IMA I KRITIKA

Matko Jelavić komentirao Baby Lasagnu: ‘Predstavlja Domovinu! Daj Bože radosti umornoj Hrvatskoj od svakakve glazbe‘

U komentarima se većina složila s pjevačem, no neki ipak ne razumiju ovogodišnjeg pobjednika Dore i njegov hit

Baby Lasagna

 Livio Andrijic/Cropix

Posljednjih dana svi pričaju o pobjedniku Dore 2024., Marku Purišiću - Baby Lasagni, pa tako i splitska glazbena legenda, Matko Jelavić.

Njegovu Facebook objavu u kojoj veliča mladog glazbenika prenosimo u cijelosti.

- Kako sam odavno pisao, iz pepela uništene i spaljene hrvatske glazbe narasti će krasan cvijet! I evo ga! Zove se Marko Purišić iliti BABY LASAGNA. Iz Umaga. Skroman dječak, krasno odgojen, voli svoju Istru i njene običaje. Predstavlja Domovinu! Odličan mladi glazbenik s puno ukusa i znanja majstorski je napravio RIM TIM TAGI DIM - napisao je Jelavić i podijelio glazbeni spot za pjesmu.

- Fasciniran sam tom pjesmom od prvog slušanja. Zapravo je napravio rock skladbu s elementima techna i odličnim tekstom, aranžmanom i glasom. Hrvatska nikad do sada nije poslala ovako jaku pjesmu na Eurosong. I pazi sad! I Eurosong je dugo čekao ovakvu pjesmu! Otkad su promijenili stil. Čak i pobjedničke skladbe im kratko traju u odnosu na Vicky Leandros, na primjer. Zato očekujmo vrlo visoki plasman našeg momka. Možda i pobjedu! Daj Bože radosti umornoj Hrvatskoj od svakakve glazbe ...I da ne bude samo naš sport koji donosi medalje. Imamo mi Hrvati sjajnu glazbu, sad vidimo - napisao je Jelavić i čestitao Baby Lasagni od srca.

U komentarima se većina složila s Jelavićem, no neki ipak ne razumiju ovogodišnjeg pobjednika Dore i njegov hit.

- Nadam se da se šališ - piše jedna komentatorica.

- Poštovani, volim Vašu glazbu i zato se čudim Vašem komentaru za Doru. Ovo je urlikanje a ne pjevanje, ovo nema veze sa muzikom i darovitošću, ovo je nakaradnom predstavljanje naše domovine. Uz veliki respect kao glazbeniku ne slažem se sa Vama. Srdačan pozdrav - stoji u komentarima.

- Ja moram priznati da nemam uho za ovo, ne mogu nazvati muzikom - jedan je od komentara koji se ne slažu s Matkovom objavom, no takvih je u manjini.

- Divan odgovor na višedesetljetno maltretiranje hrvatske glazbe od strane jedne producentske kuće te na najezdu turbo-folka koji odjednom puni dvorane diljem lijepe naše, pretvarajući nas u koloniju Pinka i drugog otrovnog drinka. Bravo, Marko! Bravo, Istra! Bravo, Hrvatska! - ističe korisnica Facebooka u svom komentaru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:47