PREBAČEN U BOLNICU

Legendarni bubnjar ‘Bijelog dugmeta‘ strepi za život: ‘Nesnosni bolovi, to je tempirana bomba‘

Zbog teških bolova u nozi prekinuo je godišnji odmor što ga je provodio sa suprugom. Ustanovilo se da je u pitanju aneurizma

Milić Vukašinović

 Screenshot/

Milić Vukašinović nije dobro. Legendarni bubnjar ‘Bijelog dugmeta‘ i ‘Vatrenog poljupca‘ strepi za život. Zbog teških bolova u nozi prekinuo je godišnji odmor što ga je provodio sa suprugom Suzanom, da bi se ustanovilo da je u pitanju aneurizma.

- U Urgentnom centru u Beogradu liječnici su otkrili da je problem u aneurizmi u bedru zbog koje mora na operaciju. On se osjeća dobro, ali s aneurizmom se nikad ne zna, to je tempirana bomba. Bit će sve u redu - poručila je glazbenikova supruga.

I sam Milić Vukašinović iz bolnice se oglasio za medije:

- Dva tjedna trpio sam nesnosne bolove u lijevoj nozi. U prvi mah se nisam obazirao jer i inače imam problema s venama, ali kako bolovi nisu prestajali javio sam se u bolnicu i doznao da hitno moram na operaciju, jer bi, u slučaju da aneurizma pukne, umro u roku od dvije minute - kazao je Milić Vukašinović (73) za Republiku.

Doktor za rock and roll, kako su mu desetljećima tepali njegovi brojni obožavatelji, rođen je u Beogradu, ali je glazbenu karijeru započeo u Sarajevu, gdje su se njegovi roditelji preselili kada je imao 12 godina. Legenda kaže da je bubnjeve naučio svirati sam, a priča se da je upravo on Goranu Bregoviću pokazao prve akorde na gitari.

Milić Vukašinović to nikad nije ni potvrdio ni demantirao, ali stoji da je upravo on 1970. godine skupa s Bregovićem i Zoranom Redžićem svirao po Italiji u grupi koja se zvala ‘Mića, Goran i Zoran‘. Po povratku u Sarajevo, nastavlja svirati u ‘Indexima‘, a 1976. godine dolazi u ‘Bijelo dugme‘ umjesto Ipe Ivandića. Sedam godina kasnije osnovao je i ‘Vatreni poljubac‘, a 1978. godine snimio je pjesmu ‘Doktor za rock and roll‘ koju je proglasio svojom osobnom kartom, a čiji stihovi glase: ‘To što na jeziku, to mi je u duši, jer ja nisam čovjek što lagati zna. Dugo sam bio bijela vrana u kući, jer neće da shvate da put biram ja...‘

Kako je pjevao, tako je i živio. Nikad nije krio da se u mladosti ‘družio‘ s alkoholom, drogom i mnogim drugim porocima. Otvoreno je govorio kako je prvo seksualno iskustvo stekao kao 12-godišnjak s prostitutkom u parku, izbačen je iz gimnazije, a srednju ugostiteljsku školu, isticao je, završio je ‘preko veze‘.

Prvi brak Milića Vukašinovića s Verom trajao je 30 godina, a ljubav je pukla zbog njegove nevjere i alkoholizma. Sada je u braku s 30 godina mlađom Suzanom, koju je upoznao preko Facebooka.

Zbog dugova koji su ostali nakon što je njegova kćer Maja 2018. godine umrla zbog predoziranja tabletama, glazbenik je morao nedavno prodati svoj sarajevski stan, a lani je medijima ispričao kako je sav novac što ga je on slao pokojnoj kćeri pojeo njen heroin. Sa suprugom Suzanom živi kao podstanar u Beogradu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 16:15