SVI ZNAJU FILIPIĆA

Majstor prankova: ‘Snimam i s tatom, da pokažem buntovnim tinejdžerima da se ne moraju sramiti roditelja‘

Filipa Janeša mnogi znaju kao ‘onog Filipića s TikToka‘, a sada je nominiran i za Zlatni Studio

Filip Janeš

 Cropix

Svaki od njih ima neku svoju spiku. Tunafasader objavljuje viceve s bauštele, Filipić skečeve za djecu, Picek prankove za osnovnoškolce, Laura polira automobile, Ana pjeva, pleše, zafrkava se, obično sa svojim bratom i prijateljicama. Zajedno, ove mlade ljude prati više od milijun osoba u Hrvatskoj.

Danas vam predstavljamo Filipa Janeša, poznatijeg kao Filipić.

Glasajte za pobjednike u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

Filip voli kad ga zaustavljaju u dućanu.

"Najdraže mi je kada me roditelji ili djeca zaustave i kažu: ‘Pa, ti si Filipić‘. Jednom me u Plodinama prepoznala i dvogodišnja curica, kao i njezina baka. To mi je bilo jako lijepo, a i važno mi je da me obitelji prepoznaju", priča 27-godišnji Filip Janeš, poznatiji kao Filipić, jedan od naših najpopularnijih tiktokera.

image

Filip Janeš

Tomislav Kristo/Cropix

Iako je za većinu odraslih ono što on radi na TikToku glupiranje, njegov sadržaj sada prati više od 195.000 ljudi, djece i tinejdžera. Ovaj mladi sanitarni inženjer iz Rijeke, kako je objasnio, radi kratke videoskečeve, od 30 sekundi do minute, obično o sebi, svojoj obitelji i smiješnim svakodnevnim situacijama, a svoj sadržaj opisuje kao "family friendly".

"Odnedavno sam počeo snimati videe i sa svojim tatom. To mi je jako važno jer mislim da time pokazujem tinejdžerima, koji su sada u toj buntovnoj fazi, da se ne moraju sramiti svojih roditelja", govori. U jednom od videa, kaže, s tatom je ispekao tradicionalne police od krumpira, s obzirom na to da je njihova obitelj podrijetlom iz Gorskog kotara.

@filipic25 ?IMAMA SVOJ MERCH? Pogledajte video do kraja, kako bi znali naručiti majicu. INSTA: filipjanes #FJ #filipic #tata #WeAreCrew ♬ original sound - Filipić

Sam piše scenarije za sav svoj sadržaj i za tvrtke koja ga angažiraju, kao što su Optical Express i očna klinika Dentum. Važno mu je da tvrtka za koju radi dijeli njegove obiteljske vrijednosti.

image

Filip Janeš

Tomislav Kristo/Cropix

"Tvrtke mi se jave, ja napišem scenarij za video, pošaljem im, a oni kažu sviđa li im se ili ne. Ako im se svidi, onda snimamo i objavljujemo", objašnjava. Kada je tek počeo objavljivati na TikToku, a bilo je to prije dvije godine u studentskom domu u Rijeci s cimerom, radio je tri ili četiri videa dnevno.

image

Filip Janeš

Tomislav Kristo/Cropix

"Tada sam i najbrže rastao u broju pratitelja, ali je dosta naporno jer treba svaki video osmisliti, snimiti i montirati", objašnjava. Kako se na početku nosio s negativnim komentarima, pitamo. Odgovara kako je "odlučio da ga to neće dirati".

"Na prvi video, sjećam se, kad smo ga objavili, jedan od komentara bio je: ‘Nemoj se ovime baviti‘. Ali, onda sam shvatio, ne mogu te ni svi voljeti, nije ni to normalno", kaže. Sada radi jedan-dva videa tjedno, ali su oni puno bolje osmišljeni, snimljeni i montirani. Zanima ga i tehnički dio proizvodnje videa.

@filipic25 Koliko ste imali godina kada ste naučili plivati? INSTAGRAM?: filipjanes @adrian.lewa16 @Lorena Farkač #filipic #fyp #foryou #foryoupage #balkan ♬ Chariots Of Fire (Original) - The Flame

"Jednako uživam ispred kamere i iza nje", otkriva na kraju.

image
Jutarnji.hr
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 19:12