RONJENJE NA DAH

Luka Nižetić osvojio još jednu medalju: ‘U najtežoj disciplini postigao je najbolji osobni rezultat‘

Novo priznanje primio je na svom prvom državnom prvenstvu u ronjenju na dah

Luka Nižetić

 Privatna Arhiva/

Samo malo više od godinu dana trebalo je Luki Nižetiću da osvoji još jednu medalju. No, ovaj puta nije se to zbilo zbog nekog novog glazbenog uspjeha, nego je ovo novo priznanje primio na svom prvom državnom prvenstvu u ronjenju na dah.

- Ljudi moji, četiri zarona u dvadeset i sedam sati, četiri bijela kartona i dva zlatna pehara. Ekipno muškarci zajedno s ‘velikim‘ Goranom Čolakom i ekipno klub Društvo za podvodne sportove Zagreb. Izvan svih očekivanja, samo u najluđim snovima. Umoran, smožden i neopisivo sretan - objavio je na Instagramu Luka, zahvalivši se svojoj trenerici i prijateljici Mireli Kardašević, kao i svom autoru pjesama Mariju Mihaljeviću i njegovoj supruzi Dini, koji su ga bodrili na riječkoj Kantridi, gdje se ovog vikenda održavalo prvenstvo.

image

Luka Nižetić

Privatna Arhiva/
image

Luka Nižetić

Privatna Arhiva/

- On je fenomenalan! Kao što pjesma kaže ‘Kad se rodiš usrid Splita...‘ suđeno ti je biti na vrhu. Ne samo da Luka tako pjeva, Luka to dokazuje i svojim nastupima. I to i onim sportskim. Ronjenje na dah je sigurno jedan od najtežih sportova. Daleko od kamera. Daleko od love - kaže Mario Mihaljević koji je dva dana bodrio Luku u sve četiri ronilačke discipline koje je Splićanin uspio završiti s odličnim rezultatima.

- Prva disciplina je ronjenje s perajama pa dokle stigneš, druga - mirovanje pod vodom pa koliko dugo izdržiš, treća disciplina je ronjenje s nogama u jednoj peraji, opet koliko izdržiš, i konačno, najteža disciplina - ronjenje bez ičega pa koliko stigneš, pod uvjetom da preživiš. I baš u toj, najtežoj disciplini Luka postigne svoj najbolji osobni rezultat, bez obzira na nadljudske napore u prve tri discipline - opisao je Mario Mihaljević, koji ističe kako je zahvaljujući Luki otkrio ovaj sport i upoznao krasne djevojke i mladiće, hrabre i skromne.

image

Luka Nižetić

Privatna Arhiva/

A Luka se u ronjenje na dah zaljubio zahvaljujući Mireli Kardašević, koja svako ljeto održava školu ronjenja na njegovom otoku sreće - Komiži, gdje on ima svoj restoran.

- Oduvijek sam bio vezan uz vodu, kao klinac sam trenirao plivanje i skokove u vodu, pa me naravno zanimalo i to čime se Mirela, naša sportska svjetska rekorderka, bavi. Pitala me želim li zaroniti, a ja sam odmah pristao. I tako smo krenuli: prvo dva metra, pa pet, pa petnaest... Ronjenje na dah meni, baš kao i glazba, pruža osjećaj slobode, jer u obje te moje ljubavi mogu pomicati granice, postavljati nove ciljeve i izazove. Osjećaj kada zadržim dah i zaronim je nešto posebno, prepušten si samom sebi i kao u glazbi dotičeš svoje najdublje ja - opisuje Luka.

image

Luka Nižetić

Privatna Arhiva/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 03:46