TV SHOW

Lozar najviše voli Lepu Brenu, a Kedžo Josipu Lisac, koja ga je i sama pohvalila za prerušavanje

Vokalno-glumački talenti Saša Lozar, Damir Kedžo, Mario Petreković i Maja Bajamić u nedjelju će pjevati u finalu showa na Novoj TV
 Nova TV

U veliku završnicu hit showa Nove TV “Tvoje lice zvuči poznato”, ali i sedme All Stars sezone koja je okupila najbolje od najboljih iz prethodnih, ove nedjelje kao finalisti, ali i najjači vokalno-glumački talenti ulaze Saša Lozar, Damir Kedžo, Mario Petreković i Maja Bajamić.

Teška konkurencija

Prestižnu titulu kralja ili kraljice transformacije izborit će prikupljenim bodovima iz prethodnih emisija, ali u konačnici će presuditi i ocjene žirija i ostalih natjecatelja. Nedjeljno finale otvorit će kralj improvizacije Mario Petreković kao Will Smith u ulozi duha iz svjetiljke iz filma “Aladin”.

Zahtjevna uloga izvrsne vokalistice i višestruke dobitnice Grammyja Christine Aguilere pripala je energičnoj Maji Bajamić, a pop ikonu Justina Timberlakea na pozornici showa utjelovit će Damir Kedžo. U ulogu rock kameleona i kralja originalnosti i stila, legendarnog Davida Bowieja, u samoj završnici ući će Saša Lozar.

image
Saša Lozar kao David Bowie
Nova TV

Koje su posebnosti sedme, specijalne sezone All Stars?

LOZAR: Ovisno kako se uzme, prva je bila potpuno iznenađenje za mene, sve novo, a ova je bila zahtjevna zbog konkurencije. Sam naziv ove godine All Stars govori sve, probrana ekipa i pobjednici svih sezona.

KEDŽO: Ove sezone sam u show ušao s iskustvom i znanjem prethodne sezone. Sve je bilo puno lakše i opuštenije jer sam točno znao što me čeka. Uživao sam u radu i transformacijama bez opterećenja dokazivanja, imperativa pobjede i želje da nešto moram. Ekipa je bila super, svi se poznajemo, prošli smo iskustvo prethodnih sezona i nekako je sve bilo opušteno i lakše. radilo se puno, ali se i uživalo i zabavljalo.

PETREKOVIĆ: Posebnosti su raznolike. Hologram nastup s dva lika, duet Šabana Bajramovića i Josipe Lisac, zatim izvedba u paru sa Sašom Lozarom te veliki led screen u pozadini. Puno veća pozornica i studio Jadran filma. Bogatija protetika i kostimi. Osim maski koje su nam radili, nosili smo i maske i mjerili smo stalno temperaturicu, uz konstantno pranje ruku. Bilo je i više toaletnog papira na WC-ima, što me je posebno obradovalo i ugodno iznenadilo jer se na tome nije štedjelo i bio je višeslojan. Jako lijepa gesta. Sve pohvale sektoru higijene.

BAJAMIĆ: Ekipa. Beskrajno talentirani ljudi, profesionalci, divne duše kojima sam bila okružena puna dva mjeseca najjačeg intenziva u mom životu dosad. Zahvalna sam nebu što sam bila dio ovakve ekipe. Puno sam naučila od njih i zahvalna sam za to. Okolnosti također. Vrijeme korone, potresa. Svijet umjetnosti u potpunoj hibernaciji (mislim na fizičko), a mi smo se nakon duge pauze i svega preživljenog i proživljenog uspjeli fokusirati, zabaviti i, što je najljepše, uveseliti ljude oko sebe i publiku koja nas prati i smije se s nama.

image
Damir Kedžo kao Justin Timberlake
Nova TV

Maksimalan trud

Jeste li očekivali ulazak u finale?

LOZAR: Maksimalno sam se trudio da to ostvarim i, neovisno o plasmanu pojedine emisije, bodovi su bili top. To mi je nekako ulijevalo povjerenje. To je bio pokazatelj da je to što radim dobro. Pozitivni komentari i oduševljena publika ipak znače jako puno. U ovoj sezoni su reakcije ljudi bile nevjerojatne. Ja za njih nikada nisam griješio, iščekivali su svaku moju novu točku. Veliki je to vjetar u leđa. Zahvalan sam im na tome.

