PREMIJERA NOVOG SPOTA

LUCE: ‘Gušt je i olakšanje kad uspiješ verbalizirati pjesme i dati im konkretan oblik, u ovom slučaju zvuk!‘

Ovim obljetničkim povodom pjevačica priprema presjek dosadašnjeg rada, a neke od pjesama s novog albuma prvi put izvest će uživo

Luce najavljuje koncert u Saxu

 PROMO

"Biraš nas" novi je audio-vizualni uradak Luce kojim predstavlja i svoj novi album "Fragmenti".

- Ovo je jedna od onih pjesama za koju ni sama nisam sigurna kako je točno nastala. Sjećam se samo da sam za refren odmah bila sigurna, što se ne događa često, ali kad se desi, najljepši je osjećaj na svijetu. Kao neka minikatarza; preplave te intenzivne emocije zadovoljstva i sreće i znaš da je to to. Mislim da bi se puno glazbenika autora složilo sa mnom da su upravo ti trenuci među glavnim razlozima zašto se bavimo glazbom i upravo nas oni vraćaju glazbi onda kad bi iz racionalnih i tehničkih razloga mogli odustati od nje - priča Luce.

Nakon što su nastali stihovi i vokalna melodija, u priču se uključio producent i koautor Alan Dović, koji je s Luce pjesmi dao "glavu i rep".

- Nastala je u zaista lijepom i ugodnom periodu života, u kojem sam privatno sretna i zadovoljna, bez tuge i sjete koje se mogu čuti u nekim mojim prijašnjim pjesmama. Zapravo, pjesme su uvijek odraz mojih unutarnjih stanja i emocija i možda je baš zato veliki gušt i svojevrsno olakšanje kad ih uspiješ verbalizirati i dati im konkretan oblik, u ovom slučaju zvuk - kaže pjevačica.

Prateći spot snimljen je pod redateljskom palicom vrhunske Sare Hribar, a maestralni glumci Klara Rihtar i Vid Ćosić pokazali su sav svoj talent kroz jednu sirovu, emotivnu izvedbu.

- Iznimno sam zahvalna i snimatelju Danielu Ruljančiću, montažeru Davidu Stojakoviću, producentu Adamu Llewellinu i kiparu Petru Hranuelliju što nam je ustupio svoj predivan prostor pun vrijednih umjetnina. Naklon svima do poda - rekla je Luce o spotu, a o nastanku novog albuma priča: "Album ‘Fragmenti‘ nastajao je kroz period od pet godina u kojem sam se mijenjala i ja i svijet oko mene. Iako ih se na albumu može slušati kao cjelinu, svaka od pjesama zapravo je jedna mala priča za sebe, jedan fragment mog života i namjerno sam ih na albumu poredala kronološki kako su i nastajale. Osim prve pjesme ‘U sjećanju’, koju sam napisala uz pomoć genijalnog koautora i producenta Marka Mrakovčića, ostale pjesme radila sam s vrhunskim koautorom i producentom Alanom Dovićem, kojeg sam ‘otkrila‘ nakon što je Matija Cvek objavio pjesmu ‘Nasloni se‘ koju je upravo Dović producirao i napisao s Cvekom. Oduševila me na prvo slušanje, javila sam se Doviću i pet godina kasnije, eto albuma! Ovim putem mu se još jednom zahvaljujem na strpljenju i razumijevanju za sve moje kreativne i mentalne blokade s kojima smo se susretali i borili putem - govori Luce.

Za cover albuma zaslužna je Marina Uzelac, kreativka s iznimnim talentom i divnom energijom, autorica mnogih predivnih fotografija i spotova iz regije, o kojoj je Luce rekla: "Iako sam inače na snimanjima dosta ukočena i ne mogu se opustiti, Marina je uspjela izvući iz mene emociju i rezultat su divne fotografije kojima sam baš jako zadovoljna".

Novi album i prvo desetljeće stvaralaštva Luce će s odabranim gostima - i naravno, svojom publikom - proslaviti 16. svibnja u zagrebačkom klubu Sax. Ovim obljetničkim povodom priprema presjek svog dosadašnjeg rada, a neke od pjesama s novog albuma prvi put izvest će uživo. Luce prati vrhunski bend u kojem su Filip Pavić na gitari, Dino Ivelja na basu, Matko Basara na klavijaturama i Igor Klanfar na bubnju, uz kojeg se veže i jedna smiješna anegdota - naime, tijekom vožnje na prvi zajednički koncert u ovoj postavi, saznali su da su Igorova i Lucina baka - sestre!

Osim benda, na pozornici će joj se pridružiti i dragi kolege i prijatelji, među kojima je i Matej Milošev, violončelist i kantautor, na nekoliko pjesama i koautor.

- Bilo je sasvim prirodno pozvati ga da bude dio ove priče, budući da uz promociju albuma obilježavam i prvih deset godina otkako se profesionalno bavim glazbom - priča Luce te dodaje: "Drugi gost je mladi, talentirani Marko Bošnjak, kojeg se sjećam još s jednog dječjeg pjevačkog showa, u kojem je, između ostaloga, otpjevao pjesmu ‘Što te nema‘ Jadranke Stojaković. Tu sam izvedbu pogledala nekoliko stotina puta i plakala kao kišna godina svaki put iznova. Upoznali smo se slučajno prije nekoliko godina na jednom mom rođendanu na koji se spontano sjatila horda ljudi i tek sam sutradan shvatila da je to ‘Onaj mali Marko s YouTubea‘. Otad smo u kontaktu, pratim i jako volim njegov rad - ima fenomenalan glas, interpretaciju i pjesme te mislim da je zaista svijetla budućnost pred njim, a to uvijek volim podržati.

Glas ove svestrane umjetnice, osim u pjesmama, možete čuti i u eteru Drugog programa Hrvatskog radija, u mnogim reklamama, a uskoro i u kinu, u crtiću "Garfield", kojeg je sinkronizirala s kolegama Slavkom Sobinom, Davorom Gobcem, Markom Petrićem, Filipom Riđičkim, Yayom i drugima. Novi singl i album slušajte na svim digitalnim streaming servisima, a ulaznice za slavljenički koncert nabavite u sustavu Eventim.

image

Luce i cover albuma ‘Fragmenti‘

Arsen Pavesic
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 13:27