‘MA LAŽEŠ!‘

Luka Bulić i Jan Kerekeš na ‘detektoru laži’ Studija: ‘Genijalno lažem, osim u privatnom životu‘

Kapetani timova u razgovoru s našom novinarkom hvale su da su odlični lažljivci kada je u pitanju ovaj televizijski format
 RTL

Večeras u 21.15 sati na RTL-u startaju novi nastavci popularnog game showa “Ma lažeš!” u kojem će se publika ponovo moći uvjeriti je li poslovica prema kojoj su u laži kratke noge istinita. Pravila emisije koja se počela prikazivati proljetos su jednostavna - za pobjedu u svakoj epizodi bore se dva tima, sve pod budnim okom voditelja Renea Bitorajca.

Na čelu timova su kapetani, radijski voditelj i komičar Luka Bulić i glumac Jan Kerekeš, a svaki od njih ima svoju ekipu, poznata lica iz javnog života. Svaki tim mora pogoditi govore li članovi suparničkog tima istinu ili su sve izmislili i bezočno lažu. Naravno, čar je u tome da jedni druge moraju uvjeriti da je to što govore istina, bila to ona uistinu ili ne.

Britanska licenca

“Ma lažeš!” je rađen prema britanskoj licenci, showu “Would I lie to you?” koji se od 2007. godine prikazuje na BBC-ju, a i tamošnja se publika, kao i naša, sjajno zabavlja slušajući članove dviju suparničkih ekipa kako pred kamerama prepričavaju istinite ili lažne anegdote iz svojih života. I u novim epizodama, koje se počinju prikazivati od ovog petka, dobro uhodana i na laži uvijek spremna ekipa nastavlja razotkrivati najskrivenije, najotkačenije i najčudnije tajne poznatih osoba.

Gosti poput Davora Gopca, Alke Vuice, Tomislava Špičeka, Ivana Pažanina ili Joška Čagalja Jole, koji su dosad otkrili tko je od njih partijao s Bruceom Willisom, na koga se na Braču srušila kamena kuća, tko fotografira natpise u javnim WC-ima, koga je opljačkao čopor majmuna... spremni su na izricanje novih istina i laži. I dok vrijedna RTL-ova ekipa planira već i drugu sezonu game showa, Studio je na svoj “detektor laži” priveo kapetane: Luku i Jana, sve u nastojanju da doznamo laže li bolje komičar ili glumac.

- Što mislite kakav ste lažljivac?

Jan: - Odličan! Genijalan! Bolji od Luke, svakako. Mislim, na laganje u showu ‘Ma lažeš!’ jer sam u privatnom životu slabi, nejaki lažljivac. Zapravo, tu sam katastrofa. Dakle, privatno je Luka u tom smislu sigurno puno bolji od mene.

Luka: - Kakav sam lažljivac? Ma, loš. Iako se trudim. Evo, cijelo ljeto vježbam laganje doma pred ogledalom i ne mogu ni sam sebe uvjeriti u to što govorim.

image
RTL

Promjena glasa

- Kako odnosno koliko dobro laže vaš protivnik?

Jan: - Luka ide na emocije. Traži suosjećanje. Znate ono: ‘Tu sam se udario, tu sam imao gips, tu sam jedva preživio...’ Vidite, to su potezi očajnika. Uvjerljivog, ali očajnika. I bez obzira na to što tijekom njegove priče nekoliko puta imam suzne oči, ja mu i dalje, nakon što on sve ispriča, bez pardona u lice kažem da - laže!

Luka: - Njemu za razliku od mene to laganje baš ide prirodno, vidi se da se čovjek nalagao u životu. Baš je talentiran: u sekundi složi priču koja zvuči smisleno, a nije istinita.

- Po čemu najčešće shvaćate da vaš rival laže?

Jan: - Po glasu. Luka inače ima snažan duboki glas, poput Barryja Whitea. No, kad laže, onda mu glas poprimi visok ton. Poput... Nelly Furtado.

Luka: - To vam ne smijem otkriti jer će onda i on znati što ga odaje pa će prestati toraditi.

- Što biste poručili vašem suparniku, na čemu bi pod hitno morao poraditi radi još boljeg laganja za potrebe showa?

