ISPOVIJEST PJEVAČICE

MAJA ŠUPUT ZA JUTARNJI O NEDAVNOJ SMRTI OCA, VJENČANJU I ŽELJI ZA MAJČINSTVOM 'Puknulo me na pragu moje četrdesete. Hoću brak i sina'

Pjevačica koja sudjeluje u žiriju ‘Supertalenta’ otvoreno govori o tuzi koju osjeća zbog nedavne smrti oca, o ljubavnoj vezi s Nenadom Tatarinovom, hotelskim menadžerom, koju je započela prije godinu i pol, te o sudjelovanju u popularnom showu.
 Marko Todorov / Cropix

Vrlo rijetko imam trenutke da se slomim, no kada se slomim, pošteno se isplačem. Ali radim show u javnosti, pred ljudima, dovoljno sam velika da odradim to sama sa sobom. Ni moj tata ne bi volio da sve krene u tugu i da pričamo o njemu u bilo kojem drugom kontekstu osim da je bio šarmantan, duhovit, zafrkant, sposoban i pozitivan čovjek, govori pjevačica Maja Šuput u svojem prvom intervju nakon što joj je prije mjesec dana preminuo otac, poznati glazbeni menadžer Boris Šuput.

Vedar čovjek

Rane su još, naravno, sasvim svježe, obitelj tek polako shvaća da njihov suprug i otac više nije s njima, no bila je to borba koju su vodili 16 godina, otkako je Boris Šuput na sam Badnjak uslijed prometne nesreće doživio moždani udar. O onome kroz što su prolazili i kroz što prolaze Maja je rijetko govorila u javnosti.

Boris Šuput

- Vrijeme drugačije ide kada se vam se dogodi smrt bliske osobe. Nisam još baš potpuno svjesna što se dogodilo, u tim situacijama čovjek si valjda to može priznati tek kada prođe neko vrijeme. Svatko od nas ima neki svoj način kako da to lakše prebrodi, preboli taj prvi šok koji, kada se dogodi, zaista je ogroman. I to bez obzira na to što se u slučaju mojeg tate smrt nije dogodila zdravom čovjeku, koji je nenadano umro pa smo zbog toga u šoku. On je stvarno predugo bio bolestan. Samo što taj dan, kada je nastupio, nitko od nas nije bio spreman - otkriva Šuput. Smirena je, koliko je moguće biti u toj situaciji, tek tempo njezina govora koji je u drugim situacijama brz, prpošan, tu usporava.

- Svi koji poznaju mojeg tatu i mene govore da smo nas dvoje isti. On nije bio lik, kao ni ja, koji voli pričati o tuzi, plaču, depresiji.

Šutnja o bolesti

Mi smo ovi pozitivni likovi koji pričamo samo o dobrim stvarima, zato ja u posljednjih 16 godina nisam ni pričala o tome, jer moj tata nije želio da se o njemu priča kroz kontekst bolesti, nemoći, uvijek su tu bile samo dobre teme - objašnjava. Njezina mama Danica trenutačno je okupirana silnom birokracijom, koje ima jako puno kada netko premine, pa ni ona nije uspjela sjesti doma i biti sama sa sobom...

- Nosimo se svi vrlo korektno jer zaista smo u najboljem mogućem uvjerenju da je tata uistinu napokon oslobođen bolnica, aparata, cjevčica, nemoći i svega što nitko na svijetu ne bi trebao proći. Nitko, pa ni najgori neprijatelj, a kamoli netko koga voliš. On je sada napokon slobodan i ako tamo negdje postoji drugi svijet, a kada vam netko blizak umre, siguran si da postoji, vidiš svoje voljene da su ondje zdravi, puni života i sretni, kakvi su nekad bili. Eto, u takvom uvjerenju živimo - odgovara Šuput. Gotovo sasvim očekivano pjevačici, koju prati glas da je vrlo marljiva i veliki profesionalac, spas je bio rad. To, s druge strane, nije bio baš jednostavan recept jer je Maja na Rujan Festu nakon svojeg koncerta slomila nogu i još nosi gips.

