IZ PRVE RUKE

Lidija Bačić sanja o novoj karijeri: Mislim da bih bila odlična Wonder Woman ili Bond djevojka

‘Ponekad me ljudi, koji me ne poznaju, smatraju nedodirljivom. Bit će zbog stasa i glasa‘

Lidija Bačić

 Matija Djanjesic/Cropix

Prošlog tjedna na programu RTL-a krenuo je novi zabavni show "Direktor svemira" hrvatske inačice britanskog "Taskmastera", emisije koja je na Otoku dogurala do 13. sezone i ima iznimno visoku gledanost. Svoje verzije "Taskmaster" ima u nizu zemalja i posvuda je odlično primljen. Slavni i poznati, "sluge", na kreativne i zanimljive načine trude se ispuniti zadatke koje im zadaju "direktori svemira".

U toj hrvatskoj inačici sluge su pjevačica Lidija Bačić, glumica Ana Begić Tahiri, performer i političar Enio Meštrović, te komičari Igor Drljo i Ante Travizi koji rješavaju sve neobične, pomaknute i zabavne zadatke koje im zadaju "direktor" Ivan Šarić i njegov pomoćnik Luka Petrušić.

Po mnogima najseksepilnija pjevačica na hrvatskoj estradi, Lidija Bačić Lille, jedina je pjevačica u prvoj sezoni showa. Otkrila nam je kako se snašla na snimanju i u sasvim drugačijoj ulozi od one u kojoj smo je navikli vidjeti, što je naučila, te progovorila o svojim glumačkim željama i planovima i novom albumu.

Glumili ste u filmu "Aleksi" (sebe), snimili ste reklame, a sada vas gledamo u zabavnom showu "Direktor svemira". Kako ste se odlučili postati dio ekipe te emisije?

Glumila sam kao gost i u nekoliko serija koje su izašle ili će tek izaći. Dosad sam odbijala pozive svih televizija u razne show emisije, ovu ponudu sam prihvatila jer se radi o neobičnim zadacima, dobroj ekipi, radi se o super uspješnom licenciranom showu koji se prvi put predstavlja našoj publici... Sve me to privuklo.

Jeste li pogledali britanski "Taskmaster" ili neku drugu stranu verziju showa "Direktor svemira" tako da znate u što se upuštate?

Naravno, vidjela sam. To je drugačiji tip zabave koji je jako uspješan u svijetu. Zato mi je i bilo primamljivo sudjelovati u njemu. Željela sam da me publika koja je navikla vidjeti me kao pjevačicu sada vidi u drugačijoj priči. U takvoj vrsti showa moraš biti kreativan, brz i snalažljiv.

Jeste li se imalo dvoumili oko sudjelovanja?

Pa jesam, ali kad sam upoznala ekipu na setu i druge natjecatelje, nije više bilo dvojbe. Mi smo se svi ludo zabavili.

Kako ste se osjećali na snimanju? Što vam je bilo zabavno, što vam je bilo najteže, a što najlakše?

Samo snimanje bilo je super, s mnogo pozitivne energije. Sve je bilo zabavno, baš svaki zadatak. Kao pjevačici lagani su mi, naravno, bili zadaci s pjevanjem ili kreativni. Bilo je i fizički zahtjevnijih situacija.

S kime ste se najbolje slagali na snimanju? Jeste li stekli neke nove prijatelje ili čak suradnike?

Sa svima sam se dobro slagala, i s producentskom ekipom i svim sudionicima showa. Ali Ana Begić Tahiri i ja smo se baš dobro sprijateljile i to me raduje. Naravno, i svi dečki su bili super.

Jeste li uspjeli gledateljima, kako ste rekli prije početka emitiranja emisije, "pokazati svoju drugu stranu" koju do sada niste pokazali?

Pa, jesam. Ponekad me ljudi koji me ne poznaju smatraju nedodirljivom osobom, bit će zbog stasa i glasa. A ja sam u biti jako nasmijana i vrlo druželjubiva.

Spomenuli ste i fizički zahtjevne zadaci. Jeste li se i u jednom trenutku pokajali što ste odlučili sudjelovati u "Direktoru svemira"?

Za najavu emisije svi smo snimili šalu kako nam je bilo teško, da se kajemo, kako ne bismo ponovili to iskustvo, taj teror, ali to je šala. Nisam se pokajala, naravno, sve su to profesionalci s kojima je krasno raditi i bilo je to baš dobro iskustvo.

image
Vedran Peteh/Cropix

S obzirom na sva ova iskustva (film, reklame, zabavni show) razmišljate li možda da se bacite u glumačke vode? Kakvu biste ulogu, recimo, prihvatili u TV-seriji ili na filmu?

Upravo radim na jednoj seriji u kojoj ću imati glavnu ulogu, no ne smijem o tome govoriti. Što se filma tiče... Ja bih u Hollywood. Mislim da bih bila odlična Wonder Woman ili Bond djevojka.

Moramo se dotaknuti i glazbe. Kada smo u srpnju radili priču s vama i Žanamari za Jutarnji, kada ste snimile duet, rekli ste da imate još jednu pjesmu za dovršiti za album i da bi mogao biti objavljen u jesen. Kakva je situacija?

Album malo kasni ali gotov je. Zove se "Flashback". Radimo omot i onda ide u proizvodnju. Imamo jedan novi duet, dosta brzih pjesama i divnih balada na tragu 80-ih i pjesme "Stop". No, ja već radim na drugom albumu koji će biti objavljen sljedeće godine. Bit će to jedna neočekivana verzija mene, radimo omot pa ide u proizvodnju.

Jeste li zadovoljni mjesecima iza nas, jeste li uspjeli ostvariti barem dio planova za nastupe i susrete sa svojom publikom tijekom ljeta i jeseni? Imali ste dosta toga zakazanog u Hrvatskoj, ali i inozemstvu.

Cijela turneja u Sloveniji propala je zbog mjera. Mali dio koncerata i evenata se dogodio, ali većina je ili odgođena za 2022. ili jednostavno otkazana. Čak je i doček Nove godine na trgu u jednom gradu otkazan. To su veliki novčani nenaplaćeni iznosi koji se ne mogu vratiti i mislim da su tu glazbenici najugroženiji.

Ipak, ne možemo se žaliti. Već smo zaradili i zdravlje je najvažnije. Proći će i ovo. Zbog svega što se događa bavila sam se više marketinškim kampanjama, prodajom na svojem web shopu i radila na pjesmama. I ovu godinu, bez obzira na sve, uzimam kao dobru i uspješnu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:30