ATRAKTIVNE BRINETE

Lijepa Helena uistinu je ‘hrvatska Meghan Markle‘! Osim što nalikuju, dijele još nešto...

Helena Matić koju su mediji prozvali ‘hrvatskom Meghan Markle‘ djevojka je Dinamovog vratara i reprezentativca Dominika Livakovića
Dinamov vratar Dominik Livaković s djevojkom Helenom Matić
 Tomislav Kristo/Cropix

Djevojka Dinamovog vratara, 26-godišnjeg Dominika Livakovića još jednom je dokazala zašto su je mediji s pravom prozvali 'hrvatskom Meghan Markle'.

Naime, rođeni Zadranin koji je spasio Dinamo u zadnjim minutama u nedavnoj utakmici protiv Tottenhama, a sutra ga pak očekuje dvoboj protiv Slovenije za reprezentaciju sa Zagrepčankom Helenom Matić u vezi je već gotovo četiri godine.

Helena i Dominik skladan su par, a otkad se doznalo za njihovu vezu miljenici su nacije.

image
Tomislav Kristo/Cropix

- Upoznali smo se preko zajedničkih prijatelja, a naša je priča započela prijateljstvom. Dominik me posebno očarao duhovitošću, pogotovo zbog toga što je 'na prvu' povučen, ne govori puno i zaista nisam očekivala da je toliko duhovit - ispričala nam je ranije atraktivna brineta, koja je donedavno studirala industrijski dizajn na Tekstilno-tehnološkom fakultetu.

Helena će u svibnju navršiti 27 godina, a otkad se zbog veze s Dominikom našla u fokusu javnosti nosi titulu 'hrvatske Meghan Markle'.

Doista, teško je ne uočiti sličnost između te dvije dugokose brinete koje si nalikuju i u crtama lica, ali i vitkom figurom.

image
Princ Harry i Meghan Markle
Tim Rooke/shutterstock

Zajednički im je svakako istančan smisao za modu.

Kako nam je sama priznala ranije u intervjuu, Helena je kreativka i takvim bi se poslom željela i baviti.

- Voljela bih imati slobodu i izražavati se kroz modu i umjetnost. Planova trenutačno ima puno, a hoće li se ostvariti, vidjet ćemo – rekla je Helena koja s Dominikom živi zajedno nedaleko od Dinamova stadiona, a zbog trogodišnjeg Cruza, njihova pomskyja, često šeću maksimirskim perivojem.

image
Instagram

Jučer je, pak, na Instagram storyjima objavila niz od tri fotografije iz prirode, možda baš iz Maksimira, nije jasno sa slika, no nije toliko ni bitno jer je u fokusu fotografija sama Helena koja, u maniri Meghan Markle, djeluje vrlo opušteno u širokim trapericama, tenisicama, košulji i bijelom kaputu dok se izvrsno snalazi pred fotoaparatom.

image
Helena Matić
Instagram

Nije poznato tko ju je uslikao, no na jednoj od tri fotografije u fokusu je Helenin lančić.

image
Helena Matić nosi lančić s inicijalima D i H
Instagram

Tanki nesimetrično dizajnirani zlatni lanac sa slovima 'D' i 'H' koja se spajaju.

U modnom svijetu takva vrsta lančića poznata je kao – 'Meghanin lančić' jer je upravo takav dizajn proslavila sama Meghan Markle noseći ga u šetnji Torontom još 2016. tako suptilno potvrdivši vezu s princom Harryjem.

Meghanin također tanki zlatni lančić imao je spojene inicijale 'H' i 'M', a dizajnirala ga je The Right Hand Gal, malena tvrtka koja se bavi proizvodnjom nakita iz Montreala čije su glavne dizajnerice dvije sestra, Randi i Shawna Herlich.

image
Meghan Markle nosi lančić brenda The Right Hand Gal s inicijalima H i M
Therighthandgal.com

- 11. listopada 2016. putem e-maila od jedne smo trgovine u kojoj prodajemo naš nakit primili narudžbu, a u e-mailu je stajalo: 'Dobili ste narudžbu za izradu ogrlice za Meghan Markle iz serije 'Suits'. ŠTO????' - prepričala je Randi za Fashion Magazine.