- Ma, rad je za mene definitivno bio spas. Prva dva tjedna otkazala sam sve gaže i to mi je bilo najgore. Doma si, ne da ti se pričati ni s kim, sve ti je bezveze. Bila sam potpuno tupa, ništa me nije radovalo, a vrijeme nikako da prođe. Ali čim sebi daš nekog posla, već je bolje. A da je moj tata znao da sam dva tjedna rekla da neću ništa raditi, poludio bi zbog toga. Sto puta mi je rekao: “Ne dao ti Bog da zbog mene otkažeš gažu, nemoj da ti padne na pamet takva glupost”. S druge strane, najviše na svijetu i volim raditi. I rad me definitivno spasio. A sada, kada me ponovno stignu emocije, to je sve normalno. Kada mi se plače, plakat ću, kada mi se bude smijalo, smijat ću se, jedino što više nikada neću u životu odjenuti crno, trenutno si nismo crna i ja u dobrom odnosu - iskrena je Maja. Sad je očekuje mnogo posla jer ima cijelu gomilu projekata, bila u gipsu ili ne. Ima ih, naravno, zahvaljujući svojoj glazbenoj karijeri, za koju nikada nije mislila da će joj se dogoditi, sve dok se sa 18 godina nije silno zaljubila u bubnjara.

Bubnjar s terase

- Tata je htio da budem pjevačica, a ja to nisam htjela, meni je to bilo grozno. Uvijek su te žene dolazile tati na audiciju, a ja mala ljubomorna, gledam ih iz prikrajka. Nijedna od tih žena realno nije znala pjevati, ali bi on nekim čudom od njih stvorio pjevačice. Taman sam bila završila turističku školu i upisala u Opatiji hotelijersko-turistički menadžment. Imala sam malo vremena prije obaveza i otišla u Pulu sestrični. Jednu smo večer izašle. Neki je bend svirao na terasi i ja sam vidjela bubnjara, zgodnog za poludjeti. I tako ih je frajerica sa svojih 18 godina pozvala na piće. I zaljubili smo se, naravno. Otišla sam tati, rekla da grupi Joy mora biti menadžer i on ih je nakrcao svim mogućim gažama, ali ih je prodao sa ženskom pjevačicom, koju su u tom trenutku stvarno imali. Međutim, pjevačica je dala otkaz i hitno, hitno im je za subotu trebala nova pjevačica. I kako sam ja cijelo ljeto bila s njima, znala repertoar, odlučili smo da ću ja uskočiti, ono, tek tri pjesme da otpjevam na toj gaži u Celju, tek da gazdi opravdamo da je to uistinu grupa s pjevačicom. Kada sam to rekla tati, bio je toliko sretan da je otišao i kupio najskuplji mikrofon koji je našao u Zagrebu. Ali mami nismo smjeli reći.

Mikrofon u ormaru

Mama je, naime, normalna, za razliku od tate i mene, i željela je da dijete studira. Doznala je nakon dva, tri tjedna kada je čistila moju sobu i u ormaru našla mikrofon. Tada joj je sve postalo jasno i da, bila je baš jako ljuta - prisjeća se uz smijeh Šuput. No kada je otkrila kako je to zabavno, osjetila što znači zaraditi novac, šanse za povratak studiju postale su ravne nuli. Vrlo brzo uslijedila je prva Dora, grupi su se počele vrtjeti prve pjesme na radijskim postajama. I otada, već 20 godina, nije prestala niti jedan vikend pjevati. O tome koliko radi možda najbolje govori podatak da posljednjih nekoliko godina, otkako je u špici popularnosti, preko ljeta radi 65 dana. Sada je čeka “Supertalent” u kojem je posljednje dvije godine članica žirija zajedno s Martinom Tomčić, Davorom Bilmanom i Jankom Popovićem Volarićem. Show Nove TV ove nedjelje kreće uživo.

