‘BOŽIĆ BIJELI‘

Live verzijom blagdanskog klasika Dalmatino najavljuje spektakularan nastup u zagrebačkoj Areni

Jako smo ponosni što ova pjesma zauzima vrlo istaknuto mjesto u hrvatskom radijskom eteru već više od 20 godina, kažu iz benda

Dalmatino

 Matko Petrić

Dalmatino, priznati pop fenomen, svojom modernom produkcijom i svevremenskim tekstovima pjesama već dvadeset godina oduševljava publiku. Sve pjesme s njihovih albuma objavljenih uz podršku diskografske kuće Dancing Bear, koja je prepoznala njihovu posebnost od samog početka do danas, postaju hit evergreeni koji godinama ne silaze s top lista radijskih urednika.

U svojoj bogatoj karijeri nagrađeni su Porinom za novog izvođača, njihove ploče nose zlatni i platinasti status, a posljednjih godinu dana zaredali su diskografske uspjehe hitom "Refužo", koji je ušao u prestižan klub singlova koji su ostvarili 52 tjedna na listi HR Top 40 najslušanijih hitova u domaćem eteru te je ujedno najstreamaniji singl 2021. koji samo na YouTube servisu broji više od pet milijuna pregleda.

Jedan od glazbenih bisera njihove dugogodišnje i plodonosne karijere svakako je klasik "Božić bijeli", singl koji s razlogom slovi za jednu od najpoznatijih hrvatskih modernih božićih pjesama i svojedobno je proglašen hitom godine na Radiju Dalmacija. Uz svilenkasti Dalmatinov vokal i istančan osjećaj nostalgije, kako se bliži kraj godine, atmosfera oko nas odzvanja božićnim ugođajem, a ova live verzija prekrasne pjesme koju publika pjeva uglas sa Dalmatinom savršeno sažima atmosferu ljubavi i zajedništva, ali i posebne veze koju Dalmatino ima sa svojim obožavateljima.

"Sretni smo što konačno imamo i live verziju pjesme ‘Božić bijeli‘, s koncerta na splitskim Gripama, 21. travnja 2022. Moramo naglasiti da smo jako ponosni što ova pjesma zauzima vrlo istaknuto mjesto u hrvatskom radijskom eteru već više od 20 godina,a koncertna verzija to itekako potvrđuje - kažu iz Dalmatina.

image

Dalmatino

Matko Petrić

Dalmatino je ove godine održao niz spektakularnih koncerata kojim su obilježili svoja dva desetljeća na hrvatskoj glazbenoj sceni, a upravo na velikom koncertu u Splitu na Gripama, pred gotovo sedam tisuća odanih fanova, ovjekovječena je nezaboravna atmosfera koju Dalmatino stvara uživo. Diskografska kuća Dancing Bear zabilježila je ovaj koncert zvukom i slikom te nedavnom objavom live verzije jednog od najvećih hitova Dalmatina, pjesmom "Dajem ti rič (Live 2022.)" najavila skori izlazak koncertnog CD+DVD izdanja grupe Dalmatino.

Nakon fenomenalnog uspjeha s tri rasprodane večeri u Lisinskom, kojima su započeli 2022. godinu, prepunih Gripa u Splitu i burnog rasporeda ljetne turneje, ovu uspješnu koncertnu godinu Dalmatino završava spektakularnim nastupom pod naslovom ‘‘Božić bijeli‘‘ u Areni u Zagrebu 21. prosinca u organizaciji agencije Lion Events. Savršena kombinacija glazbe i produkcije u tandemu Ive Jagnjića i Zdravka Sunare, dvojice pokretača Dalmatina, osigurat će jedinstven glazbeni doživljaj s posebnom dozom čarolije u zagrebačkoj Areni pred blagdane. Ulaznice potražite na eventim.hr i uživajte u nezaboravnom adventskom koncertu 21. prosinca u Areni Zagreb.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:01