MLADA PJEVAČICA

Lorena Bućan: ‘Već je i nominacija za novo lice bila vrh svijeta, mislila sam da ne može bolje od toga‘

Na petoj dodjeli Zlatnog studija mlada Solinjanka odnijela je nagradu za Novo lice u glazbi. Sada konkurira u dvije kategorije

Lorena Bućan

 Tom Dubravec/Cropix

Dugo je trebalo Loreni Bućan da ‘proradi‘ činjenicu da je i ove godine nominirana za medijsku nagradu Zlatni Studio. Mlada pjevačica iz Solina, naime, sa Zlatnog Studija 2022. ponijela je nagradu u kategoriji Novo lice u glazbi. Sada je pak u konkurenciji je za dvije medijske nagrade - za pjevačicu godine te za pjesmu godine s pjesmom "Jedno bez drugoga".

- Meni je i novo lice bilo vrh svijeta, mislila sam ne može bolje od toga - kaže Lorena i dodaje - A još kad pogledam konkurenciju, koji su to glasovi, koje su to žene! Naravno da su i svi moji presretni.

Glasajte za pobjednike u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

image

Lorena na Splitskom festivalu 2022. godine

Tom Dubravec/Cropix

Mnogo je razloga zbog kojih je stručni žiri i nju uvrstio u obje kategorije. S pjesmom "Jedno bez drugoga" na 62. Splitskom festivalu dobila je drugu nagradu publike, prvi nagradu stručnog ocjenjivačkog suda, ‘Zlatni val‘" te novinarsku nagradu. Na istom festivalu nagrađena je prije toga već dva puta, Srebrnim i Zlatnim valom. Njezina najnovija pjesma "Boli", objavljena krajem studenog već ima gotovo 110.000 pregleda na YouTubeu.

- Oduvijek sam bila zahvalna za svaku nominaciju, svaku priliku jer su sve to dokazi da se moj trud, rad, isplati, da se prepoznaje. - kaže Lorena - Mogu reći da praktički cijeli život radim za ovo što mi se sada događa. Od svoje 8. godine idem prema ovom cilju i naravno da sam sretna što vidim da je to bio pravi izbor.

Mlada pjevačica o svojem izboru života u glazbi i s glazbom govori ozbiljno i strastveno. Kaže kako je oduvijek imala želju, motivaciju, viziju o tome da će jednog dana biti pjevačica.

- Ma, kao djevojčica pjevala sam s likovima iz crtića. Bavila sam se i drugim stvarima, naravno. Išla sam na balet i suvremeni ples, bavila se glumom, bila u mažoretkinjama, sportu... I uvijek bih se vraćala na pjevanje. Tu kod mene nije bilo premišljanja - objašnjava.

Zadovoljna je i suradnjom s Tončijem i Vjekoslavom Huljić, koji su autori njezinih pjesama, smatra da je "u dobrim rukama", da ima ljude u koje se može pouzdati.

image

Lorena Bućan s nagradom Zlatni Studio za Novo lice u glazbi

Damir Krajac/Cropix/Cropix

Iako u njezinu životu nema dana čiji dio nije posvećen glazbi, uvijek ima i još poneku zanimaciju.

- Ima dana koje provedem gledajući serije filmove, istražujem. I priroda mi je stalno u mislima, jako mi je bitna ta energija koju možeš dobiti samo u prirodi - govori mlada pjevačica i nastavlja. - U posljednje vrijeme čitam knjige. Trenutno čitam "Znam zašto ptica u kavezu pjeva" Maye Angelou i oduševljena sam.

No, što god radila, Lorena ima i glazbenu pratnju.

- Imam svoje play liste za razna vremena i situacije, za kišu, za posebne dane, za jutra, večeri... - objašnjava - Na njima ima svega, doista svega, jer slušam sve što se meni sviđa, bez obzira na žanr. Nemam granica kada je u pitanju glazba.

Kraj godine za nju neće biti radni iako će, kaže, rado zapjevati. Zatim, kaže, čeka proljeće i razmišlja o nekim pjesmama s potencijalom koje bi mogla snimiti.

image
Jutarnji.hr
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 22:27