DRAMATIČNA ‘ZADRUGA‘

Ljubavne afere, žestoke svađe, skandali: Evo tko su Hrvati i Hrvatice koji su slavu stekli u regionalnim showovima

U najpoznatijem srpskom showu ‘Zadruga‘ natjecali su se mnogi kontroverzni kandidati iz naše zemlje

Iva Grgurić, Filip Car i Hana Rodić

 Instagram

Među najpoznatijim regionalnim showovima, a pogotovo srpskim, našli su se mnogi Hrvati i Hrvatice, no najveću pažnju privukli su definitivno oni iz kontroverzne ‘Zadruge’. Srpski reality show često ugošćuje kandidate koji su u najmanju ruku problematični. Od muškaraca koji su bili nekoliko puta iza rešetaka do djevojaka koje bi pristale na seks za novac - tko su Hrvati i Hrvatice koji su ‘karijeru‘ sagradili natječući se u popularnim srpskim showovima?

Fran Pujas

Kandidat pete sezone reality showa ‘Zadruga’ bio je mladi Zagrepčanin Fran Pujas koji se natjecao i prethodne sezone, no u ‘Zadrugu 5’ ušao je sa svojom djevojkom, atraktivnom Hrvaticom - Paulom Hublin. Veza nije dugo potrajala, par je prekinuo tijekom snimanja showa gdje su čak i pale teške uvrede. Fran je u nekoliko navrata priznao da je koristio brojne narkotike, među kojima su bili kokain, marihuana, ecstasy, te da je čak jednom nasrnuo na Paulu. Za život je zarađivao na ilegalan način pa je tako dva puta završio u zatvoru.

Hana Rodić

Kratkotrajnu romansu Fran je imao upravo sa Zagrepčankom Hanom Rodić, koja je u ‘Zadrugu 4’ ušla tri tjedna nakon početka showa. Inače, Hana je publici najpoznatija kao natjecateljica showa ‘Gospodin Savršeni’ u kojem je uspjela osvojiti manekena Gorana Jureneca. Pažnju je privukla svojim izazovnim fotografijama na društvenim mrežama gdje pozira u oskudnim odjevnim kombinacijama. Usprkos tome što mnogi nisu vjerovali da će Goranova i Hanina veza uspjeti, par je nedavno proslavio svoju četvrtu godišnjicu veze.

Filip Car

Kandidat četvrte i pete sezone ‘Zadruga’, nedavno je ušao u novu sezonu kontroverznoga reality showa - ‘Zadrugu 6’. Rodom iz Crikvenice, Filip već neko vrijeme živi i radi u Beogradu. Prošle godine bio je u središtu pažnje zbog afere s udatom ženom Dalilom Mujić Dragojević. Naime, Dalila je zbog Filipa odlučila ostaviti supruga koji je, da stvar bude gora, također bio kandidat showa. Nedugo nakon razvoda, Filip ju je bez objašnjenja ostavio te se vratio starleti Maji Marinković s kojom je prethodno bio u vezi. Međutim, Maja, također kandidatkinja showa, i Filip su se konstantno svađali, a ona je čak u jednom trenutku nasrnula na Filipa zbog čega je diskvalificirana iz showa.

Olja Einfalt Mihovilović

Prošle godine se u ‘Zadruzi’ natjecala i ekstravagantna Splićanka Olja Einfalt Mihovilović koja je većini zapela za oko zbog neobičnoga stila te, također, oskudnoga načina odijevanja. Inače, ova dizajnerica, poduzetnica i performerica proslavila se kao kandidatkinja showova ‘Ljubav je na selu’ i ‘Večera za pet’. Olja je jednom prilikom izjavila da je sudjelovanje u raznim showovima zapravo način na koji se lakše nosi sa smrću svoga supruga, Marka Mihovilovića, koji je preminuo 2019. godine, kako su pisali hrvatski mediji.

- Bili smo jako povezani, sve smo zajedno radili, jako smo se voljeli. Imam osjećaj da je on tu sa mnom i da moram biti jaka. Njegova želja i borba su sada dio mene, otkrila je svojevremeno za RTL.

Iva Grgurić

Pobjedu u ‘Zadruzi 3’ odnijela je upravo Osječanka Iva Grgurić osvojivši 50 tisuća eura. Pažnju na društvenim mrežama najviše privlači svojim bujnim grudima i vitkom linijom te tako broji gotovo 250 tisuća pratitelja na Instagramu.Prije ulaska u show priznala je da ulazi u ‘Zadrugu’ kako bi podigla prašinu oko sebe jer voli biti u centru pažnje. Usprkos tome što je prije ulaska izjavila da će joj biti teško odvojiti se od obitelji, smatra da je to cijena koju mora ‘platiti’ kako bi sebi osigurala bolju budućnost. Iako je nekoliko puta bila nominirana za izlazak iz showa, zahvaljujući publici koja je za nju glasala Iva ja pobijedila u showu. U centru pažnje našla se kada se saznalo da je bila u vezi sa starijim muškarcem, hrvatskim biznismenom Marijanom Šarićem, koji ju je navodno financirao. Priznala je da je imala kontakt s njim, no negirala je bilo kakve odnose te glasine da je iz njega izvlačila novac. Šarić tvrdi suprotno.

