SPORNA TERASA

Ljupka Gojić Mikić: ‘Sadašnja gradska vlast fotografirala se kraj naše terase, a sada traže da je uklonimo‘

Ljupka Gojić Mikić javno negoduje zbog odluke Grada Zagreba, a koja je vezana uz terasu njezine slastičarnice

Ljupka Gojić Mikić

 Instagram

Ljupka Gojić Mikić (40) pisala je na Instagramu o tome kako je morala smanjiti terasu svoje slastičarnice Jolie Petite Patisserie zbog tri parkirna mjesta. Budući da je izazvala lavinu komentara, kontaktirali smo je i rekla nam je da je sve detaljno pojasnila u svojoj objavi koju zato prenosimo u cjelosti:

"Parkirna mjesta su vlasništvo Grada Zagreba i svaki vlasnik ugostiteljskog objekta ima zakonsko pravo zatražiti od grada tri, četiri ista za prenamjenu… Tako smo i mi regularnim putem predali zahtjev i grad nam je u najam dao tri parkirna mjesta na kojima smo mogli napraviti terasu po točno zadanim kriterijima te poslao račun za najam… Terasu smo napravili, za nju smo potom svojevoljno PLAĆALI NAJAM, a pošto se na Knežiji inače ne plaća parking (i sretni smo da je tako) mi smo, dakle, uplaćivali novac u gradski proračun.

Sadašnja zagrebačka garnitura vlasti se svojevremeno u kampanji i fotografirala kraj naše terase, a potom 'zamahnula' rukom u znak 'čišćenja' iste, odnosno u znak onoga što planiraju napraviti ukoliko dođu na vlast. Nije nas, stoga, uskoro iznenadilo negativno rješenje koje je stiglo, točnije rješenje Grada da nam se odbija produženje Ugovora za ovu godinu.

Došlo nam je, dakle, konačno rješenje da terasu fizički uklonimo, mi smo to i učinili, jer je takav ZAKON, a mi smo LEGALISTI te nismo imali namjeru stvarati problem oko toga… Međutim, imali smo pravo na žalbu i poslali smo je… Odgovor na žalbu nikada nije došao. Dakle, uklonili smo dio našeg objekta u koji je uloženo puno vlastitih sredstava (jer smo za izgradnju istoga imali rješenje Grada), bez da nam je naknadno došao i jedan jedini odgovor vladajućih na žalbu.

Prije toga, pokušali smo razgovarati s Mjesnim odborom Knežije, dali smo svoj prijedlog da financiramo na jednoj zapuštenoj gradskoj površini čak 20 parkirnih mjesta u zamjenu za ova tri; dakle zajednica bi bila bogatija za 17 parkirnih mjesta. Dok god oni ne smisle što će napraviti na tim zapuštenim mjestima (a zapuštena su 40 godina) bili smo spremni financirati i izgradnju dječjeg parka, gdje bi opet zajednica imala korist, ali i tu smo naišli na zid… Naime, rečeno nam je da mi kao privatnici ne možemo financirati izgradnju bilo čega… Bili smo spremni napraviti sve da svi budu zadovoljni i da nam Knežija izgleda jos ljepše i da nitko nije zakinut…"

Ljupka je sa suprugom, bivšim nogometašem Mihaelom Mikićem (42) slastičarnicu pokrenula 2019., a uz uspješan biznis slastica, vodi i svoj modni brend.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. prosinac 2023 21:49