SUPERTALENT

Liberty Barros, 15-godišnja djevojčica, oduševila žiri i zaradila treću zlatnu ulaznicu za polufinale

Liberty je kao mala imala velikih problema s disanjem, a liječnici nisu znali točnu dijagnozu

Liberty Barros

 Luka Dubroja/nova Tv/Luka Dubroja/nova Tv

I u trećoj emisiji nove sezone hit showa Nove TV "Supertalent" bilo je i smijeha i suza, a povremeno i šokiranih izraza lica članova žirija - Maje Šuput, Martine Tomčić, Davora Bilmana i Fabijana Pavla Medvešeka. U ovoj još uvijek audicijskoj fazi spektakla predstavili su se novi kandidati, a pao je i treći zlatni gumb. Natprosječno fleksibilnim pokretima 15-godišnja Britanka Liberty Barros fascinirala je gledatelje, a njezin talent posebno se svidio Fabijanu koji ju je nagradio zlatnom ulaznicom za polufinale.

"Toliko si vješta, špagu si odradila kao od šale, preludo je.", oduševljen je bio Fabijan. Inače, Liberty je kao mala imala velikih problema s disanjem, a liječnici nisu znali točnu dijagnozu. Ples joj je pomogao u kontroli disanja i malo po malo počela se baviti fleksibilnim pokretima, pa je sada krasi nadimak najfleksibilnije djevojčice prema Guinnessu. Nastupala je i u showu "America‘s Got Talent" te "Britain’s Got Talent", te brojnim drugim spektaklima.

image

Liberty Barros

Luka Dubroja/nova Tv/Luka Dubroja/nova Tv

"Ti si najslađa djevojčica s najodvratnijom točkom koju sam ikad vidjela, no to je kompliment.", rezimirala je viđeno u svom prepoznatljivom stilu Martina koju je Liberty oduševila svojim teatralnim nastupom.

Vrhunac emocija u studiju izazvali su učenici Osnovne škole Novska. Potpuno su zanijemili kad ih je u školi posjetio Davor Bilman i pozvao na "Supertalent". Željeli su svima pokazati koliko mogu uspjeti, a ne samo da su ostvarili svoju želju nego su snažnom porukom rasplakali sve u studiju. Učenici s poteškoćama u razvoju predstavom sa sjenama ispričali su svoju životnu priču.

image

OŠ Novska

Luka Dubroja/nova Tv/Luka Dubroja/nova Tv

"Drago mi je što sam vas imao prilike pozvati.", poručio im je Davor, a žiri je bez razmišljanja presretne učenike s pozornice otpratio s četiri glasa. Prolaz u daljnje natjecanje osigurao je i Talijan Federico Cecchin koji je još kao dječak volio crtati, a posebno ga fasciniraju ljudska lica koja se najčešće nađu na njegovim crtežima. Njegovo brzo slikanje portreta okupilo je žiri i voditelje na pozornici, a svakoga od njih uspio je nacrtati u zadanom roku od samo 30 sekundi.

image

Federico Cecchin

Luka Dubroja/nova Tv/Luka Dubroja/nova Tv

Djevojke iz grupe Fresheels privukle su pažnju svojim spretnim plesnim pokretima. Došle su sa željom da pokažu nešto novo i osvježavajuće, a svoje su želje apsolutno ispunile te složnom odlukom žirija nagrađene su prolazom u daljnje natjecanje.

"Izbor glazbe fantastičan. Kostimi,... od glave do pete ste kostimirane, iznimno to cijenim sve ste imale.", istaknula je Šuput. Hrvoj Fras osvojio je simpatije žirija i gledatelja kroz glazbenu točku u kojoj je maštovito spojio sviranje na usnoj harmonici i beatbox.

"Sve si spojio, instrument, vještinu i osobnost, mislim da je to sasvim dovoljno.", kazao mu je Fabijan.

Vokalnim sposobnostima žiri je očarala i mlada Slovenka Kira Štruc Jurički.

"Samo ću ti reći vjeruj u sebe, vjeruj u svoj glas jer apsolutno to radiš maestralno.", poručio joj je Fabijan, dok je Martina dodala da ima glas puno ljepši od Adele, čiju je pjesmu odabrala za audicijski nastup. Pjevačkim talentom i specifičnom bojom vokala prolaz je izborila i mlada Ana Dorušak koja je sa samo 13 godina pozitivno iznenadila žiri, a Maja joj je poručila kako djeluje puno ozbiljnije i starije te ocijenila kako prekrasno pjeva. Preskakanje užeta Miroslav Gavrić doveo je na razinu koreografije.

"Mislim da je odlika vrhunskih majstora kad izrazito kompleksna i teška stvar izgleda banalno i jednostavno, što mislim da si uspio.", zaključila je Martina, a Miroslav zaradio sva četiri prolazna glasa.

image

Paula Šolc

Luka Dubroja/nova Tv/Luka Dubroja/nova Tv

Kreativna i povučena Paula Šolc dugo godina bavila se hip-hopom, no zaljubila se u ples na svili. Spretnim pokretima u zraku fascinirala je žiri, a pritom nitko nije ni primijetio njezin strah od visine. Dva nastupa nisu zadovoljila prolaz u daljnje natjecanje. Među manje uspješnim kandidatima našli su se motivator Branko Buzov koji je svojom uzrečicom: "Lave ustani, zapni, kreni. Ćao!" dobio tri iksa te plesač Avdula Fazlji čiji su plesni nastup prekinula četiri crvena gumba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 18:21