UPLAŠILA SE

Ksenija Urličić nakon operacije puštena na kućnu njegu: ‘Nije mi bilo svejedno kada sam čula dijagnozu‘

Legendarnoj televizijskoj urednici liječnici su nakon niza pretraga dijagnosticirali začepljenje karotida

Ksenija Urličić

 Marko Todorov/Cropix

Sve je počelo, priča nam Ksenija Urličić koja je nakon tri tjedna bolničkog liječenja otpuštena na kućnu njegu, takozvanom dvoslikom.

- Vidjela sam povremeno dvostruku sliku, pa sam, kako to nije prestajalo, otišla na pregled oftamologu. Mislila sam da mi nešto nije u redu s očima, na kraj pameti mi nije bilo da je problem još teži - govori legendarna televizijska urednica kojoj su liječnici, nakon niza pretraga dijagnosticirali začepljenje karotida.

- Nije mi bilo svejedno kada sam čula dijagnozu, tim više što sam doznala kako začepljenje vratnih žila može u konačnici prouzročiti i moždani udar - priznaje Ksenija, koja je operirana u zagrebačkoj Vinogradskoj bolnici.

image

Ksenija Urličić

Marko Todorov/Cropix

- Sada sam već sasvim dobro, oporavila sam se od svega i promijenila režim prehrane. Umjesto jako začinjenih jela na mom jelovniku sada su juhice, lešade, sve ono zdravo što ja donedavno baš i nisam jela. Uz to, sasvim sam izbacila i cigarete. Nisam ja ni prije puno pušila, ali sada više za mene nema ni cigarete uz kavicu. Priznajem, baš sam se uplašila - govori Ksenija, koju nije napustio smisao za humor.

- Sada imam rez na desnoj strani vrata, pa će na svoje doći svi oni koji godinama govore kako sam se podvrgla estetskim operacijama. Premda sam ja to uvijek nijekala, bilo je i onih koji su mojoj frizerki Kaći govorili da malo pogleda imam li kakvih rezova dok me frizira - smije se Ksenija, koja poručuje kako zdravlje treba kontrolirati i na prvi alarmantni simptom otići liječniku, kako bi se na vrijeme spriječio mogući neželjeni ishod.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 11:57