PROBLEM S OSOBNOM

Ljutita Marijana Batinić: ‘Lijepa naša birokratska, uhljebarska zemljo mila!‘

Marijana Batinić podijelila je iskustvo dugog čekanja u redu za izradu osobne, a potom i savjetovala svoje pratitelje

Marijana Batinić

 Sanja Jagatić/

Voditeljica Marijana Batinić (42) prošla je mučno iskustvo podizanja nove osobne iskaznice, a odlučila je to podijeliti sa svojim pratiteljima na Facebooku gdje je prati 169 tisuća ljudi.

„Znate li kako funkcionira hvaljeni REDOMAT pomoću kojeg online možete uzeti svoj redni broj za izdavanje osobne iskaznice? Funkcionira tako da NE funkcionira!”, ljutita je bila voditeljica, koja se osvrnula na to kako je i djelatnica bila neljubazna.

„20 brojeva (kako neljubazna službenica kaže) se može uzeti preko online redomata, i to za samo pet idućih dana (druga opcija ne postoji), što bi značilo da ne postoji slobodan redni broj do kojeg možete doći online. I naravno da opet morate po redni broj na lice mjesta, a ako budete imali sreće, čekat ćete samo - pola dana”, opisivala je situaciju na Facebooku.

„Na pitanje ‘Znači li to da moram uzeti dva dana godišnjeg da u 2023. napravim osobnu iskaznicu?‘ neljubazna službenica odgovara da ona mora uzeti dva dana godišnjeg kad ide kod doktora, pa zašto ja onda ne bih isto napravila kad idem izraditi osobnu…Što biste joj vi odgovorili? Lijepa naša birokratska, uhljebarska zemljo mila.”

image

Marijana Batinić

Sanja Jagatić/

Pratitelji su pisali kako su imali slična iskustva kao i voditeljica te podržali je. Ipak, Marijana je obrisala navedenu objavu s Facebooka i napisala novu.

„Nema smisla voditi bjesomučne rasprave o tome kako ne funkcionira redomat za osobne iskaznice. Da ne odgovaram svima pojedinačno - to što je nekome redomat funkcionirao, ne znači da funkcionira sada, jedna neljubazna službenica na kontakt telefonu, ne znači da su sve službenice neljubazne, dapače”, piše voditeljica.

„Svi se trebamo potruditi da sustav funkcionira i da ljudi koji su ionako pretrpani obvezama, trudnice, roditelji s malom djecom, starije osobe ne čekaju satima u redovima. Birokracija nam svima otežava svakodnevicu. I jedan savjet za one koji su se našli u mojoj situaciji (od koje ne radim dramu, nego sam podijelila svoje iskustvo čekanja!) - idite u manje policijske uprave, još čekam red, ali ide puno brže… U međuvremenu možda redomat i profunkcionira”, savjetovala je svojim pratiteljima i svima poželjela ugodan dan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:58