PRVI NA TOP LISTI

Massimo Savić novim rekordom s trona skinuo samoga sebe: ‘Hvala mom velikom krugu velikih ljudi‘

Pjesma ‘Mali krug velikih ljudi‘ što ju je za njega napisao njegov prijatelj Ivan Dečak drži titulu najizdržljivije pjesme na broju 1
Massimo Savić
 Biljana Blivajs/Cropix

Massimo Savić (58) oborio je novi rekord na ljestvici HR Top 40: pjesma 'Mali krug velikih ljudi' što ju je za njega napisao njegov prijatelj Ivan Dečak sada i službeno drži titulu najizdržljivije pjesme koja je najviše vremena provela na broju 1. I to punih 18 tjedana.

Sama pjesma je nastala prije nego li su i najveći pesimisti mogli zamisliti kako će nas korona zatvoriti u svojevrsne ograničene krugove koje dijelimo s, više ili manje, velikim ljudima. No, ispostavilo se da je Dečak skladajući numeru prije više od godinu dana naslutio budućnost, te pritom pravilno procijenio kako je ova stvar rođena za Maxa, koji je promovirajući skladbu kazao kako pomno bira što će otpjevati, jer on više nema prava svojoj publici nuditi prosječne pjesme.

- Ova pjesma donosi dozu optimizma koja nam je u ovim trenutcima toliko potrebna. Ivan mi ju je poslao puno prije svih ovih nesreća koje su nas zadesile, pandemije, potresa… ali kao da je dao naslutiti da će doći trenutak kada ćemo posebno cijeniti ono najvažnije - mali krug velikih ljudi. Hvala svima koji su pomogli da pjesma postigne ovako veliki uspjeh. Prije svega Ivanu Dečaku, autoru glazbe i stihova koji se zaista etablirao kao izvrstan kantautor, zatim producentima Juri Ferini i Pavlu Miholjeviću koji su pjesmi udahnuli jedan sasvim novi život, Gonzu koji ju je savršeno uokvirio u odličan video broj i mojoj izdavačkoj kući, Aquarius Recordsu, koja je uvijek tu uz mene i spremno podržava i doprinosi svim mojim idejama. A najveće hvala mom velikom krugu velikih ljudi, svima vama koji ste pjesmu slušali, puštali i zavoljeli je - poručuje Massimo koji je novim rekordom s trona skinuo samog sebe.

image
Biljana Gaurina/Cropix

Naime, upravo je prethodna njegova suradnja s frontmenom 'Vatre' - pjesma 'Nama se nikud ne žuri' - kao i Ninom Badrić s pjesmom 'Rekao si' autora Ante Pecotića, donedavno držala rekord za najduži boravak na prvom mjestu HR Top 40. Jer, i 'Rekao si' i 'Nama se nikud ne žuri' na toj top ljestvici (na kojoj se koriste podaci s preko 130 radijskih postaja različitoga stupnja koncesije nacionalne, regionalne i lokalne), bile su 13 tjedana, dakle, 5 tjedana kraće od 'Mali krug velikih ljudi'.

image
Neja Markicevic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 05:28