POBJEDNIK HRT-OVA SHOWA

Marcu Cuccurinu publika u našoj zemlji pokazala da voli i ‘drugačije od drugih‘: ‘Iduća želja mi je Eurosong‘

- Na tom mom putu pomagat će mi i Mia, koja je tijekom protekla dva mjeseca postala moja velika prijateljica, poručio je

Mia Negovetić i Marco Cuccurin

 Dario Njavro za HRT

Ja znam da je moja mama u subotu slušala Miju i mene. Zbog toga sam upravo mami i posvetio sve pjesme koje smo pjevali u spektaklu ‘Zvijezde pjevaju‘. Ja znam da bi moja mama, da može, u publici pratila svaki moj nastup i da bi bila silno ponosna na mene, ali siguran sam da je ona i ovako s nekog drugog mjesta pratila Miju i mene i da se u subotu veselila zajedno s nama - kaže Marco Cuccurin, pobjednik jedanaeste sezona showa ‘Zvijezde pjevaju‘, koji je i pobjedu u televizijskom spektaklu posvetio svojoj mami Sanji koja ga je prerano napustila, lani, u svojoj 53. godini.

image

Mia Negovetić i Marco Cuccurin

Dario Njavro za HRT

Marco i njegova mentorica Mia Negovetić u finalnoj su subotnjoj emisiji HRT-ovog spektakla pjevali ‘Beggin‘ grupe Måneskin, pjesmu mentorice ‘Ljubav nema kraj‘, te, ‘Odlazak‘ Tina Ujevića, koju je uglazbio Arsen Dedić. Dvadeset i jednogodišnji influencer iz Pule i njegova godinu dana mlađa učiteljica pjevanja iz Rijeke publiku i žiri osvojili su svojom muzikalnošću, iskrenošću i emotivnim izvedbama skladbi, no pobjedi se nisu nadali, niti su ‘pucali‘ na nju.

image

Mia Negovetić i Marco Cuccurin

Dario Njavro za HRT

- Nas dvoje išli smo od emisije do emisije, bez velikih očekivanja. Jedino čemu smo se nadali bili su dobra zabava i nova iskustva. Uz to, bilo nam je važno da smo jedno drugome podrška i da se u cijelom ovom procesu još bolje upoznamo i slušamo, pa da i publika može osjetiti naš iskren odnos, Inače, mislim da smo svi mi koji smo sudjelovali u ovom showu na jedan način pobjednici, a naša pobjeda meni je dokaz da se snovi ostvaruju. Ja sam kao mali dječak ovaj show gledao s mojom mamom Sanjom i nonom Ritom, i sanjario o tome da ću jednog dana, kada budem velik, i sam pjevati u tom showu. Pa onda, kada se to petnaest godina kasnije ostvarilo, mogu reći jedino da je moj san postao java - govori Marco koji je i u finalu dobio pregršt glasova publike u Hrvatskoj koja je tako dala podršku mladiću koji ruši predrasude o influencerima kao o ‘lijenčinama koje se samo naslikavaju‘.

image

Mia Negovetić i Marco Cuccurin

Dario Njavro za HRT

Profesionalnom kuharu, vizažistu i princu TikToka s brojnom sljedbom od više od pola milijuna ljudi na toj društvenoj mreži, kojeg su kao tinejdžera maltretirali zbog njegove seksualne orijentacije, publika u našoj zemlji pokazala je da voli i ‘drugačije od drugih‘.

Što dalje?

- Prvo se moramo naspavati jer smo u nedjelju legli oko šest sati ujutro. Nakon emisije bili smo na tulumu s ostalim sudionicima showa, a potom smo se vratili u hotel, pričali s mojom nonom, Mijinim roditeljima, našim prijateljima i jedno s drugim. Bili smo uzbuđeni, sretni, jednostavno nismo mogli zaspati - kaže Marco čija je velika želja da jednog dana Hrvatsku predstavlja na Eurosongu.

image

Marco Cuccurin

Dario Njavro za HRT

- Bilo je nekih ponuda da se već ove godine prijavim na Doru. No, neću to učiniti, jer smatram da je još prerano za takvo što. Idem strpljivo, stepenicu po stepenicu i svjestan sam da moram još mnogo toga naučiti o pjevanju prije nego li se prijavim na natjecanje poput Dore. Na tom mom putu pomagat će mi i Mia, koja je tijekom protekla dva mjeseca postala moja velika prijateljica, i to mi je zapravo možda i važnije od same pobjede, jer se u ovom showu rodilo jedno iskreno prijateljstvo koje će, siguran sam, trajati cijeli život. Nas dvoje već smo se dogovorili da i sljedeću subotu provedemo zajedno družeći se i pjevajući, jer ne želimo da ova naša bajka prestane - govori Marco, od kojeg doznajemo da nije nemoguće da mu na njegovom putu da postane glazbenik skladbu napiše i sama Mia.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:07