- Ne mogu reći da smo bile toliko uzbuđene jer nismo bile dobro upoznate sa serijom kao što se čini da su bili svi oko nas. Rekli su nam da bi narudžbu trebalo što prije isporučiti i da mora uključivati slova M i H. Bilo je to na početku naše vrlo užurbane blagdanske sezone i u to smo vrijeme imale toliko predbilježbi da smo bile uplašene da ćemo ostati bez lanaca pa smo im zapravo napisale i rekle da nam je stvarno žao, ali mislimo da ćemo morati reći da ne možemo izvršiti ovu narudžbu. Iz dućana su nam uzvratili odgovor rekavši, jeste li poludjeli? Bolje zalijepite lanac, izrežite ga, nije nas briga kako, samo sastavite lanac i izvršite ovu narudžbu – prepričale su sestre dizajnerice. I uspjele su, a Meghan je lančić stigao na kućnu adresu osobnom dostavom.

image
Therighthandgal.com

- Nikada u milijun godina ne bismo pomislile da je to bila najveća prilika u životu – dodaju oduševljene sestre koje i danas prodaju ovakve lančiće. Izveden u žutom zlatu, s dva inicijala, lančić stoji 279 kanadskih dolara, odnosno 1418 kn.

Lančić se ponovno vratio u fokus medija kada je objavljena knjiga “Finding Freedom”. U knjizi su autori Omid Scobie i Carolyn Durand otkrili da su Meghan navodno izgrdili pomoćnici palače zbog nošenja ovog komada nakita.

image
Meghanin lančić
Therighthandgal.com

“Savjetovano joj je da nošenje takve ogrlice samo potiče fotografe da je nastave slijediti i stvarati takve slike - i nove naslove”, napisali su autori.

Kod nas pak 'Meghanin lačić' u fokus je vratila, kako je jedino i prikladno, upravo 'hrvatska Meghan Markle'.

Iako se lančići mrvicu razlikuju dizajnom, jer Helenin je malo moderniji, asimetričan i niže pada, za razliku od Meghaninog, u načelu, radi se o istoj vrsti lančića.

image
Model 'Meghaninog lančića' s drugačijim inicijalima
Therighthandgal.com

Nije poznato tko su dizajneri koji su kreirali Helenin lančić, no neupitno je da prate svjetske trendove, baš kao i sama Helena.

Ona i Dominik, pak, baš kao što ističu Harry i Meghan, uživaju u mirnom načinu života.

Kako su nam ranije ispričali, večeri uglavnom provode kod kuće uz Netflix. Većinu vremena provode u šetnjama prirodom s Cruzom, a kad uhvate nekoliko slobodnih dana zaredom, vole otputovati u Zadar ili, pak, otkrivati nove lokacije. Nisu za noćne izlaske, radije se kod kuće druže s prijateljima, drugim parovima iz Dinama i reprezentacije ili zajedno odu na večeru.

image
Tomislav Kristo/Cropix

No, u jednom se Helena i Meghan ipak razlikuju.

Dok Harryjeva obitelj ne podnosi Meghan, Dominikova obitelj obožava Helenu, a ona je, pak, Dominika spremna slijediti kamo ga god povede karijera.

- Prihvatili su me odlično i mogu reći da se osjećam kao dio obitelji. Mislim da smo sada već u ozbiljnijim godinama, tako da planiramo i zajedničku budućnost. Gdje god nas život odvede, idemo skupa – rekla je Helena koja Dominikove utakmice najviše voli gledati doma u miru jer, priznaje, nije fan stadiona iako je i sama odrasla u sportskom svijetu, ali mnogo elegantnijem od nogometa.

image
Tomislav Kristo/Cropix

Prvi put je na led stala već s tri godine, a cijelo se djetinjstvo bavila umjetničkim klizanjem. Zatim je nastavila u klubu sinkroniziranog klizanja Zagrebačke pahuljice, gdje 16 klizačica zajedno izvodi program, no svoju karijeru na ledu završila je 2017. nakon punih 20 godina klizanja. Jednostavno, nije se vidjela u tom svijetu. Fokusirala se na fakultet i na Dominika.

image
Helena Matić
Instagram

- Definitivno me oduševljavaju Dominikova skromnost i poniznost. Veliki je samokritičar, što me nekad zna i iživcirati, ali opet, razumijem ga. Mogli bismo reći da smo oboje odgojeni u timskom sportu, zbog čega kod nas nema sebičnosti i super funkcioniramo kao tim – otkrila nam je ranije Helena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:33