Jan: - Pod hitno bi trebao poraditi na svojim istinama. Previše laže. Nema dovoljno istina i produkcija je zbog toga već u problemima. Pozivam ga stoga, kako bih mu pomogao, da izađe koji put s mojom ekipom van, dođe na predstavu, ode na turneju. Znam da je Luka već u godinama, ali eto, ja ga pozivam.

Luka: - Jan mora početi raditi na iskrenom odnosu s ljudima. Jankulovski, potraži pomoć i prestani tako bjesomučno lagati!

image
RTL

‘Jako smo pametni’

- Je li vam u game showu ‘Ma lažeš!’ lakše lagati ili govoriti istinu?

Jan: - Ne kužim ovo pitanje. Pa ja nikad ne lažem!

Luka: - Lakše mi je govoriti istinu, iako su ponekad te istine takve da ti ih stvarno nije najugodnije otkriti ljudima u studiju i televizijskoj publici.

- Što je najzabavnije u ulozi šefa tima?

Jan: - Najzabavnije mi je kad toliko lažem da sam sebe pokopam. To mi je vrhunac svega i smijem se nerijetko u automobilu nakon snimanja cijelim putem od Zagreba do Varaždina.

Luka: - Najzabavnije je što mogu preinačiti odluku svojeg tima, a to pravo često i koristim, npr. članovi moje ekipe slože se da protivnik laže, a ja odlučim da je rekao istinu. Trebam li napominjati da je moja zadnja?

- Što vam je najteže kao kapetanu tima?

Jan: - Najteže je učiniti da svi prestanemo govoriti u isti glas. Svi smo jako pametni i jako duhoviti i nitko se ne može zaustaviti.

image
RTL

Luka: - Najteže je poslije, u trenucima kad sam išao kontra mišljenja članova mog tima, snositi posljedice. Naravno, pri tome mislim na situacije u kojima je ispalo da sam bio u krivu.

- Proljetos smo kao članove vaših posada u ‘Ma lažeš!’ gledali i sjajne kuharske chefove: Tomislava Špičeka i Ivana Pažanina. Što mislite, tko se bolje snašao u ovom showu?

Jan: - S obzirom na to da je Špiček moja generacija, rekao bih da se on bolje snašao.

Luka: - Obojica su se vrhunski snašli! Očito ovi koji znaju s namirnicama znaju i s riječima.

- Koji gost vas je, što se laganja tiče, ugodno iznenadio?

Jan: - Davor Gobac! Svih ovih godina mislio sam da je on prilično konzervativan, da vodi dosadan život. Kad ono, slikao se gol pokraj mortadele. Potpuno iznenađenje!

Luka: - Jole! Jole laže bez da trepne okom! Nevjerojatno je kako je uvjerljiv i bez ikakvog zastajkivanja u pričanju, bez mucanja ili gledanja u pod, talentirano smišlja lažne priče.

image
RTL

Sve Alkine istine

- U koju istinu u emisiji vam je dosad bilo najteže povjerovati?

Jan: - Meni je i dan-danas teško povjerovati u sve istine Alke Vuice. To je žena zmaj! Nema mjesta na svijetu gdje ona već nije bila i čovjeka na planetu s kojim nije plesala na stolu u štiklama od 17 centimetara i to još - u avionu!

Luka: - To se napokon slažemo. I meni je teško povjerovati u barem pola Alkinih istina. Neću sad otkrivati koje će se sve njezine nove istine još otkrivati, jer vam ne želim pokvariti gledanje, ali, vjerujte mi na riječ, ta žena ima stvarno nevjerojatan život!

- Nakon ljetne stanke večeras kreću novi nastavci game showa ‘Ma lažeš!’. Što vas je u tim nastavcima najviše zaprepastilo?

Jan: - Nakon ovog što smo dosad prošli i svih priča kojih smo se naslušali, doista nisam mislio da se mogu još više zabavljati snimajući ovaj show. E pa, ovo što slijedi bit će još pet puta luđe od onog što ste dosad vidjeli i baš mi je drago da smo se okupili ope.

Luka: - Mene je najviše zaprepastilo to što Jana nakon svega što je pred televizijskim kamerama dosad ispričao još nije privela policija s obzirom na to kakve je sve otkrio istine.

- U kojim situacijama ne govorite istinu u privatnom životu?

Jan: - Pa ja uvijek govorim istinu. Dajte, kakvo je to pitanje?

Luka: - Nikad ne govorim laži u privatnom životu... Eto, to je bila jedna laž.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:34