DRAMA U ZAGORJU

Marko Tolja nakon najgore večeri u pjevačkoj karijeri: ‘Osjećao sam se grozno, sada se liječim‘

‘Na pozornici su mi se već događale razne situacije, no uvijek sam se nekako izvukao‘, priča nam Marko dok se polako oporavlja
Marko Tolja
 Damir Krajac/Cropix

U 16 godina karijere, pjevaču Marku Tolji (37) se proteklog vikenda prvi puta dogodilo da nije uspio otpjevati koncert do kraja.

Na nastupu na Malom uličnom festivalu u Stubičkim Toplicama Tolji je usred koncerta pukao glas.

- Već sam bolje. Bila je to kombinacija prehlade i zamora jer sam i večer prije imao dug i naporan nastup – rekao nam je pjevač koji je najpoznatiji po svojim pop izvedbama koje koketiraju sa swingom i jazzom.

image
Marko Todorov/Cropix

- Sve se spojilo i jednostavno nisam mogao otpjevati do kraja. Odmah na početku koncerta sam osjetio da to nije to i znao sam da neću moći izdržati do kraja. Na pozornici su mi se već događale razne situacije, no uvijek sam se nekako izvukao. Ovog puta mi je tijelo reklo: „Nećeš, razbojniče!” - priča nam Marko, dodajući da je pjevao oko sat vremena, iako je koncert trebao trajati još barem pola sata ili sat.

Kada je postalo jasno da se koncert neće nastaviti, reakcija publike ga je oduševila.

- Bili su genijalni, a ovacije ogromne. Ja sam se osjećao loše, no i oni i organizatori su me doista iznenadili svojom pozitivom i razumijevanjem – govori Tolja, koji je na svojem Instagramu objavio i fotografiju sebe nakon koncerta na kojoj sjedi pognute glave. U opisu je istaknuo da se nada da će mu publika iz Stubičkih Toplica dati priliku "za popravni".

"Pjevao sam u tih 16 godina s raznim bolestima i prehladama, u premorenim stanjima i ponekad u nehumanim uvjetima. Ali jučer je tijelo jednostavno reklo: 'NE!'. Svaki viši ton bio je bitka za sebe", napisao je također.

Ovog vikenda, govori nam, nema najavljenih koncerata, pa ima sasvim dovoljno vremena za odmor i liječenje.

- Liječim se kalcijem i s puno tišine – smije se.

Do vikenda 23. i 24. srpnja će, kaže, "biti kao nov".

- 23. nastupam u Slavonskom Brodu, a 24. u Rijeci. Do tada će sve biti sjajno. Vidimo se na tim koncertima! - kaže.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:18