KEDŽO: Nisam ništa očekivao, i to je najbolji recept za mene. Ja najbolje funkcioniram kada se ne opteretim očekivanjima, nego samo radim, radim i radim. To je formula koja kod mene uvijek donese rezultat i sretan sam što sam u četiri najbolja nastupa. Lijepo je dobiti potvrdu za rad i trud, da svima godi bez obzira na posao koji radi ili program u kojem sudjeluje.

PETREKOVIĆ: Ni da ni ne. Više sam ga priželjkivao.

BAJAMIĆ: Jedina očekivanja koja sam imala bila su da iz emisije u emisiju dam svoj trenutni maksimum u svakom pogledu i time sam bila zadovoljna; nekad više, nekad manje. Kroz cijeli show nisam baš imala pretjerano izazovne uloge (meni barem), a kada su na red došli Tina i Eros, bila je to istinska sreća i prilika da se dam onako kako ja volim i znam, kroz “jake” i beskrajno karizmatične likove. Volim imati što teži zadatak i scenski i pjevački i transformacijski izazov.

Koja vam je bila omiljena ovogodišnja transformacija?

LOZAR: Ma sve mi je bilo dobro, nekako je Lepa Brena odradila vrhunac zabave. Uzela me je inspiracija. Sve točke su mi bile top, a posebno pobjedničke. Drago mi je da su neke od transformacija završile na trendingu Youtubea i da sam opravdao povjerenje koje mi je dala obitelj autora pjesme “To je tvoja zemlja”, koju je pjevao Vice Vukov.

KEDŽO: Josipa Lisac, u svakom pogledu. Najzahtjevnija, najodgovornija, najteža, ali i najveći gušt. Sretan sam jer ju je odobrila i Josipa, s kojom sam razgovarao nakon nastupa i koja je pohvalila izvedbu, posebno činjenicu da nisam otišao u karikaturu, što se ljudima koji imitiraju Josipu često dogodi. Ona je specifična, posebna i velika diva. Najdraža transformacija u obje sezone mi je definitivno transformacija u Josipu Lisac.

PETREKOVIĆ: Josipa Lisac i Šaban Bajramović, Stromae, Ivo Robić.

BAJAMIĆ: Moram izdvojiti dvije: Cardi B i hologram Tina Turner i Eros Ramazzotti.

image
Maja Bajamić kao Christina Aguilera
Nova TV

Pavarotti

Koja je najteža uloga u kojoj ste se dosad našli, bilo vokalno, bilo kostimografski?

LOZAR: Teško je u tako kratkom roku dobiti velikog Pavarottija. Dobiti tu moć, a opet biti jako lirski u svojoj interpretaciji. Uz to je naravno išao i kostim koji je bio gigantski. Umjetni nos, obrazi i usne su posebno otežavali vokalnu izvedbu jer bi izmijenili moj ranije postavljeni rezonantni prostor i vokal.

KEDŽO: Najteža mi je bila Montserrat Caballé, bilo mi je jako teško pjevati pod toliko teškom maskom i svom težinom koju sam nosio na sebi. I to pjevati operu. Počeli smo s pripremom u 6 ujutro, jer puno je slojeva svega što su mi vrijedne ruke iz odjela maske i šminke morale staviti da bih bio što uvjerljivija Montserrat. Zadovoljan sam na kraju rezultatom, ali to mi se čini najtežom maskom u svakom pogledu do sad (smijeh).

PETREKOVIĆ: Mislite koreografski? Jason De Rulo.

BAJAMIĆ: Kad zbrojim obje sezone, pobjedu odnosi Krunoslav Kićo Slabinac. Utjeloviti legendu, koju sam osobno poznavala, tek nedugo nakon njegove smrti bio je za mene i emotivan i težak zadatak. Maska čija je izrada trajala punih devet sati i deset minuta, a započela je u pet sati ujutro. Tijelo puno silikona i “fat suit”. Emocija koju moraš donijeti. Odgovornost koju sam osjećala i strpljenje koje sam vježbala kao nikad u životu. Za mene prodiranje u jaaako puno toga “unutra”.

image
Mario Petreković kao Will Smith
Nova TV

Koliko je teže i zahtjevnije raditi dvostruke transformacije?

LOZAR: Sve ima svojih prednosti i nedostataka. Hologramski dueti kakav je bio James Brown i Pavarotti su statični pa nemaš toliko koreografije, no moraš uzeti u obzir tog nekog fiktivnog lika koji ti se prikazuje na podu pozornice. Teško je imati interakciju u toj situaciji.

