'OKO SOKOLOVO'

MATEO BEUSAN DOŽIVIO NEZGODU OD KOJE SE OPORAVLJA VEĆ ŠEST MJESECI Za sve su krivi kaktusi i mačka: 'Infekcija je bila toliko jaka da sam skoro umro'

 
Mateo Beusan u svom vrtu s kaktusima
 Tonči Plazibat / CROPIX

Nogometni sudac i donedavni televizijski analitičar u čuvenoj rubrici 'Oko sokolovo' Mateo Beusan (68) imao je bizarnu nezgodu u vrtu svoje kuće zbog koje je, kaže, gotovo izgubio život. Slabo je poznato da je Beusan strastveni uzgajivač kaktusa i u svojoj kolekciji ima ih oko stotinjak. Do nezgode je došlo kad ga je, brinući o kaktusima, jedan ubo u prst nakon čega je dotaknuo mačji izmet pomiješan sa zemljom. Nakon nekoliko sati nije osjećao ruku i bio je na putu prema dubravočkoj bolnici, piše 24sata.

- Infekcija je bila toliko jaka da sam skoro umro. Da nisam odmah otišao u bolnicu, vjerojatno ne bih preživio. Infekcija je u par sati zahvatila cijelu ruku, došla je na 2.5 centimetra do limfnog čvora, da ga je zahvatila, danas vjerojatno ne bi ni pričali… Prva tri tjedna primao sam tri vrste antibiotika i tri infuzije svaki dan, potom dva tjedna dvije vrste antibiotika i dvije infuzije na dan, i na koncu zadnji tjedan po jedan antibiotik i infuziju. I tek tada sam se uspio riješiti bakterije - kaže Beusan.

Dubrovnik, 200514.
Mateo Beusan u svom vrtu sa kaktusima.
Foto: Tonci Plazibat / CROPIX
Tonči Plazibat / CROPIX
Mateo Beusan u svom vrtu s kaktusima

Nažalost zbog lijekova mu se poremetio i krvni tlak te rad srca pa je još uvijek na svojevrsnoj kućnoj njezi. Već je trebao na operaciju kralježnice u Dublin, no to će na red doći tek kad se posve oporavi.

Budući da mu je ruka dugo bila u gipsu, izgubio je osjet u prstima. Boji se da peti prst više nikad neće ni osjetiti, piše 24sata.

Beusan se ne ljuti ni na mačke, koje su susjedove, ni na kaktuse, ali kaže da će ubuduće uvijek koristiti rukavice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 10:09