HTV-ov VODITELJ

‘Lidija Bačić me pitala želim li biti u njenom spotu. Trebalo mi je 7 sekundi da kažem ‘Da‘!‘

‘Moja supruga Bojana prva je dala suglasnost za moju ulogu. A što je gore od ljubomore žena? Ljubomorni muškarac‘
Lidija Bačić

Ognjen Golubić (46), novinar, urednik i voditelj emisije "Dobro jutro, Hrvatska", već je gotovo 25 godina na HTV-u, gdje dobro i marljivo radi u nizu redakcija, no vijest dana postao je tek nakon što je pristao glumiti u videospotu uz Lidiju Bačić. Zahvaljujući tome, 192 centimetara visok Slavonac dobio je novi nadimak - Stasiti.

Zbog nastupa u spotu Lidije Bačić za pjesmu 'Trezori' postali ste hit na društvenim mrežama. Jeste li očekivali takvu reakciju?

- Moja je sreća što su svi muškarci viši od 179 centimetara visoke Lidije ili prezaposleni ili ih jednostavno nema. Pa je tako glavna sporedna uloga u spotu pripala meni. A biti uz Lille u toj ulozi i ne očekivati reakciju bilo bi neozbiljno. Jer prekrasna Lidija Bačić oduvijek je bila magnet za skupljanje lajkova. Ja sam samo kolateralni sretnik.

Kako ste uopće ušli u spot? Jeste li možda morali proći audiciju?

- Ako je i bilo audicije, mene na nju nisu zvali. Da se dogodila, uvjeren sam da bih pomeo konkurenciju jednim mangupskim osmijehom ili kratkim namigivanjem. No, prava je istina da je svemu kumovao Toni Eterović koji je jedno jutro bio Lidijina pratnja na klaviru u emisiji 'Dobro jutro, Hrvatska'. Prije emisije Toni i Fayo, Lidijin menadžer, pitali su me jesam li voljan nastupiti u njezinu spotu… Zatekli su me, trebalo mi je sedam sekundi za odgovor.

image
Ognjen Golubić
Tomislav Krišto/Cropix

Znate li se Lidija i vi od ranije?

- Upoznali smo se tog jutra tijekom njezina gostovanja. Bila je to poslovna ljubav na prvi pogled.

Kakve su reakcije ljubomornih muškaraca koji vam sigurno zavide što upravo oni u spotu ne grle polugolu Lidiju?

- Što je gore od ljubomorne žene? Ljubomorni muškarac… Ja samo mogu reći da mi je bilo veoma drago dobiti priliku biti dio glazbenog spota s Lidijom. Ali, posao je posao, a ljubav nešto potpuno drugačije. Ovim putem šaljem pusu supruzi Bojani koja je bila prva koja je dala suglasnost za ovu ulogu. Bez nje sada ne bi bilo niti ljubomornih muškaraca.

Možemo li vas očekivati i u nekim novim videospotovima?

- Volio bih kad bih mogao prikazati i svoje vokalne te plesne sposobnosti. Kako ne briljiram niti u jednom niti u drugom, zagarantiran je neuspjeh. Dakle, što se videospotova tiče, ako već ne ispred kamere, uvijek mogu biti marljivi scenski radnik. Međutim, kako nada zadnja umire, možda će me sada, nakon Lidijinih preporuka, poželjeti angažirati i neke druge glazbene zvijezde. Neću se otimati.

Jesu li vaši kolege iz 'Dobro jutro, Hrvatska' vidjeli spot? I kakve su reakcije?

- Kolege iz matične redakcije, ali i kolege s cijelog HRT-a, rado me pitaju za neke detalje sa snimanja. Ima i onih koji su spot pogledali toliko puta da već sada znaju sve riječi pjesme 'Trezori', kao i onih koji zbog kvalitetnih glumaca u spotu riječi nisu ni čuli...

Gotovo četvrt stoljeća ste na HTV-u, omiljeno ste lice popularne emisije, volite svoj posao, velik ste radnik, ali na portale kao zvijezda tjedna dolazite tek kad snimite spot s Lidijom Bačić. Što to govori o vremenima u kojima živimo?

- Živimo u vrijeme kada sretnih i pozitivnih trenutaka ima veoma malo. Svi su u psihozi od svakodnevnih brojeva kojima počinju vijesti, političkih pronevjera, iseljavanja i neimaštine. Malo je vedrih i pozitivnih priča, a i one često prođu ispod radara. Jedan moj veoma dobar kolega rekao je da je novinarstvo posao koji je gotovo nestao. No ako to i je istina, svima nama glavna je zadaća da i dalje moramo što kvalitetnije promovirati pozitivne vrijednosti pojedinaca i cijele zajednice.

Novinarstvom ste se počeli baviti kao tinejdžer na radiju u Slavonskom Brodu. Koje ste sve redakcije prošli do danas?

- Neki sam se dan sjetio kako mi je moj prvi razgovor s nekom poznatom osobom bio 1989. godine, i to s Borisom Novkovićem u mom rodnom Brodu. Tada je održan najveći rock maraton toga doba, a ja sam dobio svoju prvu veliku priliku… Nakon Radio Broda i rada u lokalnom tjedniku Brodskom listu, kasnije Posavskoj Hrvatskoj, bilo je tu još puno lutanja po raznim tiskanim zagrebačkim tjednicima, a jedno vrijeme radio sam i na Radio Slavoniji.

No, najdulji staž ipak je na HTV-u, prvo kao dopisnik iz Broda, gdje sam radio i kao montažer i kao snimatelj. I danas obožavam raditi samostalno kao videonovinar. A na samom HTV-u prošao sam nekoliko redakcija, poput manjinskog magazina 'Prizma', 'Hrvatska danas', Dječjeg programa i 'Briljateena', da bih se skrasio u 'Dobro jutro, Hrvatska' kao novinar, urednik I voditelj. Uz to, zadnjih godinu i pol zajedno s Rankom Varlajem radim na projektu 'Istrage prometnih nesreća'.

Što vam je najljepše, a što najmanje lijepo u vašem poslu?

- Više puta sam izjavio da najmanje cijenim rad hrvatskih političara. Čast izuzecima, no mislim da je od naše samostalnosti ova zemlja mogla puno više napredovati da nije bilo pohlepe i kriminala, kojem se izgleda ne nazire kraj. Kada slušate obećanja tijekom izbora pa se njih analizirate četiri godine kasnije shvatite da se skoro ne pomičemo s mjesta. Žalosno i jadno. Ono što volim, obožavam, 'mali' su, kako volimo reći, 'obični ljudi' koje svakodnevno kroz naš posao upoznajemo. Oni ljudi koji Hrvatsku obogaćuju svojim djelima, radom, trudom i zalaganjem.

Svi znamo kako izgledaju vaša tjedna jutra. No, kako izgleda vaše tipično nedjeljno jutro?

- Spava se dulje. Vozi se bicikl, planinari, trči, skuha ručak, a ponekad pofarba koji zid. A ako je raspoložena i ako nam dopusti, supruga i ja ponekad se podružimo i s našom kćeri tinejdžericom... (smijeh).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 13:27