STVARI SE MIJENJAJU

Loša vijest za ‘Mamu ŠČ‘: Objavljen novi poredak, evo gdje je pao Let 3

Pad na anketi zasad nije utjecao na stanje na kladionicama, barem što se Leta 3 tiče

Grupa Let 3

 Damir Skomrlj/Cropix

Loša vijest za ‘Mamu Šč‘. U anketi wiwibloggsa, na kojoj eurovizijski fanovi glasaju za svoje favorite, s prvog mjesta u manje od dva tjedna naša je eurovizijska pjesma predstavnica pala na deveto. Podsjetimo, 13. veljače ‘Mama ŠČ‘ u istoj toj anketi je prikupila skoro 4000 glasova eurovizijskih fanova, što je gotovo 38 posto glasova svih zemalja. Na drugom mjestu bila je Norveška s 12.05 posto, treće mjesto držala je Španjolska s 8.65 posto, četvrto Italija s 8.52 posto, a peto Češka sa 7.15 posto glasova.

Sada se stvari mijenjaju. U anketi obožavatelja Eurosonga uvjerljivo vodi Finska, odnosno Käärija s pjesmom ‘Cha Cha Cha‘ s 19.64 posto glasova, slijedi ga La Zarra iz Francuske s pjesmom ‘Évidemment‘ s 10. 71 posto glasova, a na trećem je mjestu ‘Queen of Kings‘ s kojom će Alessandra Mele predstavljati Norvešku, s 10.29 posto glasova. Ispred Hrvatske po ovoj anketi sada su još i Španjolska, Slovenija, Češka, Italija, Estonija, a mi smo sada skupili 3, 73 posto glasova.

Pad na anketi zasad nije utjecao na stanje na kladionicama, barem što se Leta 3 tiče. Tu smo i dalje petnaesti, a vodi Švedska. Na Švedsku su prošlih dana mnogi ulagali na kladionicama u nadi da će tu zemlju opet predstavljati Loreen, premda će se to definitivno znati tek slijedećeg vikenda po završetku švedske Dore, odnosno Melodifestivalena na kojem se ona natječe sa skladbom ‘Tattoo‘. Na drugom mjestu i dalje je Ukrajina, ali je zato Finska jako poskočila i sada drži visoko treće mjesto.

Na domaćem terenu, međutim, Let 3 imaju razloga za veselje. Tu je ‘Mama Šč‘ po novom prva na Hr Top 40 ljestvici. čime je riječki sastav ostvario svoj prvi broj jedan na listi najemitiranijih hrvatskih singlova u domaćem radijskom eteru. Također, ŠČ-manija je zahvatila i publiku koja glazbu konzumira putem streaming servisa.

image

Let 3

Damir Skomrlj/Cropix

Pjesma ‘Mama ŠČ‘ debitirala je na broju šest liste Croatia Songs magazina Billboard, prema podacima kompanije Luminate, objavljene 21. veljače. Uz to, vrijedi istaknuti i podatak da je pjesma tijekom ovoga tjedna povećala svoju potražnju na streaming servisu Spotify za 74,18 posto u tjedan dana pa streaming brojka u ovom trenutku iznosi 261 470 streamanja (u odnosu na 150 111 prošlog tjedna).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 18:19