USPJEŠNA TIKTOKERICA

Laura održava automobile bolje od nekih kolega: ‘Neobično je vidjeti curu u muškom poslu, zato me i prate‘

Laura Pavlović automobile je zavoljela radeći sa svojim ocem, automehaničarom i limarom, u njegovoj radionici

Laura Pavlović, Sirkorii

 Cropix

Netipična cura Laura Pavlović. Prije nego što je, kao velika zaljubljenica u automobile, otvorila obrt za održavanje vozila DLab, bila je asistentica voditelja gradilišta.

"Neobično je vidjeti curu u muškom poslu, valjda me zato i puno ljudi prati na TikToku", kaže sramežljivo 26-godišnjakinja, inače arhitektonska tehničarka po struci. Prije dvije godine mlada je Riječanka, koju na TikToku sada prati 130.000 ljudi, a objavljuje kratke videe iz svoje radionice, dala otkaz na gradilištu, kao asistentica voditelja gradilišta, završila tečaj za tzv. car detailing, otvorila obrt i počela snimati za TikTok.

Glasajte za pobjednike u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

"Postala sam sam svoj majstor", kaže kroz smijeh. Ali, neočekivano, i jedna od najpopularnijih domaćih tiktokerica.

"Nisam imala nikakav plan ni strategiju, kao što obično pričaju. Objavila sam video iz radionice, poliranje farova i presvlačenje iz radne odjeće, i taj prvi je odmah imao 50.000 pregleda", kaže djevojka koja je automobile zavoljela radeći sa svojim ocem, automehaničarom i limarom, u njegovoj radionici.

image

Laura Pavlović

Josip Cekada/Cropix

Na TikToku, pod nadimkom Sirkorii, objavljuje uglavnom ono što radi svaki dan. Čišćenje automobila, vanjsko poliranje, unutarnje dubinsko čišćenje sjedala, poliranje farova, felgi, ventilacije, stakala. Ne iznenađuje zato što muškarci čine dvije trećine njezine publike.

"Ljude obično zanima kako nešto radim, koje proizvode koristim za čišćenje, a žene me, zanimljivo, često ispituju u koju sam školu išla, koji se tečaj mora završiti za bavljenje ovim poslom", govori.

Na pitanje koja je priča iza nadimka Sirkorii odgovara da nema neke posebne simbolike.

"Zato što sam bijele puti prijatelj me prozvao Sirkom, pa sam na to stavila nastavak rii, kao Rijeka, i to je to", objašnjava. Uglavnom, osim što zarađuje obrtom "preko dana", Laura zarađuje i na TikToku sponzorskim sadržajem, iako još uvijek više zarađuje dnevnim poslom, kako kaže. Javljaju joj se tvrtke da reklamira njihove proizvode za održavanje automobila.

image

Laura Pavlović

Josip Cekada/Cropix

Uglavnom je riječ o auto kozmetici, proizvodima koje ionako koristi svaki dan. Osim toga, nedavno je ostvarila suradnju i s tvrtkama Philips i Bosch. Laura je, neobično za influencericu, iskrena oko svojih financija.

"Za izradu videa obično naplaćujem između 700 i 1000 kuna, ali ako video postane viralan, prijeđe 50.000 ili 100.000 pregleda, onda na to tvrtka plaća bonus. Mislim da je to fer", objašnjava svoj biznis plan.

image
Jutarnji.hr
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 15:48