Monika Horvat

Još jedna atraktivna Hrvatica, rodom iz Rijeke, našla se u središtu pažnje nečim što možda čak i nije bilo toliko očekivano za show. Naime, Monika je započela romantičnu vezu s drugom kandidatkinjom Jovanom Tomić Matorom. No osam mjeseci kasnije izašla je iz showa te izjavila da je heteroseksualna i da ima zaručnika u SAD-u. Njezino psihičko zdravlje očito je bilo toliko narušeno zbog natjecanja u ‘Zadruzi’ da je morala potražiti stručnu pomoć. Monika je završila stomatološki fakultet, a nekima je poznata kao natjecateljica showa ‘Hrvatski Top Model’ iz 2010.

Lorna Pratnemer

Iako se u početku malo znalo o Zagrepčanki Lorni Pratnemer, javnost ju je ubrzo upoznala kroz petu sezonu ‘Zadruge’. Kao i većina kandidatkinja, tadašnja hostesa privukla je pažnju svojim izgledom, ali i svojim stavovima.

Jednom prilikom izjavila je za srpski časopis Alo! kako je zbog svoga posla dobivala nemoralne ponude, koje je žestoko odbijala.

- Donedavno sam radila kao hostesa po noćnim klubovima u Zagrebu i susretala se s raznim situacijama, ponudama. Muškarci su mi nudili novac za seks, ali ja sam to uvijek odbijala, otkrila je mlada Lorna.

Međutim, priznala je da bi pristala za ponudu da se radilo o većem iznosu, pa čak i s 40 godina starijim muškarcem.

- Pristala bih na seks za 100 tisuća eura. S tim novcem bih sebi riješila mnogo toga, pa i egzistencijalna pitanja. S druge strane, s kim sam ja sve spavala besplatno, zašto ne bih s nekim tko bi mi materijalno pomogao?, iskreno je rekla, dodavši da je u show ušla zbog novca i popularnosti.

- Klubovi više ne rade kao prije zbog pandemije pa nisam imala posla u posljednje vrijeme. Zbog toga će mi ulazak u ‘Zadrugu‘ puno značiti, i materijalno i zbog buduće karijere. Ako postanem slavna, moći ću birati i poslove i muškarce, pa i one s kojima ću spavati, zaključila je.

S druge strane, u popularnom srpskom glazbenom showu ‘Zvezde Granda’ također se našlo mnogo Hrvata i Hrvatica. Dok su neki na prvu osvojili žiri i publiku, drugi se i nisu baš iskazali.

Stela Rade

Mlada natjecateljica iz Jaske oduševila je žiri hitom Tereze Kesovije ‘Moja posljednja i prva ljubavi’, a nedavno je objavila prvu autorsku pjesmu ‘Nije me strah’ koju je napisala u samo 20 minuta kada je prolazila kroz teške životne trenutke. Naime, Stela je ljetos doživjela prometnu nesreću nedaleko od Rijeke, što je jednom prilikom opisala u objavi na svom TikTok profilu.

- Osjetila sam jak udarac u donjem dijelu trbuha. Sjećam se da sam poletjela preko automobila. Bile su mi otvorene oči i prva pomisao mi je bila: ‘Je li moguće da mi se sada to dogodilo’. Mislila sam da ću umrijeti. Bila sam sigurna da je to neko unutarnje krvarenje i samo sam čekala ishod…, napisala je Stela kojoj je u nesreći bila slomljena karlica.

Nakon komplicirane operacije morala je mjesec dana provesti u kolicima, a oporavak je trajao tri mjeseca.

- Bila sam cijelo vrijeme svjesna kako je strah sastavni dio života, ali koliko će me kontrolirati ovisi o meni. Bilo mi je teško, ali nije me bilo strah. Znala sam da je sav taj košmar samo jedna bolna prepreka na putu koji me mora odvesti u nešto dobro. Jednostavno mora. Ne može drukčije, prisjetila se Stela.

Josip Lukač

Mladi Splićanin nije se baš proslavio svojim nastupom u showu ‘Zvezde Granda’ kada je pomalo nespretno izveo pjesmu ‘Dobro veče izgubljena nado’, očito zbog treme, kako su mnogi komentirali na društvenim mrežama.

Andrea Radović

Niti mlada Šibenčanka nije pretjerano oduševila žiri svojom izvedbom pjesme Dine Merlina ‘Ako izgovorim ljubav’, a zatim hitom ‘Mišići’ sve regionalno popularnije pjevačice Senidah. Gledatelji na društvenim mrežama nisu imali nikakve pohvale za nju, a čak su se i čudili kako je uspjela proći dalje.

Lučijano Šečić

Zagrepčanin Lučijano Šečić svojom je izvedbom pjesme ‘Sunce brže zađi’ oduševio žiri i publiku, a mnogima je već poznat kao kandidat RTL-ova showa ‘Zvijezdice’. Tada je na svom prvom nastupu otpjevao hit Halida Bešlića ‘Miljacka’, a odabirom pjesme posebno je oduševio glumca Enisa Bešlagića pa se tako okrenuo i prije nego je Lučijano počeo pjevati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:01