NOMINACIJA ZA PJEVAČA GODINE

Matija Cvek: ‘Najluđu noć u godini provest ću radno, a odredište je - Vukovar‘

Čitatelji mogu glasati jednom dnevno, dok će pretplatnici premium sadržaja Jutarnjeg lista moći glasati dva puta unutar 24 sata

Matija Cvek

 Cropix/

Matija Cvek u svojoj kolekciji ima već jedan Zlatni Studio koji je na prošloj dodjeli osvojio s Eni Jurišić u kategoriji najbolje pjesme za svoj hit "Trebaš li me", a baš kao i ovaj put bio je nominiran i za prestižnu kategoriju pjevača godine. Nominaciju za najveću medijsku nagradu gdje, već poslovično, najbolji biraju najbolje, Cveka je iznimno razveselila, posebno jer se nalazi u konkurenciji s najzvučnijim imenima domaće glazbene scene.

- Čast mi je da sam uopće nominiran i to drugu godinu za redom. A sad mogu reći samo neka pobjedi najbolji - kaže Matija na početku razgovora.

Glasajte za pobjednike u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

Vlastitog favorita teško mu je, kaže, izdvojiti.

- Ipak su tu i Grašo i Urban, Tony, Marko. U svakom slučaju, to je jako dobar izbor i bilo tko da odnese pobjedu, ispravna je odluka - siguran je Cvek.

Prošla godina u kojoj je nagrađen za najbolju pjesmu za Matiju je bila iznimno uspješna i donijela mu je pregršt priznanja, a na valu uspjeha jedri i dalje.

Čitatelji mogu glasati jednom dnevno, dok će pretplatnici premium sadržaja Jutarnjeg lista moći glasati dva puta unutar 24 sata. Postanite i vi pretplatnici premium sadržaja klikom OVDJE

- Nadam se da će se takav uspjeh ponoviti još koji put. I ove godine je uslijedila vaša jako lijepa nominacija, objavili smo novi album, imali uspješne koncerte i ne bih se pretjerano opterećivao s tim da nešto treba ponavljati - smatra glazbenik.

Kako bilo, iza Matije je prilično radna godina na koju je ponosan.

- Stvarno smo se naradili i do kraja godine ćemo se još naraditi. Ono što mogu primjetiti je da je publika sve bolja i bolja, odnosno sve ih je više i više, pjesme se pjevaju na koncertima, a to je izvođaču najbitnije. sad su mi u fokusu koncerti koji slijede u veljači: Zagreb, Rijeka, Split. Počeli smo svirati i van granica Hrvatske, što je jako bitno za nas, pa smo tako odradili Beograd, Mostar, a uskoro slijedi i Sarajevo. Ide sve jako dobro - nabraja.

Novi album "Vile se ovdje igraju" objavljen je u listopadu.

- I album jako dobro prolazi i lijepo kotira među ljudima. Nije možda toliko komercijalan kao što je bio prvi album i možda nema tako širokih hitova, ali opet tu dolazi do nekog filtera i ljudi koji stvarno slušaju i prate obožavaju pjesme s novog albuma i to je uspjeh i korisno za sve nas - objašnjava Cvek.

Najluđu noć u godini provest će radno, a odredište je - Vukovar.

- Nova godina ovaj put je na trgu u Vukovaru i tome se svi jako veselimo. Proslavit ćemo, pjevat ćemo i bit će genijalno - uvjeren je Matija.

Želje i planovi za 2024. su mu jednostavni i skromni i, u njegovom slučaju, lako ostvarivi.

- Nemam nikakve posebne želje, osim da budemo svi zdravi i da radimo dobro kao i dosad i da stvaramo dobru muziku - zaključio je Matija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:20