ODUŠEVILI PUBLIKU

Lovro Juraga i Vjeko Ključarić pobjednici su 12. sezone Zvijezde pjevaju!

U prvom dijelu emisije ispali su Lucija Šerbedžija i Ivanka Mazurkijević

Lovro i Vjeko

 Hrt/

Lovro Juraga i Vjeko Ključarić pobjednici su 12. sezone HRT-ove emisije Zvijezde pjevaju.

Za laskavu titulu pobjednika borila su se tri para: Lucija Šerbedžija i Ivanka Mazurkijević, Davor Jurkotić i Gina Damjanović te Lovro Juraga i Vjeko Ključarić.

Kao i do sad izvedbe je ocjenjivao stručni žiri u sastavu Danijela Martinović, Marko Tolja i Mario Lipovšek Battifiaca. Njihova uloga večeras ipak nije bila bitna kao u ranijim emisijama. Naime, kada su ostala dva para, pobjednika su izabrali isključivo gledatelji.

U prvom dijelu emisije ispali su Lucija Šerbedžija i Ivanka Mazurkijević.

Finalnu emisiju otvorio je ljubavni medley u izvedbi parova koji nisu ušli u finale. Pjevali su pjesme: Sreća je tamo gdje si ti (Z. Runjić - E. Silas), Ne zovi mama doktora (J. Houra), Kad nema ljubavi (I. Kabiljo - Vanna), U ljubav vjerujem (H. Hasanefendić), U ljubav vjere nemam (Gibonni), Treba imat dušu (B. Langer), Ja volim samo sebe (S. Paradiš - D. Gobac), Volim i postojim (P. Grašo).

Finale su zatim otvorili Davor i Gina koji su otpjevali hip hop pjesmu U mojoj ulici (S. Kuzmić). Danijela je rekla da je Davor dao potpunog sebe, dok je Mario kazao da je od prve emisije mislio da Davor samo zijeva, ali u finalu je pokazao da on i pjeva. Za svoju izvedbu dobili su 28 bodova.

Baladu Pelin i med (S. Sekulović) izveli su Lovro i Vjeko. Mario je rekao Lovri da je u svakom žanru sjajan pa tako i u današnjoj baladi, dok mu je Marko rekao da je on najbolji pjevač ove sezone. Danijela se složila sa svim izrečenim. Za svoju izvedbu Lovro i Vjeko dobili su maksimalnih 30 bodova.

Pjesmu Where the Streets Have No Name (U2 - Bono) legendarnog irskog rock sastava U2 izvele su Lucija i Ivanka. Marko je rekao Luciji da ona koji god žanr da pjeva, osjećala se u njemu sigurno ili nesigurno, voljela ga ili ne, donese svjetlost na pozornicu. Danijela je rekla da joj se sviđa prijateljska energija ovog para dok je Mario rekao da je prekrasno vidjeti koliko njih dvije uživaju u ovom natjecanju. Za svoju su izvedbu dobile 28 bodova.

Drugi krug natjecanja otvorili su Davor i Gina pjesmom Prošeći se z manun po Kvarneru (R. Grubišić - M. Bobuš). Izvedba Gine i Davora posebno je ganula Maria koji im se zahvalio na prekrasnoj izvedbi iz duše, a pjesma je dirnula i Marka i Danijelu. - Nije bitan ton jer kad duša pjeva to je najljepša pjesma na svijetu, rekla je Danijela. Za svoju izvedbu Gina i Davor dobili su maksimalnih 30 bodova.

Lovro je kao pjesmu koja mu je obilježila život odabrao legendarni Nocturno (Z. Runjić - J. Fiamengo). Mario ih je pohvalio na izboru pjesme i rekao da je izvedba bila sjajna s čim su se složili i Marko i Danijela. Za svoju izvedbu Lovro i Vjeko dobili su maksimalnih 30 bodova.

Lucija i Ivanka otpjevale su pjesmu Reality (V. Cosma). Marko je pohvalio Luciju da je opet donijela svjetlost na pozornicu, dok je Mario rekao da su njega vratili u dane djetinjstva i prvih ljubavi. Za svoju su izvedbu dobile maksimalnih 30 bodova.

Nakon prebrojavanja glasova žirija i publike, natjecanje je završilo za Luciju i Ivanku. U drugi krug idu Vjeko i Lovro, te Davor i Gina.

Treći krug natjecanja otvorili su Davor i Gina pjesmom „Ne pitaj za mene” (R. Metessi/D. Molnar)Za svoju izvedbu dobili su maksimalnih 30 bodova.

Lovro i Vjeko zatim su izveli rock pjesmu Zitti E Buoni (Maneskin), a koju su također dobili maksimalnih 30 bodova. Publika je na kraju odlučila da su upravo njih dvojica pobjednici ove sezone.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. ožujak 2024 00:33