MAMA ŠČ

Let 3 otkrio na kojem će jeziku pjevati na Eurosongu: ‘Druga verzija nije uopće ozbiljnije razmatrana‘

Let 3 u Liverpoolu - najvjerojatnije u kostimima u kojima smo ih gledali na Dori - nastupa u prvom dijelu prvog polufinala

Let 3

 Damir Skomrlj/Cropix

Let 3 svoju ‘Mamu Šč‘ na Eurosongu će izvesti na hrvatskom jeziku. Verzija na engleskom nije ozbiljnije ni razmatrana, jer bi skladba u tom slučaju, smatra Let 3, izgubila svoju ljepotu.

- Naš jezik je najljepši za pjevanje ovakvih pjesama. Jako volim riječi s puno ‘Š‘, s puno ‘Č‘, poput riječi ‘razbuljoviždiriš‘ ili ‘ti crna, ti krvava čađo‘. To su lijepe riječi. Kada to prevedeš, onda to izgubi smisao - kaže Damir Martinović Mrle koji je jučer sa svojim bendom na HRT-u snimao redateljsku verziju nastupa, prema kojoj će nastupiti na Eurosongu. Službeni video spota režirat će Radislav Jovanov Gonzo.

image

Let 3

Damir Skomrlj/Cropix

Let 3 u Liverpoolu - najvjerojatnije u kostimima u kojima smo ih gledali na Dori - nastupa u prvom dijelu prvog polufinala, a ako su kladionice, na kojima drže solidno šesnaesto mjesto, neki pokazatelj, trebali bismo ih gledati i u finalu Eurosonga 13. svibnja. Što se eventualne cenzure nastupa naših predstavnika tiče BBC barem zasad nije imao nikakve primjedbe.

Spektakl će se održati u Areni koja prima 11.000 ljudi, a nakon što je odlučeno kako će britanska vlada osigurati tri tisuće ulaznica raseljenim Ukrajincima za ovogodišnju Pjesmu Eurovizije u Liverpoolu, sada je najavljeno kako 7. ožujka kreće prodaja ulaznica. Karte za dva polufinala prodavat će se po cijeni od 30 (33,85 eura) do 290 funti (327 eura), dok će cijena ulaznica za eurovizijsko finale biti od 80 (90 eura) do 380 funti (428,86 eura).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 05:20