60 GODINA NASTUPA

Legendarni glazbenik večeras će reći ‘zbogom‘ festivalima: ‘Bit će mi teško uspeti se na pozornicu...‘

Najstariji sudionik ovogodišnjeg Splitskog festivala pokazao je da je ipak u boljoj formi od nekih dvostruko mlađih kolega

Đorđi Peruzović

 Ante Cizmic/Cropix

Đorđi Peruzović večeras će reći ‘zbogom‘ festivalskim nastupima. Vitalni 83-godišnjak učinit će to na istom mjestu na kojem je 1963. godine otpjevao ‘Baladu o tovaru‘, a na splitskim Prokurativama danas će pjevati ‘Letim u svemir‘, skladbu čije su stihove na glazbu Predraga Martinjaka pisali Ivo Šćepanović i pokojni Juroslav Buljubašić.

- Bit će mi teško uspeti se na pozornicu jer ću dok pjevam cijelo vrijeme misliti o tome kako moj prijatelj nije uspio dočekati ni svoj let u svemir, niti izvedbu pjesme na Splitskom festivalu - govori najstariji sudionik ovogodišnjeg Splitskog festivala koji je sinoć, na večeri posvećenoj Nenadu Viloviću, izvedbom pjesama ‘Di si bija kad je grmilo‘ i ‘48 uri kad bi traja dan‘ pokazao da je u boljoj formi od nekih dvostruko mlađih kolega.

image

Đorđi Peruzović i Žarko Domjan

Duje Klaric/Cropix

- Hvala na komplimentu, ali ja sam se sam sa sobom dogovorio da ovo večeras bude kraj moje festivalske karijere koja je bila uistinu bogata. Točno šezdeset godina sam na sceni, a drago mi je što neke moje pjesme znaju i ljudi koji se nisu ni rodili kada sam ih prvi puta otpjevao. Tijekom tih šest desetljeća nastupao sam na mnogim pozornicama, na mnogim festivalima, ali Splitski festival za mene je uvijek bio najvažniji - govori Đorđi koji je nastupao na čak pedeset Splitskih festivala. S pjevanjem će, veli, nastaviti, ali više ne na festivalima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 15:19