TEŠKI DANI

Matko Jelavić hitno operiran: ‘Tata spava kao beba, vratila mu se boja u lice, ali mora prestati pušiti‘

Javio se u bolnicu gdje mu je rečeno da ima teško oštećenje srca zbog upravo preživljenoga teškog infarkta
Matko Jelavić
 Ante Cizmic/Cropix

Ako se dobro zdravstveno stanje Matka Jelavića nastavi, splitski pjevač uskoro će biti otpušten iz bolnice na Križinama gdje boravi posljednjih osam dana.

Potvrdio je to za Slobodnu Dalmaciju njegov sin Marko Jelavić, koji je s bratom i mamom u svakodnevnom kontaktu s ocem.

- Liječnici mu prate stanje i određuju terapiju. On se dobro osjeća, vratila mu se boja u lice, uspio je zaspati zadnjih par noći. Rekao bih da spava kao beba. Trebali bi ga svaki tren pustiti doma.

- Bilo nam je jako teško ovih dana, pogotovo mami koja je s njime u braku skoro 40 godina. Međutim vidimo na slikama da dobro izgleda, pričali smo i s puno doktora, tako da smo sada nekako mirniji, nadamo se najboljem i da će se što prije oporaviti, kaže Marko.

Bio je preplašen

- Posjete su zabranjene, ali stalno se čujemo s njime i odnesemo mu na odjel stvari koje mu trebaju. On slabo komunicira s drugima jer su mu doktori rekli da se odmara i kontakte s drugima smanji na minimum.

Bio je preplašen, mnogo ga je sve potreslo, ali nije više u strahu. Morat će svakako promijeniti dosadašnje životne navike čega je i sam svjestan. Prije svega da prestane pušiti, sigurno je i to kumovalo svemu.

Morat će se i puno kretati, a stres svesti na minimum. Puno pričamo s njime, zna i on sam da ga sada čeka pridržavanje liječničkih uputa, zdravlje mu je na prvom mjestu i najveći prioritet.

Marko nam je ispričao i kako je popularni pjevač dospio u bolnicu.

Mislio je da je želudac

- Tata je prošle nedjelje osjetio velike bolove u želucu, uhvatili su ga jaki grčevi. Mislio je odmah ići u bolnicu, ali je ipak tu noć ostao doma i u ponedjeljak otišao u bolnicu.

Nije uopće sumnjao na srce, mislio je da ima neki problem sa želucem. Odmah je ostavljen u bolnici sa sumnjom na infarkt, hitno je operiran i ugrađena su mu dva stenta, prenosi Slobodna Dalmacija.

O svemu se u subotu na društvenim mrežama oglasio i pjevač, napisavši da moli Boga da sve bude u redu.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

- Malo o mom zdravlju zadnjih dana. Prije nekih 7 dana zatražio sam pomoć splitske bolnice Križine oko strašnih bolova u želucu. Oni su trenutačno postavili skroz drugačiju dijagnozu:

Matko Jelavić ima teško oštećenje srca zbog upravo preživljenoga teškog INFARKTA! Odmah su me operirali, postavili dva stenta i počela je borba za moj život. Krasne cure i super momci, veliki stručnjaci, zaista se trude oko mene.

Vi ste moji heroji! Sada slušam sve Vaše savjete i molimo Boga - stoji u Matkovoj objavi na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 08:07