TEREZA ZA JUTARNJI

‘Macrona je preplavilo oduševljenje dok sam pjevala, rekao je ‘merci‘ i pozvao me u Pariz na večeru‘

‘To je prekrasan poziv kojeg sam radosno primila. Hoću li otići? Ništa nije nemoguće‘, kaže Tereza o pozivu francuskog predsjednika

Emmanuel Macron i Tereza Kesovija

 Marko Todorov/Cropix

Bio je to izuzetan dan po ljepoti svojih emocija, doista jedan krasan dan za pamćenje - kaže Tereza Kesovija koja je bila među uzvanicima što ih je na svečanom ručku u zagrebačkom hotelu Esplanade okupio premijer Andrej Plenković.

Naša jedinstvena Tereza, koja je značajni dio svoje blistave karijere ostvarila upravo u Francuskoj, zbog čega je i odlikovana, nakon ručka je i zapjevala. Naravno, odabrala je 'Larinu pjesmu', koju je izvela bez mikrofona.

- Zbilo se to već pri samom kraju ručka, kada me šefica protokola, jedna vrlo simpatična dama, zamolila da pođem za njom. Odvela me do mjesta gdje su sjedili naš Andrej Plenković i Emmanuel Macron, kojem sam prvo na francuskoj jeziku poželjela dobrodošlicu u Hrvatsku, a onda sam mu kazala kako ću mu otpjevati skladbu koju je napisao Francuz i koju sam otpjevala prva na svijetu.

Naš premijer pitao me: 'Tereza, hoće li ti trebati mikrofon?', ali ja sam kazala da mi ne treba i počela pjevati gledajući Macrona kojeg su preplavile emocije oduševljenja dok me slušao. Kada sam završila pjesmu Macron mi je zahvalio, stisnuo mi je ruku i rekao: 'Merci'. Potom je dodao: 'Vi morate doći u Pariz! Pozivam vas, kad dođete, budite moja počasna gošća na večeri - otkriva nam Tereza, koju pitamo hoće li prihvatiti poziv predsjednika Francuske.

- To je prekrasan poziv kojeg sam radosno primila. Hoću li otići? Ništa nije nemoguće. Sve je u Božjim rukama. Pretpostavljam da će Andrej, a tako zovem našeg premijera jer se znamo iz vremena kada smo skupa radili na kampanji Mate Granića, ići u Pariz u uzvratni posjet, pa će me možda pozvati da idem s našom delegacijom - kaže Tereza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 13:12