ZAJEDNO 30 GODINA

Massimova supruga slomila se na sprovodu, kći ju pokušala utješiti: ‘Bila je to najveća ljubav...‘

Eni Kondić neutješno je plakala i skrivala lice u zagrljaju kćeri Mirne koju je na sprovod dopratio zaručnik Igor Pavlović

Eni Kondić i Mirna Savić

 Luka Gerlanc/Cropix

Massimo Savić pokopan je danas na groblju u Zadru, a od velikog pjevača čija je smrt potresla domaću estradu oprostili su se i njegovi brojni kolege glazbenici, između ostalih i Gibonni, Neno Belan, Tonči Huljić i Đani Maršan.

Ipak, najtužniji je bio prizor njegove neutješne obitelji, supruge Eni Kondić, kćeri Mirne Savić i njenog zaručnika, arhitekta Igora Pavlovića. Mirna i Igor odgodili su vjenčanje zbog Massimove smrti, a plan je bio da im upravo on pjeva na najvažniji dan.

Supruga Eni u jednom se trenutku na sprovodu slomila i zaplakala, a kći ju je pokušala utješiti i zagrlila.

image

Eni Kondić, Mir

Luka Gerlanc/Cropix

Massimo i Eni Kondić u braku su bili punih 30 godina, a glazbenik je redovito u intervjuima ponavljao koliko je zaljubljen u nju.

Par se jednom davno upoznao, kako je Massimo rekao, u kući aranžera Krešimira Klemenčića, koji je surađivao s Josipom Lisac. Upravo je Eni za našu glazbenu divu napravila pjesme ‘Boginja‘ i ‘Jutro‘, a autorica i njegovih brojnih hitova.

image

massimo sprovod

Luka Gerlanc/Cropix

Pjevač je znao govoriti kako nije očekivao da će ju osvojiti jer mu se činila prepametna za njega i definitivno ‘izvan njegove lige‘.

Međutim ubrzo ju je zaprosio i to na originalan način. Dok je spavala, uzeo joj je mjeru za prsten, otišao u grad i kupio zaručnički prsten. Kad se vratio kući, kleknuo je pred nju i zamolio je da mu bude supruga.

Njegov recept za uspješan brak uvijek je bio isti, govorio je.

‘Treba biti džentlmen, slijediti moralnost te da ‘čovjek treba biti čovjek, a ne životinja‘. Uopće ne mogu zamisliti da imam ljubavnicu i da nešto moram skrivati od Eni, razmišljati što ako me netko nazove na mobitel, a Eni se javi. Postoji milijun glupih situacija, a ja sam u Eni našao i suprugu, i majku naše Mirne, i osobu s kojom mogu razgovarati o svemu vezanom uz moj posao‘, ranije je rekao pjevač.

image

Posljednji ispraćaj Massima Savića na Gradskom groblju u Zadru

Luka Gerlanc/Cropix

O Mirni je također rado govorio.

- Jako sam ponosan na nju. Od ljudi sa strane dobivam komplimente na njezin račun i mislim da bi to svakog roditelja ispunilo ponosnom. Mnogi kažu da je za to isključivo odgoj zaslužan, ali ne bih se složio. Riječ koju je među prvima naučila i primjenjivala je bila je ‘sama‘. "Ja ću to sama, jednom si mi pokazao, dovoljno. Tako je otkako je bila mala, rekao je u jednom intervjuu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 13:28