PILIĆI-HAKERI

Let 3 objavio da su hakirani: ‘Dobivamo sablasne prijetnje i traže od nas da se odreknemo benda‘

Pravi, ljudski Let 3 smatra da se umjetna inteligencija otela kontroli te se manifestira u obliku pernatih bića

Hakiran Let 3

 Društvene mreže

Dobivamo prijetnje koje su izuzetno sablasne. Sadržaj poruka je takav da se one ne mogu predočiti javnosti. Samo ću reći da od nas traže da se odreknemo Leta 3 te nam prijete da više nema jeb... u guzicu, samo u pi...- tvrdi Damir Martinović Mrle iz Leta 3 u dramatičnoj objavi koju su nam članovi grupe poslali putem svoje izdavačke kuće Dallas.

Tu stoji kako su, nakon što su objavljene pjesme za Doru 2024., na društvenim mrežama Leta 3 osvanule objave oko kojih se sam bend ograđuje. Članovi benda tvrde kako su im hakirane sve društvene mreže osim Twittera te da danima dobivaju prijeteće poruke. Hakerski napad rezultirao je fotografijama pilića i jedva čitljivim opisima svih kanala benda, uključujući i streaming servis Spotify. U današnjoj objavi hakeri su objavili video govorećih pilića koji tvrde kako su oni zapravo Let 3, te ih je ‘mama kokoš poslala na Doru‘.

Pravi, ljudski Let 3 smatra da se umjetna inteligencija otela kontroli te se manifestira u obliku pernatih bića, a krajnji cilj je otimanje lika i djela Leta 3. Ista ta bića koja su zaposjela kanale benda pratiteljima odašilju poruke kao što su ‘FU(K ŠČ‘ odnosno ‘jebeš ŠČ‘ od čega se bend ograđuje.

- Pustili su tu neku pjesmu ‘Babaroga‘, prijavili se na Doru i govore da se odreknemo Leta3. Ne spavam mirno i apeliram na našu publiku da slušaju ‘Mamu ŠČ‘, a ne ovo novo objavljeno smeće koje je očito kreirano uz pomoć umjetne inteligencije - poručuje Mrle koji je prošlog tjedna napomenuo kako je u tijeku istraga, da je bend sve prijavio nadležnima, te da sada institucije trebaju obaviti svoj posao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 20:08