VEĆ POZNATA MEDIJIMA

Mamićeva odvjetnica u fokusu je bila i prije dvije godine zbog velikog slučaja u Zagrebu: ‘Spremim se u 15 minuta‘

Atraktivna brineta plijenila je svojom pažnjom i sve su kamere bile uperene u nju

Jovana Puhalo

 Cropix/

Na jučerašnjem ročištu na Općinskom sudu u Splitu počelo je suđenje poznatim reperima Vojku V i Grši koje je bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zoran Mamić tužio za klevetu, piše Slobodna Dalmacija.

Kako se i očekivalo, Zoran Mamić, bivši trener i sportski direktor GNK Dinama pravomoćno osuđen na četiri godine i osam mjeseci za sudjelovanje u izvlačenju više od sto milijuna kuna iz kluba, nije se pojavio u Splitu.

image

Jovana Puhalo

Vojko Basic/Cropix

Njega je predstavljala odvjetnica Jovana Puhalo koja je kazala da je privatni tužitelj spreman na mogućnost mirnog rješenja odnosno na povlačenje tužbe ukoliko se dvojica repera javno ispričaju i ukoliko njihova isprika, čiji bi tekst trebali usaglasiti, bude objavljena na njihovim stranicama na društvenim mrežama i tamo bude dostupna neko vrijeme.

Atraktivna brineta plijenila je svojom pažnjom i sve su kamere bile uperene u nju.

Tko je Jovana Puhalo?

Odvjetnica Jovana Puhalo (33), pisala su 24sata prije dvije godine, u koštac se uhvatila sa slučajem oko korupcije u zagrebačkoj gradskoj upravi. Specijalist je za javnu nabavu i kazneno pravo. Svoj je zanat kovala u Puli, a sad se bori za klijente u svom odvjetničkom uredu u Zagrebu.

image

Jovana Puhalo

Vojko Basic/Cropix

Njezino se ime u medijima spomenulo 2019,. jer je od zagrebačkog sveučilišta za dva mjeseca dobila 65.000 kuna. Na pitanje kako to komentira i za što je točno dobila toliki iznos, Jovana je odgovorila: Zbog obveze čuvanja odvjetničke tajne o samom Ugovoru o zastupanju sa Sveučilištem ne mogu i ne smijem razgovarati, ali ono što Vam mogu reći je da se radilo o zastupanju kroz dulji period, a ne samo u dva mjeseca rada, kako navodite.

Pričala je i što ju je navelo da postane odvjetnica.

- Najveća motivacija za ulazak u odvjetništvo bila je dinamika tog posla i činjenica da uvijek ima prostora za napredak. Nijedan dan u ovom poslu nije isti i prisiljeni ste svakodnevno izlaziti iz komfor zone i stalno prihvaćati nove izazove.

Različiti predmeti u kojima zastupam traže od mene da ulazim u potpuno različitu problematiku te zahtijeva poznavanje tematike i iz drugih zanimanja. Kao braniteljica osjećam visoki stupanj motivacije i odgovornosti da u svakom pojedinom slučaju poduzmem sve kako bi okrivljenik imao sva ona prava koja mu zakon omogućuje i kako bi postupak koji se protiv njega provodi bio zakonit.

image

Vojko V i Grše, ispred suda, u pozadini je Mamićeva odvjetnica Jovana Puhalo

Vojko Basic/Cropix

Na pitanje koliko pazi na fizički izgled Jovana je rekla: Psiholozi kažu da su samo tri sekunde dovoljne da druga osoba oblikuje mišljenje o vama na temelju vašeg izgleda, govora tijela, ponašanja i načina na koji ste odjeveni. Postoji neki kodeks odijevanja u odvjetništvu, a s ciljem pokazivanja poštovanja prema sudu i ozbiljnosti prema poslu kojim se bavimo pa osobno izbjegavam nositi šarene odjevne predmete i asimetrične krojeve. Općenito više volim klasiku i neboje. Spremim se u15-ak minuta, a prvu kavu pijem u autu na putu prema sudu ili uredu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 13:55