PREPUN DOJMOVA

Marko Tolja rasprodao Lisinski, pažnju na slavljeničkom koncertu plijenila i njegova supruga Ana

Iako je prošlo već osam godina od mog prvog Lisinskog, trema je svejedno bila ista kao tad, rekao je pjevač

Marko Tolja sa suprugom Anom

 Hrvoje Banić

Unaprijed rasprodan koncert Marka Tolje bio je savršen razlog i svojevrsna nagrada za proslavu 15 godina karijere.

Čarolija koncerta u subotu navečer bila je podijeljena u tri čina, a Marko je svoju publiku najprije proveo kroz presjek svoje diskografije te otpjevao neke stare hitove poput “Déjà Vu“, “Stare dobre stvari“, “Ljubav u boji“ i “Sama si i ti“ - pjesmu koja je zaslužna za osvajanje njegovog prvog Porina za najbolju mušku vokalnu izvedbu. Uslijedile su pjesme novijeg datuma poput “Za sreću drugo ime“, “Zaplesale su sjene“, “Ova ljubav“, “Ljubavi promijenit ćemo ime“...

image

Marko Tolja

Hrvoje Banić
image

Marko Tolja

Hrvoje Banić

U drugom činu, Marko je sam uz klavir na vrlo intiman način izveo tri nove pjesme koje će se uskoro naći na njegovom studijskom albumu “Pianissimo“. Kraj večeri izgledao je poput putovanja u zlatno doba Hollywooda, točnije u jazz bar u kojem je atmosfera bila neopisiva.

Na ovaj način Tolja je još jednom dokazao zašto je baš on jedan od najboljih vokalista na estradi i da se podjednako dobro snalazi u popu, jazzu i swingu.

image

Marko Tolja

Hrvoje Banić
image

Marko Tolja

Hrvoje Banić
image

Marko Tolja i Mia Dimšić

Hrvoje Banić

Na pozornici mu se pridružila kolegica i prijateljica Mia Dimšić, s kojom je izveo njihov Porinom nagrađen duet “Sva blaga ovog svijeta“.

- Koliko god da je ‘utakmica u nogama‘, Lisinski će uvijek biti Lisinski. Iako je prošlo već osam godina od mog prvog Lisinskog, trema je svejedno bila ista kao tad. Trebat će mi sigurno nekoliko dana da mi se slegnu svi dojmovi. A puno ih je! Veliko hvala mojoj publici koja mi iz godine u godinu pruža bezrezervnu podršku i dozvoljava mi da živim svoj san. Trudit ću se i dalje da u svakom svom nastupu i pjesmi pružam svoj maksimum i tako zajedno stvaramo emocije i ovakve uspomene - rekao je Marko.

Brojna poznata lica poput Viktorije Rađe, Ivana Huljića, Predraga Martinjaka i Dalibora Petka nisu propustila ovaj koncert za pamćenje.

image

Ivan Huljić

Hrvoje Banić
image

Viktorija Rađa

Hrvoje Banić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2023 17:44