KEDŽO: Dvostruke transformacije su baš kako im ime kaže dvostruko teže, odnosno kao da radite dvije transformacije u jednom tjednu. Zahtjevne su vremenski i na trenutke, dok ih pripremaš, osjećaš se kao podvojena točnije potrojena osoba. (smijeh) Jer tjedan dana živiš tri osobe istovremeno, pa ne znaš kad uđeš u dućan tko će pozdraviti ljude - ja, Vesna ili Merlin.

PETREKOVIĆ: Dvostruko teže.

BAJAMIĆ: Meni je gušt jednak, kao i energija s kojom pristupam svakom zadatku, bez obzira na to jesam li sasvim sretna s ulogama ili ne. Prelomim u glavi i učinim si sve idealnim za sebe. Zabava nikad ne izostaje. Izlazak iz komfor zone i prihvaćanje sadašnjeg trenutka najbolji je put do napretka i korak dalje za umjetnost u sebi.

Jeste li zadovoljni odabirom gljive za samo finale i je li napetost to veća jer je borba za pobjedu u pitanju?

LOZAR: Bio sam oduševljen odabirom gljive! Bowie je izazov u svakom pogledu i jedan je od najvećih. Jedva čekam da vidim kako to izgleda na TV-u jer smo brusili točku do savršenstva. Produkcijski je bila vrlo zahtjevna i koncentracija nije smjela popustiti ni sekunde.

KEDŽO: Ove sezone nisam razmišljao o tome jesam li zadovoljan onim što mi je gljiva dala ili nisam, samo sam se trudio svaku transformaciju odraditi najbolje što znam. U prvoj sezoni sam znao razmišljati: što meni gljiva nije dala ovo, zašto mi je dala ovo? Ali nakon određenog vremena shvatiš da ti neke uloge leže bolje, neke ne toliko dobro, neke budu bolje nego što si mislio da će biti, ali u tome i jest draž ovog showa i transformacija. Tvoje je da daš najbolje od sebe i zabaviš ljude koji gledaju, neki put oduševiš, neki put nasmiješ, ali važno je da ih zabaviš.

PETREKOVIĆ: Ne bih se žalio, a opet, da je neko još živopisniji, poput Brucea Springsteena možda ili pak Ray Charlesa, ne bih se bunio. Napet je to show, napeto je vrijeme, napete su mjere, na petama su žene, napete su strune na akustičnoj gitari, u napetosti ovoj, ima neke čari. Kada bih za napetost mario, zvao bih se naPetReković.

Mario. Napet show do samog kraja.

BAJAMIĆ: Zadovoljna sam. Točka scenski, vizualno i vokalno atraktivna, puno rada, posebna prehrana, vježbe disanja i pjevanja i slično. Za ovu točku potrebno je malo više od “visoke stručne spreme” (smijeh). Nema napetosti, samo velika želja da dam najbolje od sebe. I, da, da vidim je li istina da se plavuše bolje zabavljaju!

image
Nova TV

Osobni rekordi

Kako ćete proslaviti eventualnu pobjedu u ovoj All Stars sezoni kojom ćete se ujedno potvrditi kao majstor transformacije?

LOZAR: Nisam razmišljao o nekoj posebnoj proslavi. Ovaj projekt će mi sigurno ostati u sjećanju po nekim svojim rekordima koje sam postigao, ali i po predivnim reakcijama i komentarima publike koja je čekala svaku moju točku. Drago mi je da sam opravdao to povjerenje.

KEDŽO: Nakon dvije sezone i brojnih transformacija gledatelji su već vidjeli što možemo i što ne možemo, tako da nam prolazak u finale i eventualna pobjeda neće donijeti ni dodatnu potvrdu ni osudu. Meni se čini da smo svi iz epizode u epizodu uspijevali ljude zabaviti, da su uživali u našim transformacijama i izvedbama i sad je pred svima nama samo grande finale. Slavit ćemo svi mi natjecatelji, skupa s produkcijom, maskom i kompletnim timom, jer mislim da smo svi skupa napravili odličan show.

PETREKOVIĆ: Na petnim žilama, protegnut ću se cijeli, počastiti društvo hranom, jer smo slabo jeli. Osvojene novce donirat ću humanitarnoj udruzi…

BAJAMIĆ: Bit ću sretna, kao što već i jesam. Prvi put u nekom projektu ili bilo čemu natjecateljskog karaktera istinski osjećam da smo svi pobjednici i taj osjećaj je moja pobjeda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 20:09