GLAZBENIK FINALIST

Matija Cvek o svojoj prvoj ljubavi: ‘Mislim da nikada ništa neće nadjačati ono što sam tada osjećao‘

Matija Cvek u finalu je Zlatnog Studija u čak dvije kategorije - za pjevača godine i za najbolju pjesmu

Matija Cvek

 Cropix

Matiju Cveka, glazbenika koji je finalist Zlatnog Studija u čak dvije kategorije - onoj za pjevača godine, kao i kategoriji za najbolju pjesmu, skladbu "Trebaš li me", duet što ga je snimio s Eni Jurišić, zatekli smo u tonskom studiju. Miljenik publike, koji je za svoj album prvijenac "Izbirljivo i slučajno" što ga je sanjao dugih deset godina lani osvojio Porin, snima novi nosač zvuka, a planovi su da ga objavi tijekom ove godine.

Za svoje favorite Zlatnog Studija možete glasati ovdje!

- Album smo najavili pjesmom ‘Ne moram, ni ja‘, koja je izašla krajem listopada prošle godine, a do izlaska albuma, koji bismo, prema planu, objavili nakon ljeta, planiramo objaviti još dva singla. Na samom albumu bit će deset pjesama, a u stvaranju autorski sudjeluje cijeli bend. Ponajviše oko aranžmana, ali svi skupa diskutiramo o glazbi i tekstu. Većina pjesama moji su scratchevi koje potom razvijamo u kompletnu pjesmu - objašnjava Cvek, koji nam otkriva kako, kad je on u pitanju, izgleda proces snimanja neke skladbe.

- Pristup snimanju je live svirka i nove pjesme savršeno pašu u takav koncept. Što se novog albuma tiče, bit će groovea, bit će nježnosti, a ono najvažnije jest iskrenost, koja se osjeća u svakoj pjesmi - govori Matija, glazbenik kojem, kako ga kritika opisuje, prepoznatljivost raste najbrže na našim prostorima.

image

Matija Cvek

CROPIX

- Ne znam baš bih li se mogao složiti s tom ocjenom s obzirom na to da kopam već deset godina da dođem do bilo kakvog rezultata, odnosno trenutka u kojem ljudi žele doći na moj koncert, slušati i pjevati moje pjesme. Na putu do toga nisam preskakao nikakve stepenice, kod mene se nije dogodilo nikakvo ‘prekonoćno‘ čudo, nego je to bila duga noć koja je trajala sve dok se nije dogodio album ‘Izbirljivo i slučajno‘. Taj album moja je prva ljubav, mislim da nikada ništa neće nadjačati ono što sam osjećao kada sam u rukama prvi put držao svoju prvu ploču - kaže Cvek, koji je rastao na dobroj glazbi.

image

Matija Cvek

- Bend moje osnovne i srednje škole bilo je Prljavo kazalište. Poslije su došli grupa Queen, Oliver, Dino Dvornik... Danas mi je glava otvorena za sve žanrove - ističe skladatelj, kojeg glazbeno najviše inspiriraju situacije oko njega.

- Zapravo, u svemu mogu naći inspiraciju. Pišem u svim prilikama, često mi se neka melodija rodi i dok šetam šumom ili sam negdje u prirodi - govori 30-godišnjak.

image

Matija Cvek

Vedran Peteh/Cropix

- Nadam se da ću u 2023. prvo opravdati prošlogodišnju godinu - ističe Cvek a kruna dosadašnjeg rada svakako je, ističe, rasprodan koncet u maloj dvorani zagrebačkog Doma sportova.

image

Zlatni Studio

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. ožujak 2024 20:36