KATARINA BABAN

MAĆEHA IZ 'DRUGO IME LJUBAVI' I MODNA DIZAJNERICA: 'Moje kreacije nose Sementa Rajhard, Doris Pinčić...'

 
 Neja Markičević / CROPIX

Glumica Katarina Baban u životu je uspjela spojiti svoje dvije velike ljubavi pa osim što reda glumačke uloge, usporedno se bacila i na dizajniranje odjeće, a njezine kreacije nerijetko za velika događanja biraju njezine kolegice. Ovu svestranu Osječanku gledatelji Nove TV donedavno su gledali u ulozi Tamare u kojoj je, priznaje, beskrajno uživala. Unatoč krizi zbog epidemije koronavirusa, koja je ubrzala snimanje serije, na setu se, kaže, izvrsno zabavljala.

- Snimanje serije “Drugo ime ljubavi” pamtit ću po hrpi smijeha, izvrsnoj ekipi, novim prijateljstvima i jaaako puno hodanja u štiklama. U prošloj ulozi, Ane u “Zlatnim dvorima”, nisam izlazila iz čizama, a sad nisam silazila sa štikli. Tamara mi je najdraži lik koji sam dosad imala priliku igrati. Obožavala sam je! Pogotovo onu početnu fazu dok je još bila poprilično zla, manipulativna i razmažena - otkriva Katarina.

Očekivanja

Nedavno je svoje obožavatelje na društvenim mrežama nasmijala fotografijama s trudničkim trbuhom u čak dvije serije, “Drugo ime ljubavi” i “Zlatnim dvorima”, pa su, logično, zaredala pitanja o mogućnosti da se i sama okuša u majčinstvu.

- To je jedno od dva pitanja koja stalno dobivam gdje god pošla: kad ću se udati i kad ću roditi. Živimo u drukčijim vremenima i drago mi je što je tako. Pomaknula se dobna granica kada žene dobivaju djecu. Logično, s obzirom na to da svi očekuju da napravimo i neku karijeru. Svašta se očekuje od nas, ali smatram da je apsolutno pravo svake žene da sama odluči kada je spremna na taj korak i želi li to uopće. Često mi izvrnu izjave oko majčinstva, nadam se da to nećete i vi napraviti. Ta tema je jako kompleksna i trudim se što više progovoriti o njoj jer mislim da žena može biti sretna i ispunjena i drugim stvarima u životu. Pitanja poput “Kad ćeš roditi?” postala su dio svakodnevnog razgovora iz nekog razloga. Ono što se ja pitam jest kako nikome ne padne na pamet činjenica da mnoge žene danas ne mogu imati djecu te da s tim pitanjem možda pogađaju u jako bolno mjesto - naglašava glumica.

Cijela situacija oko koronavirusa, ali i zagrebački potres Katarina je prošla u Zagrebu, koji je već godinama mladoj Osječanki novi dom.

- Unatoč potresu, i dalje sam se u Zagrebu osjećala najbolje pa sam odlučila ostati. Zagreb je sada moj dom - tvrdi.

Joanna Paciorek

Štoviše, preseljenje u Zagreb na neki je način ostvarenje svih njezinih snova i zbog te odluke nikad nije požalila.

- To je bila najbolja odluka u mom životu. Obožavam Osijek jer je predivan grad s najdivnijim ljudima ikad, ali, nažalost, posla za mene tamo nije bilo, i to sam na vrijeme shvatila - priča glumica.

Prije pet godina pokrenula je vlastiti modni brend Lilith i na tom se području ubrzo pokazala prilično uspješna. Jednostavno, ideje su navirale, a Katarina ih je uobličavala.

- Počelo je kao hobi, a završilo kao pravi poduzetnički pothvat. Obožavam dizajnirati, birati materijale, guštati u nastanku svake haljine. Veselim se tome poput malog djeteta - otkriva Katarina.

Brend Lilith

Njezine kreacije brzo su postale popularne među njezinim kolegicama, što je glumici bio dodatni vjetar u leđa.

- Imam tu sreću da sam spojila dvije ljubavi, glumu i dizajn, tako da puno mojih kolegica dolazi upravo kod mene kad god je neka svečanija prigoda. To su Sementa Rajhard, Martina Stjepanović, Doris Pinčić Rogoznica, Jagoda Kumrić, Ana Herceg, Sara Moser, Mia Krajcar... - nabraja.

Joanna Paciorek

S obzirom na aktualnu situaciju, još uvijek pod mjerama, trenutačno je, kaže, posvećena dizajnu i u tome jako uživa, a ljeto pred njom bit će mirno i opuštajuće.

Katarina je skromna kad su u pitanju stvari na koje je najviše ponosna.

- Teško je izdvojiti jedan uspjeh. Svaki put kad nisam odustala, kad nisam pukla pod pritiskom, kad nisam dala na sebe, kad sam trudom i radom došla do nečega te kad sam se izborila za nešto što sam željela, za mene je uspjeh. Često zaboravim što sam sve postigla pa naiđem na neke lijepe uspomene koje me podsjete da ponekad i sam sebi trebaš dati “high five” - zaključila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:36