Maja i Davor

- ‘Supertalent’ je emisija koju sam ja i prije pratila. I nikada se nisam na glas usudila reći: ‘A zašto ja nisam u žiriju? Ali ja sam stvarno stvorena za takav show’. Živjela sam za taj trenutak da me netko nazove. I kada sam se najmanje nadala, nazvali su me. Odabrala me strana produkcija koja je u tom projektu. Znači, stranci su me guglali i našli, a domaći me se nisu sjetili?! Uglavnom, kreativni producent Athanasios Mitrelias našao je nas četvero, pospajao tako različite, nespojive ljude i to je ispalo odlično. Već drugu sezonu najgledaniji smo zabavni show u Hrvatskoj i presretna sam. Uživam u tome da imam svaki put drugu frizuru, drugu kreaciju i tamo sam kao doma. Pri tome, ta ljubav između nas četvero je nevjerojatna, kako je to dobar osjećaj. To što mi radimo u pauzi, kakve stvari si govorimo, tulumarimo, a potom se upale kamere i ja mrzim Bilmana, Bilman Martinu, jedino s Jankom nitko nema problema, on je tampon zona - smije se Šuput.

Vrijeme za svadbu

Osim tog projekta i svojih pjevačkih obveza (baš je dan prije intervjua snimila novu pjesmu, “Dođi mami”), Šuput je dobila i modni projekt jer je postala zaštitno lice za Hrvatsku nove H&M-ove suradnje, ovog puta s Moschinom. Uskoro će snimiti i kampanju za jednu veliku svjetsku kompaniju, naime dobila je svoj ruž. Pridodajmo tome i njezinu web trgovinu Majushka koju je pokrenula sa svojim dečkom Nenadom Tatarinovom, kao i planove da pod istim imenom ima i kućicu na ovogodišnjem Adventu u Zagrebu. I da se razumijemo, sve su to dobro strateški osmišljeni projekti jer Maja se zeza samo privatno, nikada u poslu. A kad smo kod onog privatnog, u tim planovima malo ju je omeo gips. I gaže, naravno.

- Nenad i ja htjeli smo se vjenčati već ove godine, ali nisam imala nijednu slobodnu subotu. Ja bih se udala odmah, ne zbog udaje, nego da napravim tulum. Moji prijatelji, koji su jedna ozbiljna grupa ozbiljnih ljudi, koji ne znam iz kojeg razloga podemone kada je zabava u pitanju, zaprijetili su mi da će me se odreći ako ne bude svadbe. No udat ću se sto posto, to baš želim. To mi je fora. I to će biti prvenstveno tulum, s obzirom na to da sam odsvirala valjda najviše svadbi na kugli zemaljskoj i klasiku tog tipa ne želim, a i nisam taj tip. Ali neka prvo noga zacijeli... - bez sustezanja odgovara. Vidno je sretna u vezi koju je s Nenadom Tatarinovom, hotelskim menadžerom, započela prije godinu i pol.

- Živimo od prvog dana zajedno, napravili smo vrlo brzo i zajednički biznis, brend Majushka, i sve radimo zajedno. Mi smo još ipak na početku veze. Nenad nam je sagradio i novi dom, ali zbog mojeg gipsa odgodili smo preseljenje. A majčinstvo?

Apsolutno, jedva čekam. Rekli su mi svi, naravno, da moram usporiti, znam to, jer zbog svojeg ritma nemam vremena ni na operaciju otići, a kamoli napraviti dijete. Ali baš me puknulo, možda malo prekasno, ali čovjeku dođe kad mu dođe. Nenad od prvog dana priča o djetetu, već imamo i one klasične muško-ženske želje, ja bih sina, on bi kćer i te fore, ali tko god da nam dođe, sigurna sam u jedno, bit će to jedno vrlo živahno dijete - zaključila je uz smijeh Maja Šuput.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:59