STRUČNO OKO

‘Let 3 je imao sve. Provokaciju, poruku i izvrstan scenski nastup. Stajlinzi i voditelji? Ispod razine zadatka!‘

Nina Mia Čikeš, arhitektica i dugogodišnja zaljubljenica u Doru i Eurosong, te dizajner Ivan Friščić komentirali su za Jutarnji ovogodišnju Doru

Nenad Korkut, Nina Mia Čikeš i Ivan Friščić

 /Cropix

Let 3 pobjednik je Dore i predstavljat će Hrvatsku na Eurosongu u svibnju u Liverpoolu s pjesmom Mama ŠČ!

- Imali su sve. Provokaciju, poruku i izvrstan scenski nastup - kaže Nina Mia Čikeš, arhitektica i dugogodišnja zaljubljenica u Doru i Eurosong. Za izbor najbolje pjesme Hrvatske je i emotivno vezana jer je godinama plesala u plesnoj skupini Tihane Škrinjarić, pa joj je poznata pozornica Dore.

Za razliku od prethodnih godina, nadovezuje se Čikeš, scena i produkcija Dore, ove su godine bile na nivou.

- Što se tiče cijelog showa može se reći da je bilo gledljivo. Od pjesama bi svakako izdvojila Splitterse, koji su možda imali i najbolju pjesmu, ali ovo je show i paket mora biti potpun, a tu se definitivno Let 3 istaknuo - navodi Čikeš.

Mišljenja će, dodaje, sigurno biti podijeljena i svakako će se danima govoriti o pobjedničkoj pjesmi, a performans zasigurno neće ostati nezapažen i na razini Europe.

Dizajner Ivan Friščić nakon odgledanih svih 18 pjesama također smatra da je Let 3 zasluženo pobijedio.

- Imali su sve potrebno za ovakav format. Nisam glazbeni kritičar niti ekspert, ali vjerojatno ovdje vokal nije bio presudan. Ipak, cijela priča je zaokružena i to su prepoznali i žiri i publika - kaže Friščić.

Što se stajlinga ostalih natjecatelja tiče, izdvaja Detour, za koji kaže da su bili dosljedni sebi, zanimljivo dosadni, s dobrim vokalima.

- Da nije bilo Leta 3, oni bi po meni bili najbolji. Što se ostalih tiče, moram reći da su bili ispod razine zadatka za show - kaže Friščić i pojašnjava da stajlinzi nisu bili na nivou, nisu pratili pjesme.

Kao primjer izdvaja djevojke iz ansambla Harmonija disonance koje imaju vrhunske vokale, ali nisu se iskazale stajlingom i scenskim nastupom.

Što se voditeljskog trojca tiče, niti oni nisu briljirali.

- Izgledalo je kao da su im se boje odijela posvađale. Marko Tolja imao je odijelo na duplo kopčanje i greška je bila što nije zakopčao sako, dok su njegovi kolege bili zakopčani do grla. Markovo odijelo je zbog toga izgledalo šlampavo - smatra Friščić. U drugom dijelu, za vrijeme glasovanja, odijela su im bila svečanija i primjerenija vrsti emisije.

- U svakom slučaju kao pozitivne primjere izdvajam Let 3 i Detour, dok su se drugi trebali bolje pripremiti - zaključuje dizajner.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 19:02