zaglavilo u nekom prošlom, boljem vremenu. To je mjesto u kojem nema kriminala i u kojem junaci serije vode lagodan život: plaća ide, a posla nema. Problemi nastaju onog trenutka kada im iz Uprave javljaju kako planiraju ugasiti njihovu postaju upravo zbog nedostatka posla, a njih poslati u prekomandu. Tamo gdje nema kriminala i policija je nepotrebna…

Njima to nije po volji jer je svatko na neki način vezan za to pitoreskno mjestašce. Dolaze potom do pomalo nekonvencionalnog rješenja - da izmisle zločin koji će potom sami rješavati i time si ‘stvoriti’ posao. Međutim, s vremenom i uz angažman ostalih mještana koji se upletu u situaciju ‘zločin’ prerasta njihove profesionalne sposobnosti i cijeli plan se postupno počinje urušavati uz niz zabavnih zgoda i nezgoda. Prava je to prilika za jedan ozbiljan darmar u malom mjestu, kojem svoj doprinos daju i Roko Sikavica i Fabijan Pavao Medvešek u ulogama policajaca Željka i Branka.

- Moj je uloga policajca Branka koji misli da je najveći frajer i posao mu je život, ali kad su žene u pitanju, zaboravit će i najbolje prijatelje. Jako mi je zabavno igrati ulogu Branka jer je pisana kako se ja inače zezam, da sam frajer, a zapravo se bojim vlastite sjene (smijeh). A i brkovi su mi nekako postali dio i privatnog života - priznaje Medvešek.

Mamin sin

- Ja igram Željka Mahera, mladog policajca. Željko živi s mamom i bakom i u principu je mamin sin u potpunosti, čega, naravno, nije svjestan. Jako je ambiciozan i želi se dokazati svojoj ‘šefici’ i u svakoj prilici ispasti pametniji i sposobniji od svog kolege Branka, što mu često ne pođe za rukom. Nerijetko ispada smotan, pogotovo kada su u pitanju cure. Jako sam zadovoljan s ovom ulogom. Kada je lik dobro napisan, stvaranje lika je puno lakše. Mašta proradi, počnete se dobro zabavljati, obučete uniformu i onda se sve ostalo stvara samo. Tu je naravno super ekipa ispred i iza kamere koji su puni podrške i uz njih je stvarno užitak raditi - ističe Sikavica.

Smijeh je lijek

A što kažu ljudi iz produkcije? Slažu li se s tvrdnjom da je najteže nasmijati publiku, i što misle, zašto je tako?

- Smijeh je lijek, danas nam je to važnije no ikada. Humor je definitivno ozbiljna stvar i vrlo ozbiljan posao. Naime, svi plačemo i strepimo zbog istih stvari, ali ono čemu se smijemo vrlo se razlikuje od osobe do osobe. Veliko je umijeće naći motive, ton i mjeru koji će biti zabavni i smiješni mnogima. Još veći uspjeh je zadržati svježinu humora i visoku razinu zabave kroz veliki broj epizoda, što Nova TV redovito postiže - kažu iz produkcije Nove TV od kojih doznajemo da se serija ‘Dar Mar’ počela snimati ovog ljeta. Lokacije su Zagreb i okolica Zagreba, a kraj snimanja će biti iduće godine. Što je prilikom ovog snimanja najzahtjevnije?

- Raditi komediju u doba korone je vrlo zahtjevan zadatak. Komedija ovisi o usklađenom ansamblu, dobroj atmosferi i svakodnevnoj posvećenosti i koncentraciji glumaca i cijele ekipe. U atmosferi stalnog, pritajenog straha od nevidljivog protivnika, koji cijeli taj zajednički kreativni posao može poništiti u jednoj sekundi, vrlo je zahtjevno raditi komediju. Izazovno je održati balans između strogog pridržavanja mjera i vesele, opuštene atmosfere potrebne u snimanju komedije. Zadovoljni smo trenutnim tijekom snimanja, veselimo se svakom sunčanom danu kako bi prije jesenskih nepovoljnijih uvjeta radi lošijeg vremena što više toga snimili izvan studija i ostalih interijera - poručuju iz produkcije Nove TV.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 06:32