OMILJENA VODITELJICA

Maja Ciglenečki: Suprug je prisustvovao prvom porođaju, nadam se da će to moći i ovaj put

Maja otkriva kako će izgledati njeni budući dani i kada se planira vratiti na televiziju
Maja Ciglenečki
 Instagram/maja Ciglenečki

Maja Ciglenečki, voditeljica emisije "Dobro jutro, Hrvatska", uskoro će drugi put postati mama dječaka, a u četvrtak će se zbog odlaska na rodiljni dopust privremeno oprostiti od HTV-ovih gledatelja i svojih kolega u emisiji. Maja, koja sa suprugom Bojanom već ima trogodišnjeg sina Luku, otkriva kako će izgledati njeni budući dani, kada se planira vratiti na televiziju te hoćemo li je dogodine gledati u spektaklu "Zvijezde pjevaju" u kojem se trebala ukazati ove sezone.

U četvrtak ćete odraditi svoju posljednju voditeljsku smjenu prije odlaska na rodiljni dopust. Hoće li vam nedostajati radna jutra na televiziji?

- Iako me radna jutra proteklih godinu dana vesele i ispunjavaju, mislim da će mi dobro doći malo odmora.

Na rodiljni dopust odlazite nešto ranije nego što ste planirali. Kako to?

- Ne bih rekla da odlazim ranije jer je okvirni plan bio da radim do kraja listopada. Imala sam sreće što se trudnoća odvijala kako treba i što sam mogla ostati u pogonu sve dosad.

Hoćete li, dok bebica ne dođe na svijet, povremeno pogledati što i kako rade vaši kolege iz 'Dobro jutro, Hrvatska'?

- Naravno. I dalje sam dio tima, pratit ću kolege svakodnevno i biti u toku sa svime što se tiče naše emisije.

Vaši kolege iz emisije uglavnom su višestruki prekaljeni očevi i majke. Bez obzira na to što ste i vi mama, je li vam netko od njih ponudio neki dobar savjet vezan uz dolazak bebice?

- Budući da smo svi to već prošli, naši se razgovori o djeci više svode na razmjenu iskustava i prepričavanje anegdota nego na dijeljenje savjeta. Uz to, svako je dijete drugačije, baš kao što se i trudnoće i porodi razlikuju. Jedni smo drugima oslonac u svakoj situaciji, pa su mi tako i sad kolege velika podrška.

Trudnoću, barem naoko, sjajno prolazite. Jeste li ipak imali kakvih tegoba?

- Sve donedavno praktički sam mogla funkcionirati kao i prije trudnoće. Sada osjećam da mi je potrebno više odmora i laganiji tempo.

Imate li posebnih, kako kažu, trudničkih želja ili neku omiljenu hranu koju 'tamanite' proteklih mjeseci?

- Nemam posebnih trudničkih želja, a jedem kao i prije, ovisno o tome što mi u određenom trenutku odgovara.

Hoće li vaš suprug Bojan prisustvovati porođaju?

- Trenutačno je to vrlo teško predvidjeti, s obzirom na epidemiološku situaciju. Suprug je prisustvovao prvom porođaju, toplo se nadam da će mu to biti dopušteno i ovaj put.

Kako je biti trudnica u vrijeme koronavirusa?

- Na sreću, nisam imala nikakvih problema, pa tako ni negativnih iskustava. Međutim, itekako me brinu situacije u kojima postoji mogućnost da nekome pomoć neće biti pravodobno pružena zbog situacije s koronavirusom.

Planirate li koristiti cijeli rodiljni dopust?

- Planiram raniji povratak na posao. Teško je reći kada, to će ponajprije ovisiti o karakteru bebe i našoj novoj rutini.

Vijest da ćete drugi put postati mama proljetos vas je ugodno iznenadila, ali i presudila vašem angažmanu u showu 'Zvijezde pjevaju' u kojem ste trebali nastupiti s mentorom Bojanom Jambrošićem, koji sada kroz emisiju vodi Doru Fišter. Što mislite, kako biste se vi snašli na Dorinu mjestu?

- Razlog odustajanja od angažmana u showu nije bila trudnoća, nego promjena termina snimanja. Uz redovne radijske i televizijske smjene, u raspored bi bilo nemoguće uklopiti probe i snimanja showa 'Zvijezde pjevaju', koje su se odvijale u vrlo kratkim razmacima tijekom ljeta. Teško mi je reći kako bih se snašla. Iako se nadaš najboljem, mislim da do trenutka kad prvi put staneš na pozornicu pred žiri i publiku ne znaš kako ćeš se osjećati, koliku ćeš imati tremu i kakav ćeš dojam ostaviti.

Ima li šanse da vas u budućnosti vidimo u tom showu i u kojem biste glazbenom smjeru 'rasturili'?

- 'Rasturiti' je jaka riječ i nekako je se ne usuđujem koristiti s obzirom na to da nemam iskustva u pjevanju. Nadam se da bih bila korektna u nastupu. Budući da smo Bojan i ja tek bili u fazi prvih proba kada je odgođen show u ožujku ove godine, ne znam u kojem bih se žanru najbolje snašla.

Članica ekipe emisije 'Dobro jutro, Hrvatska' već ste godinu dana. Što vam je najljepše u tom poslu?

- Ljudi, pozitivna i poticajna atmosfera, širok raspon tema koje obrađujemo. Osjećaj da ste nekome ugodno društvo dok ispija prvu jutarnju kavu, da ste možda izmamili nekome osmijeh na lice i pomogli mu da opuštenije zakorači u dan.

Osim na televiziji, radite i na radiju, u timu Zlatka Turkalja. Koje su prednosti radija?

- Više od godinu dana dio sam odlične ekipe Drugog programa Hrvatskog radija. Radijski studio pruža intimniju atmosferu. Nitko vas ne vidi, osjećate se udomaćeno pred mikrofonom i pruža vam priliku da se dublje povežete sa slušateljima. Televizija nosi dodatne izazove budući da se radi o vizualnom mediju, no uz potporu cijelog tima koji radi na emisiji, lakše se s njima suočiti.

Koje odlike mora imati dobra radijska, odnosno televizijska voditeljica?

- Dobru dikciju i artikulaciju, elokventnost, snalažljivost, iskrenost i nenametljivost, umjerenost i poštovanje prema gledatelju-slušatelju i sugovorniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 15:09